شناسایی ۵۱ هزار زن سالمند تنها در ۱۹ استان کشور ۳۰۰۰ وقف توسط بانوان در کشور به ثبت رسیده است ازدواج ساده است یا پیچیده؟ | نکات مهمی که جوانان قبل از ازدواج باید بدانند راهکار‌های اسلامی برای مادران در تربیت آرام فرزندان اعلام برنامه جام ملت‌های زنان آسیا ۲۰۲۵ بررسی تجربه تاریخی زنان در هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی لزوم ورود اقتصاددانان به طرح کاهش سقف مهریه به ۱۴ سکه معرفی یک کتاب عاشقانه در سالروز ازدواج حضرت فاطمه (س) و حضرت علی (ع) عمل کردن به تقسیم ارثی که به صورت مساوی میان دختر و پسر انجام شده، چه حکمی دارد؟ نقش مؤثر زنان روستایی در اقتصاد کشاورزی توقف مرحله فینال جام فوتبال زنان منطقه لندن و جنوب شرقی انگلیس با نمایش پرچم فلسطین توسط هواداران دو تیم نقش آموزش و خانواده در مواجهه دختران با قاعدگی و شرایط بلوغ | آگاهانه تا بلوغ لزوم الگوگیری بانوان طلبه از سیره علمی، معنوی و اجتماعی حضرت معصومه (س) تبیین الگوی سوم زن مسلمان، محور فعالیت‌های مرکز مطالعات راهبردی زنان و خانواده سازمان بسیج اساتید کشور برگزاری پنجمین همایش بین‌المللی حورا انسیه (س) با محوریت رسالت زن در تحولات جهانی
سرخط خبرها
فَرَت‌بافی، راهی برای درآمدزایی زنان

فَرَت‌بافی، راهی برای درآمدزایی زنان

  • کد خبر: ۳۱۰۰۲۵
  • ۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۵
به گفته رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان تربت‌جام، فَرَت‌بافی از هنر‌های زنده در روستا‌های این شهرستان است که پارچه‌های کاربردی و زیبایی توسط بانوان روستایی بافته می‌شود و به فروش می‌رسد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ فرامرز صابرمقدم با اشاره به پژوهش‌های میدانی که در روستای هدف گردشگری بزد با هدف شناسایی نقوش کهن پارچه‌های سنتی انجام شده است، افزود: روستای بزد در حال حاضر ۱۷۰۰ نفر بافنده پارچه‌های فَرَت و همان تعداد نیز دستگاه بافندگی دارد.

وی با بیان اینکه اهالی این روستا بر روی پارچه‌بافی سنتی تکیه بسیاری دارند و محل کسب درآمد زنان روستایی از محل فروش پارچه‌های سنتی به نام فرت است، اظهار کرد: با توجه به پژوهشی که در خصوص این هنر انجام داده‌ایم بافت پارچه در این روستا به بیش از ۴۰۰ سال قبل بر می‌گردد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان تربت‌جام اظهار کرد: همچنین در دوره قاجار پارچه‌ای را شناسایی کردیم که بر روی تابوت می‌کشیدند و اعتقادات بسیاری دارند، امروزه پارچه‌های فرت بافی و سنتی در فرهنگ و سنت مردم منطقه جای گرفته است.

وی با بیان اینکه حتی از طرف داماد به میهمانان پارچه‌های سنتی فرت را به عنوان دستمال هدیه می‌دهند، بیان کرد: دختر‌های روستا در کنار رسم‌های آئینی، از سنین پایین بافت پارچه سنتی (فرت بافی) را فرا می‌گیرند.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.