کسب مدال طلای تیمی و نقره انفرادی نسرین شاهی در مسابقات جهانی پاراتیراندازی احکام شرعی بانوان | نظر مراجع عظام تقلید درباره کاشت ناخن مصنوعی و تأثیر آن بر وضو و غسل چیست؟ شهرداری مشهد؛ میزبان اردوی تیم ملی فوتسال جوانان بانوان ایران قصه تکراری قانونی برای مهریه | موافقان و مخالفان چه گفتند؟ ویژه‌برنامه‌های معنوی خواهران در حرم مطهر رضوی | از زیارت امین‌الله تا مسابقه و اهدای جوایز درخشش آثار آمنه صدیقی چافجیری هنرمند رشتی‌دوز گیلانی در قلب اجلاس بریکس معرفی راهکارهای درمانی برای رفع افسردگی پس از زایمان | خودمراقبتی در منزل می‌تواند به روند بهبودی کمک کند درخواست‌های مالی خود را چگونه به همسرتان می‌گویید؟ حضور ۴۰ تیم بانوان در مسابقات داژبال محلات منطقه ۶ مشهد کرمانشاه؛ میزبان دومین مرحله اردوی آماده‌سازی تیم ملی هندبال زیر ۱۶ سال دختران تقویت حس بویایی در کودکان با سلامت روان آنها در ارتباط است آیا آزمایش هورمون «آنتی‌مولرین» برای ارزیابی باروری زنان قابل اعتماد است؟ فعالیت ۲۱۲ مرکز درمان ناباروری در کشور | میزان ناباروری در کشور از میانگین جهانی بالاتر است انتخاب پوشش در فضا‌های عمومی، فراتر از یک انتخاب سلیقه‌ای صرف | وقتی پوشش مناسب، مرد و زن ندارد قهرمانی تیم ملی بانوان ایران در مسابقات قهرمانی کاراته رده‌های سنی پایه آسیا طرز تهیه نون شکلاتی در خانه + فیلم غربالگری زنان باردار از نظر هپاتیت B در کشور انجام می‌شود مطالبه شهروندان برای افزایش واگن بانوان در خط یک قطارشهری مشهد ضمانت کمیته امداد خراسان رضوی برای بیش از ۲ هزار زن سرپرست خانوار جهت دریافت تسهیلات اشتغال
سرخط خبرها
نرخ ناباروری در زوج‌های ایرانی نسبت به میانگین جهانی اعلام شد

نرخ ناباروری در زوج‌های ایرانی نسبت به میانگین جهانی اعلام شد

  • کد خبر: ۳۱۰۴۷۰
  • ۱۶ آذر ۱۴۰۴ - ۱۰:۴۵
دکترای درمان ناباروری دانشگاه علوم پزشکی بابل با اعلام اینکه نرخ ناباروری در زوج‌های ایرانی بالاتر از میانگین جهانی است، گفت: شایع‌ترین بیماری که منجر به ناباروری در زنان می‌شود سندرم تخمدان پلی‌کیستیک و در مردان واریکوسل (گره‌های واریسی بیضه) است.

به گزارش شهرآرانیوز، پروانه میرابی اظهار کرد: شایع‌ترین علل نازایی به ترتیب اهمیت جهانی در سال ۲۰۲۵ در زنان شامل سندرم تخمدان پلی کیستیک و اختلالات تخمک‌گذاری، آسیب لوله‌های رحمی، آندومتریوز و سن بالا و در مردان نیز شامل واریکوسل، مشکلات ایدیوپاتیک اسپرم، عوامل محیطی و سبک زندگی که در حال پیشی گرفتن از واریکوسل در کشور‌های در حال توسعه است، می‌شود.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی بابل به تاثیر منفی ناباروری براستحکام خانواده اشاره و تصریح کرد: ناباروری یکی از عوامل مهم طلاق در خانواده است، ۲۰ تا ۴۲ درصد طلاق در زوج‌های نابارور بسته به استان به سبب ناباروری است که آمار آنها دو تا سه برابر بیشتر از زوج‌های دارای فرزند است.

