تیم بانوان استقلال عملکرد خوبی در نقل و انتقالات داشت آشپزی | استانبولی با مرغ؛ غذایی ساده و سرعتی برای وعده نهار + دستور پخت هشدار یک متخصص تغذیه درباره پیامد‌های افزایش وزن بیش از حد در دوران بارداری خانه‌داری | با استفاده از چند ترفند ساده، پیاز را نگینی و یکدست خُرد کنید تیم ملی فوتبال زنان ایران بدون سرمربی! | قراردادی که هنوز امضاء نشده است نقش‌آفرینی رویا میرعلمی در سریال «نسخه آزمایشی» اینفوگرافی | ۱۰ راهکار کلیدی برای امنیت کودکان در فضای مجازی چرا فرزندان اول خانواده باهوش‌تر هستند؟ آشپزی | پیتزای نان لواش؛ یک شام سریع، آسان و خوشمزه + طرز تهیه پشت پرده مخالفت‌های کودکانه چیست؟ تجدید عهد ۳۵۰ دانشجو معلم دختر شاهد و ایثارگر با امام شهید در حرم مطهر رضوی خانه‌داری | با چند ترفند ارزان و خلاقانه برای تحول در دکوراسیون منزل آشنا شویم تیم ملی بانوان ایران چهارم آسیا شد برگزاری دومین دوره مسابقات کاراته شوبوکان بانوان کشور در بروجرد رقابت‌های بین المللی زنان جهان | کار تیم ملی بانوان ایران با یک نقره پایان یافت رئیس فدراسیون والیبال: هدف ما حضور زنان در قهرمانی جهان و لیگ ملت‌هاست آشپزی | طرز تهیه شفته بادمجان کاشان با طعمی بی‌نظیر ویدئو | مادرانه | روایتی از دلتنگی مادران شهدا | شهید محمدعلی بقالیان تاجری
سرخط خبرها
فَرَت‌بافی، راهی برای درآمدزایی زنان

فَرَت‌بافی، راهی برای درآمدزایی زنان

  • کد خبر: ۳۱۰۰۲۵
  • ۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۵
به گفته رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان تربت‌جام، فَرَت‌بافی از هنر‌های زنده در روستا‌های این شهرستان است که پارچه‌های کاربردی و زیبایی توسط بانوان روستایی بافته می‌شود و به فروش می‌رسد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ فرامرز صابرمقدم با اشاره به پژوهش‌های میدانی که در روستای هدف گردشگری بزد با هدف شناسایی نقوش کهن پارچه‌های سنتی انجام شده است، افزود: روستای بزد در حال حاضر ۱۷۰۰ نفر بافنده پارچه‌های فَرَت و همان تعداد نیز دستگاه بافندگی دارد.

وی با بیان اینکه اهالی این روستا بر روی پارچه‌بافی سنتی تکیه بسیاری دارند و محل کسب درآمد زنان روستایی از محل فروش پارچه‌های سنتی به نام فرت است، اظهار کرد: با توجه به پژوهشی که در خصوص این هنر انجام داده‌ایم بافت پارچه در این روستا به بیش از ۴۰۰ سال قبل بر می‌گردد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان تربت‌جام اظهار کرد: همچنین در دوره قاجار پارچه‌ای را شناسایی کردیم که بر روی تابوت می‌کشیدند و اعتقادات بسیاری دارند، امروزه پارچه‌های فرت بافی و سنتی در فرهنگ و سنت مردم منطقه جای گرفته است.

وی با بیان اینکه حتی از طرف داماد به میهمانان پارچه‌های سنتی فرت را به عنوان دستمال هدیه می‌دهند، بیان کرد: دختر‌های روستا در کنار رسم‌های آئینی، از سنین پایین بافت پارچه سنتی (فرت بافی) را فرا می‌گیرند.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.