به گزارش شهرآرانیوز؛ فرشته حقیقی با بیان اینکه خانواده، بهعنوان هسته اصلی جامعه، جایی است که زنان نقش محوری در تربیت نسلهای آینده و انتقال ارزشها و هنجارهای اجتماعی دارند، گفت: ارتباطات خانوادگی گسترده در ایران نیز که اغلب توسط زنان حفظ میشود، به تقویت شبکههای اجتماعی و اعتماد متقابل کمک میکند.
وی تاکید کرد: مشارکت زنان در سنتها و آیینهای فرهنگی مانند مراسم مذهبی، جشنها و گردهماییهای خانوادگی، به انسجام اجتماعی و تقویت حس تعلق جمعی انجامیده است.
این پژوهشگر فرهنگ و رسانه با بیان اینکه خانواده مهمترین بستر برای شکلگیری سرمایه اجتماعی است و زنان در این بستر، نقش بنیادینی دارند، یادآور شد: مادران بهعنوان نخستین معلمان فرزندان، هنجارهای اجتماعی، اخلاقی و اعتماد به دیگران را در کودکان نهادینه میکنند.
به گفته حقیقی، پژوهشها نشان میدهد کودکانی که در خانوادههایی با ارتباطات سالم و حمایتهای عاطفی رشد میکنند، در بزرگسالی اعتماد بیشتری به دیگران دارند و در مشارکتهای اجتماعی فعالتر هستند.
وی با اشاره به اینکه در فرهنگ ایرانی، زنان از دیرباز نقش مهمی در ایجاد پیوندهای اجتماعی و تقویت اعتماد ایفا کردهاند، افزود: برنامهریزی برای تقویت مشارکت اجتماعی زنان در فضاهای مختلف، میتواند ظرفیت این نقش تاریخی را احیا کند.
منبع: ایسنا