دکترای درمان ناباروری دانشگاه علوم پزشکی بابل، افسردگی و اضطراب را از دیگر پیامد ناباروری در جامعه برشمرد و افزود: طبق مطالعه انجام شده در سال ۱۴۰۳ در ایران حدود ۴۶ درصد زنان نابارور افسردگی دارند، همچنین ۵۰ درصد زنان و۳۰ درصد مردان نابارور دچار افسردگی بالینی هستند.

میرابی با اشاره به اینکه فشار اجتماعی و انگ ناباروری همراه با مشکل روحی و روانی در زنان بیش از مردان است، ادامه داد: در مسئله ناباروری حتی اگر مشکل با مردان باشد ۷۰ درصد موارد زنان سرزنش می‌شوند و هشت درصد مردان نابارور بدون طلاق همسر خود، زن دوم می‌گیرند.

وی گفت: بر اساس مطالعات و آمار‌های رسمی اخیر نرخ ناباروری در زوج‌های ایرانی بالاتر از میانگین جهانی هشت تا ۱۰ درصد است و بعنوان یکی از عوامل کلیدی بحران جمعیتی کشور مطرح می‌شود.

عضو سلامتکده دانشگاه علوم پزشکی بابل تصریح کرد: بر اساس آمار‌های رسمی و مطالعات اخیر، نرخ ناباروری در زوج‌های ایرانی نه تنها پایدار مانده، بلکه روند صعودی داشته و به یکی از عوامل اصلی بحران جمعیتی تبدیل شده است، این افزایش سالانه حدود پنج درصد تخمین زده می‌شود و از عوامل محیطی، سبک زندگی و تأخیر در فرزندآوری می‌شود.

اندومتریوز یکی از شایع‌ترین علل ناباروری در زنان

وی خاطرنشان کرد: ارزیابی دقیق تأثیر مکمل ملاتونین بر کیفیت خواب و درد مزمن لگنی در زنان نابارور مبتلا به اندومتریوز را مورد بررسی قرار دادم، تحقیق من در حوزه بیماری اندومتریوز و نابارور، به طور خاص بر روی بیماری اندومتریوز و اثرات آن بر باروری زنان تمرکز دارد.

میرابی افزود: اندومتریوز یکی از شایع‌ترین علل ناباروری در زنان که حدود ۳۰ تا ۵۰ درصد موارد ناباروری را شامل می‌شود. علائم آن شامل درد قاعدگی، درد مزمن لگنی، اختلالات خواب، التهاب و کاهش کیفیت زندگی خواهد شد.

عضو سلامتکده دانشگاه علوم پزشکی بابل تصریح کرد: این تحقیق بر پایه مطالعات بالینی تصادفی و بررسی‌های سیستماتیک اخیر تا سال ۲۰۲۵بنا شده و هدف آن ارزیابی دقیق اثرات مکمل ملاتونین بعنوان یک درمان کمکی ایمن و طبیعی است.

وی در خصوص این تحقیق و تاثیر اجتماعی آن در جامعه یادآور شد: ملاتونین یک درمان کمکی ایمن، ارزان و بسیار مؤثر است که می‌تواند به‌طور چشمگیری کیفیت زندگی زنان مبتلا به اندومتریوز را بهبود دهد.
دکترای درمان ناباروری دانشگاه علوم پزشکی بابل با اشاره به اینکه براساس تحقیقات انجام شده استفاده از ملاتونین تاثیر زیادی در کاهش مسکن‌ها دارد، گفت: کاهش یا قطع مسکن‌ها در زنانی که ملاتونین مصرف می‌کنند نه تنها باعث پیشرفت بیماری نمی‌شود، بلکه بر اساس مطالعات حیوانی در بیشتر موارد سرعت پیشرفت بیماری را به‌طور معنادار کاهش می‌دهد.
وی یادآور شد: ملاتونین «داروی خواب‌آور» نیست بلکه تنظیم‌کننده طبیعی چرخه خواب و بیداری (Circadian Rhythm Regulator) است که بدن خود هر شب در تاریکی ترشح می‌کند و بسته به بیمار و شرایط بیماران تجویز آن متفاوت است.

 منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.