مشهد، میزبان نخستین اجلاس زنان راه ابریشم خواهد بود نقش مهم طب سنتی در درمان ناباروری روایت زندگی مادر شهید محمد معماریان در مجموعه تلویزیونی «آخرین دیدار» جای خالی زنان کنشگر فرهنگی در فضای رسانه قصه‌گویی، روش نوین آموزش‌های تربیتی کودکان جایزه ادبی نوشتار زنان، سال ۱۴۰۴ برگزار می‌شود نقش‌آفرینی خیران و بانوان در توسعه فرهنگی و اجتماعی ابتلا به سرطان رحم در صدر سرطان‌های ناشی از ویروس HPV + فیلم روش‌های ازبین‌بردن مزه زردچوبه در غذا ویدئو | حال‌وهوای اعتکاف بانوان در حرم امام‌رضا(ع) درباره چاقی کودکان | مهم‌ترین و رایج‌ترین علت‌های اضافه‌وزن تأثیرات تغییر سبک زندگی بر رشد اجتماعی کودکان نظارت بازی حساس تیم‌های هندبال قطر و فرانسه توسط یک بانوی ایرانی استفاده از ظرفیت دانش‌آموزان دختر در برگزاری چهارمین دوره جشنواره امامت و مهدویت نقش بانوان در کنشگری رسانه‌ای و حمایت از جبهه مقاومت حضور آزمایشی یک مربی ایرلندی در تیم ملی فوتبال زنان اهمیت روایتگری نقش زنان در دوران دفاع مقدس حریره بادام، غذای کمکی پرفایده برای کودکان
سرخط خبرها
تأثیر دورهمی‌های خانوادگی بر فرهنگ ایرانی

تأثیر دورهمی‌های خانوادگی بر فرهنگ ایرانی

  • کد خبر: ۳۰۵۸۹۰
  • ۲۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۶
به گفته یک جامعه‌شناس، دورهمی‌های خانوادگی در فرهنگ ایرانی همچون یک نغمه دلنشین، روح و جان خانواده‌ها را به هم پیوند می‌زند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ آیین مهمانی و دورهمی خانوادگی از دیرباز در فرهنگ ایرانی و اسلامی ما از جایگاه ویژه‌ای برخوردار بوده است، تحقیقی که در سال ۲۰۲۰ درمجله Jounal of Family Psychology منتشر شد، نشان داد حمایت اجتماعی از طرف اعضای خانواده می‌تواند به طور قابل توجهی به کاهش استرس و اضطراب کمک کند. نتایج این تحقیق نشان داد افرادی که ازحمایت عاطفی وعملی خانواده برخوردار بودند، احساس رضایت بیشتری از زندگی وسلامت‌روان بهتری داشتند.

همچنین تحقیقات دیگری که در Family Relations منتشر شده نشان می‌دهد ارتباطات مثبت و مؤثر در خانواده می‌تواند به افزایش اعتماد به نفس و خودپنداری مثبت افراد کمک کند.

محسن نصری در این خصوص می‌گوید: یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های فطرت انسان، اجتماعی بودن او است؛ به همین دلیل از روز اول زندگی انسان‌ها در جوامع، نیاز به تعامل و گفت‌و‌گو با دیگران وجود داشته است؛ به‌همین دلیل جامعه‌ای می‌تواند سلامت فردی و اجتماعی خود را حفظ کند که بتواند به روح جمعی توجه کند.

او ادامه می‌دهد: از آنجا که خانواده سلول بنیادین جامعه است، در دین اسلام نیز بسیار مورد تاکید قرار گرفته است، چون تعامل و روابط اجتماعی ابتدا دراین نهاد شکل می‌گیرد.

به گفته این جامعه شناس، توانمندی، امید، خودباوری و هم‌افزایی که بخشی از تاثیرات این تعاملات است، در این ارتباطات، فرهنگ نیز خود را تجلی می‌بخشد و افراد سبک زندگی و مسئولیت نسبت به یکدیگر را فرا می‌گیرند. البته اسلام تاکید می‌کند که این دورهمی‌ها تاحد امکان ساده برگزار شود، چراکه اگر تجملات بر اصل این موضوع حاکم شود، نتیجه معکوس می‌دهد و باعث تخریب روابط انسانی می‌شود.

نصری با تاکید بر اینکه دورهمی‌های خانوادگی در فرهنگ ایرانی، همچون یک نغمه دلنشین، روح و جان خانواده‌ها را به هم پیوند می‌زند، متذکر می‌شود: این نغمه که در فرهنگ ایرانی-اسلامیِ ما به بهانه‌های مختلف و در مراسم‌های ملی و سنتی مانند شب یلدا باحضور دوستان واعضای خانواده متبلور می‌شود، فضایی گرم و صمیمی را ایجاد می‌کند که در آن هر کس داستان‌ها و خاطرات خود را به اشتراک می‌گذارد؛ از پخت و پز غذا‌های خوشمزه و معطر گرفته تا بازی‌های سنتی و گفت‌و‌گو‌های دلنشین که در عین سادگی، جشن زندگی و محبت است.

منبع: جام جم

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.