مادر درنای سیبری درگذشت (۲۰ دی ۱۴۰۳) قرعه‌کشی یک‌چهارم لیگ قهرمانان زنان آسیا | حریفان خاتون بم مشخص شد لزوم پرورش کودکان در محیط خانوادگی و اجتماعی امن، حامی و ایمن رتبه نهم بانوان اسنوکر و بیلیارد ایران در رنکینگ جهانی نیاز کودکان به تعادل بین انجام فعالیت‌های فیزیکی، مطالعه و بازی‌های رایانه‌ای کاهش ۱۳.۵ درصدی طلاق در خراسان شمالی سبک زندگی بانوان، عامل موثر در ابتلا به سرطان سینه نقش مهم زنان عشایری در اقتصاد و تولید معرفی روش‌های یخ‌زدایی انواع گوشت بلوغ زودرس در دختران با مصرف لوازم آرایشی آغاز مسابقات تنیس روی میز بانوان در المپیاد ورزشی زمستانی در مشهد (۱۹ دی ۱۴۰۳) لزوم اصلاح نگرش والدین در فرزندپروری سهم ۶۳.۴ درصدی بخش خدمات در اشتغال زنان رب گوجه فرنگی، چاشنی پرطرفدار در آشپزی مضرات ازدواج دیرهنگام جوانان برگزاری جشنواره تئاتر خوشه پروین با محوریت توانمندسازی بانوان هنرمند تئاتر برای همه و خودت دعا کن تأثیرات منفی برخی مکمل‌های بدنسازی بر سلامت باروری بانوان سبک بازی بانوان والیبالیست، سرعتی‌تر شده است
سرخط خبرها
نقش مهم زنان عشایری در اقتصاد و تولید

نقش مهم زنان عشایری در اقتصاد و تولید

  • کد خبر: ۳۰۹۷۸۸
  • ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۰
به گفته سرپرست سازمان امور عشایر ایران، زنان عشایری در اقتصاد و تولید نقش مهمی دارند و از این رو لازم است توجه و حمایت از تولیدات بانوان عشایری و استفاده از آن در بازار‌های داخلی و جهانی صورت بگیرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ جهانبخش میرزاوند در دیدار با طاهره قیومی، مشاور وزیر جهاد کشاورزی در امور زنان، ضمن تبادل نظر در خصوص ضرورت حمایت از عشایر کشور، به نقش زنان عشایری در اقتصاد و تولید اشاره کرد و گفت: زنان عشایری که حدود ۵۰ درصد جامعه هدف عشایر را تشکیل می‌دهند، بدون لحظه‌ای فراغت از سپیده‌دم برای تولید لبنیات، تولید صنایع دستی شامل پشم‌ریسی، بافت لباس، تهیه رنگ از مواد طبیعی همچون گردو و انار و رسیدگی به سایر امور زندگی مشغول فعالیت هستند.

وی بر احیای دست‌بافته‌های زنان عشایری که با ذهن و خلاقیت آنان طراحی و بافته شده، تاکید کرد و افزود: حفظ صنایع دستی عشایر نه تنها به حفظ هویت ایرانی - اسلامی کمک می‌کند، بلکه برای اقتصاد عشایر نیز مهم و تأثیرگذار است و اگر این میراث فرهنگی را حفظ و احیا نکنیم، از بین خواهد رفت.

سرپرست سازمان امور عشایر ایران گفت: ارزش تجارت صنایع دستی در جهان ۸۰۰ میلیارد دلار است و در آلمان سالانه ۱۱۰ میلیارد دلار از این محل درآمد دارند، در حالی که بانوان عشایری ما بهترین طرح‌ها را می‌بافند و باید از این ظرفیت در بازار‌های جهانی استفاده کنیم.

میرزاوند بر تسهیل خدمت‌رسانی به عشایر تاکید کرد و گفت: برای دسترسی بهتر جامعه عشایری به مراکز درمانی، آزمایشگاه‌ها و … باید راه‌های عشایری هموارتر و امکان تردد وسایل نقلیه همچون آمبولانس فراهم شود. همچنین ایجاد بازارچه‌های عرضه تولیدات عشایری نیز باید بیش از پیش مورد توجه سازمان قرار گیرد.

وی افزود: هر سیاه‌چادر عشایری یک پایگاه انتظامی و ایستگاه حفاظت از منابع طبیعی و یک کارگاه هویت و نماد تولید ایرانی - اسلامی است و در این بین، نقش زنان بسیار پررنگ است.

ضرورت حمایت از ظرفیت بانوان عشایری

در ادامه مشاور امور زنان وزارت جهاد کشاورزی نیز در این نشست، حمایت از ظرفیت بانوان عشایری و برگزاری دوره‌های آموزشی برای آنان در زمینه‌های مختلف را ضروری دانست.

طاهره قیومی با اشاره به برنامه‌های وزارت میراث فرهنگی در بهمن‌ماه سال جاری در حوزه زنان، گفت: حتماً در این برنامه‌ها از ظرفیت و توانمندی‌های زنان عشایری استفاده خواهیم کرد.

وی بر توجه به ظرفیت زنان شاغل در سازمان امور عشایر تاکید کرد و گفت: استفاده از ظرفیت زنان شاغل در پست‌های مدیریتی باعث افزایش انگیزه شده و امکان رشد و ارتقای آنان را فراهم می‌آورد.

سید فریده موسوی مشاور رئیس سازمان در امور زنان سازمان امور عشایر نیز در این نشست گزارشی از فعالیت صورت گرفته برای زنان عشایری ارائه داد و گفت: در حال حاضر، ۴۹۱ صندوق اعتبار خرد زنان عشایری در کشور فعالیت می‌کنند و ۳۰۰ تسهیل‌گر را تحت پوشش دارند.

منبع: مهر

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.