اختتامیه «حدیث زندگی» در حرم مطهر رضوی | دوره‌ای که سبک زندگی ایرانی-اسلامی را آموزش داد ۷۸۵ میلیارد تومان به مادران مشمول قانون جوانی جمعیت پرداخت شد بهره‌مندی بیش از هزار نفر از بانوان منطقه ۱۰ مشهد از طرح ترنم زندگی سهم ۵۴ تا ۵۷ درصدی زنان در سرپرستی خانوار‌های تحت حمایت کمیته حمایت کشور جام جهانی تیراندازی| هانیه رستمیان دوازدهم شد حضور نمایندگان ایران در دومین سمینار ورزش بانوان کمیته پارالمپیک آسیا ویدئو| مادرانه| روایتی از دلتنگی مادران شهدا|شهید محمدمهدی آخوندزاده طرزجانی ادعاهای عجیب دختر نوجوان در کلانتری جهاد مشهد| از حسادت کودکانه تا شکست عشقی دختران طلاق افزایش آرامش روانی اعضای خانواده با در نظر گرفتن اصول ساده در انتخاب رنگ و نور خانه طلاق صوری؛ یک پدیده چالش‌برانگیز با پیامدهای روانی گسترده نیم‌نگاهی به چالش‌های روانشناختی «زنان بیوه» | فوت همسر یکی از پراسترس‌ترین رویداد‌های زندگی افراد است مادر والامقام سه شهید البرزی به فرزندانش پیوست مشهد؛ میزبان بزرگ‌ترین رویداد ورزش دانشجویی دختران کشور ۴۲ هزار خانواده‌ دارای دوقلو یا بیشتر زیر چتر حمایت بهزیستی | از طرح مراقب همراه ویژه چه می‌دانید؟ کسب ۵ مدال رنگارنگ توسط تیم تکواندوی بانوان ایران در مسابقات آزاد کره جنوبی مادر ۳۴ ساله استرالیایی صاحب ۴ قلو‌های همسان شد| یک زایمان نادر و بسیار پرخطر برگزاری اردو‌های فرهنگی ـ تربیتی مادر و دختری در مشهد + لینک ثبت‌نام ارائه بیش از ۲۲ هزار خدمت تخصصی بهزیستی به ۱۱۰ زن و دخترِ آسیب‌دیده در خراسان رضوی معرفی راهکار‌هایی برای انتخاب درست مواد غذایی در فصل تابستان
سرخط خبرها
نقش مهم زنان عشایری در اقتصاد و تولید

نقش مهم زنان عشایری در اقتصاد و تولید

  • کد خبر: ۳۰۹۷۸۸
  • ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۰
به گفته سرپرست سازمان امور عشایر ایران، زنان عشایری در اقتصاد و تولید نقش مهمی دارند و از این رو لازم است توجه و حمایت از تولیدات بانوان عشایری و استفاده از آن در بازار‌های داخلی و جهانی صورت بگیرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ جهانبخش میرزاوند در دیدار با طاهره قیومی، مشاور وزیر جهاد کشاورزی در امور زنان، ضمن تبادل نظر در خصوص ضرورت حمایت از عشایر کشور، به نقش زنان عشایری در اقتصاد و تولید اشاره کرد و گفت: زنان عشایری که حدود ۵۰ درصد جامعه هدف عشایر را تشکیل می‌دهند، بدون لحظه‌ای فراغت از سپیده‌دم برای تولید لبنیات، تولید صنایع دستی شامل پشم‌ریسی، بافت لباس، تهیه رنگ از مواد طبیعی همچون گردو و انار و رسیدگی به سایر امور زندگی مشغول فعالیت هستند.

وی بر احیای دست‌بافته‌های زنان عشایری که با ذهن و خلاقیت آنان طراحی و بافته شده، تاکید کرد و افزود: حفظ صنایع دستی عشایر نه تنها به حفظ هویت ایرانی - اسلامی کمک می‌کند، بلکه برای اقتصاد عشایر نیز مهم و تأثیرگذار است و اگر این میراث فرهنگی را حفظ و احیا نکنیم، از بین خواهد رفت.

سرپرست سازمان امور عشایر ایران گفت: ارزش تجارت صنایع دستی در جهان ۸۰۰ میلیارد دلار است و در آلمان سالانه ۱۱۰ میلیارد دلار از این محل درآمد دارند، در حالی که بانوان عشایری ما بهترین طرح‌ها را می‌بافند و باید از این ظرفیت در بازار‌های جهانی استفاده کنیم.

میرزاوند بر تسهیل خدمت‌رسانی به عشایر تاکید کرد و گفت: برای دسترسی بهتر جامعه عشایری به مراکز درمانی، آزمایشگاه‌ها و … باید راه‌های عشایری هموارتر و امکان تردد وسایل نقلیه همچون آمبولانس فراهم شود. همچنین ایجاد بازارچه‌های عرضه تولیدات عشایری نیز باید بیش از پیش مورد توجه سازمان قرار گیرد.

وی افزود: هر سیاه‌چادر عشایری یک پایگاه انتظامی و ایستگاه حفاظت از منابع طبیعی و یک کارگاه هویت و نماد تولید ایرانی - اسلامی است و در این بین، نقش زنان بسیار پررنگ است.

ضرورت حمایت از ظرفیت بانوان عشایری

در ادامه مشاور امور زنان وزارت جهاد کشاورزی نیز در این نشست، حمایت از ظرفیت بانوان عشایری و برگزاری دوره‌های آموزشی برای آنان در زمینه‌های مختلف را ضروری دانست.

طاهره قیومی با اشاره به برنامه‌های وزارت میراث فرهنگی در بهمن‌ماه سال جاری در حوزه زنان، گفت: حتماً در این برنامه‌ها از ظرفیت و توانمندی‌های زنان عشایری استفاده خواهیم کرد.

وی بر توجه به ظرفیت زنان شاغل در سازمان امور عشایر تاکید کرد و گفت: استفاده از ظرفیت زنان شاغل در پست‌های مدیریتی باعث افزایش انگیزه شده و امکان رشد و ارتقای آنان را فراهم می‌آورد.

سید فریده موسوی مشاور رئیس سازمان در امور زنان سازمان امور عشایر نیز در این نشست گزارشی از فعالیت صورت گرفته برای زنان عشایری ارائه داد و گفت: در حال حاضر، ۴۹۱ صندوق اعتبار خرد زنان عشایری در کشور فعالیت می‌کنند و ۳۰۰ تسهیل‌گر را تحت پوشش دارند.

منبع: مهر

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.