وضعیت کارآفرینی زنان در کشور مطلوب نیست پایان مسابقات شنای دختران در مشهد طرز تهیه شیرینی برنجی مخصوص در خانه + فیلم بانوی مشهدی سرمربی تیم ملی جودو نونهالان شد صعود تیم فوتسال دختران خراسان در لیگ دو اهمیت مشارکت زنان در فعالیت‌های سیاسی برای توسعه کشور پایان هفته دوازدهم لیگ برتر هندبال زنان با برتری صدرنشینان بررسی حضور زنان در فیلم‌های چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر رفلاکس، عارضه‌ای طبیعی در ماه‌های اول تولد نوزاد پیروزی فوتسال بانوان ایران مقابل ترکمنستان (۲۶ بهمن ۱۴۰۳) اجرای طرح «مادران نقش‌آفرین» از ابتدای سال ۱۴۰۴ میزان ابتلا به سرطان در کودکان کمتر است ولادیمیر، غزه و تکان‌های گاه‌و‌بیگاه انقلاب اسلامی از ابتدا بر حضور و کنشگری زنان در همه عرصه­‌ها تأکید داشته است تأثیر انقلاب اسلامی بر فرهنگ عمومی زنان جامعه ایران زن موفق، الگویی است که از جایگاه خود راضی باشد الگوی سوم زن مسلمان درصدد جمع بین نقش سنتی و کنش اجتماعی است نقش کلیدی بانوان در صنایع نرم و خلاق
سرخط خبرها
تأثیر انقلاب اسلامی بر فرهنگ عمومی زنان جامعه ایران

تأثیر انقلاب اسلامی بر فرهنگ عمومی زنان جامعه ایران

  • کد خبر: ۳۱۶۲۸۰
  • ۲۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۶
مسئول پژوهشکده زن و خانواده گفت: انقلاب اسلامی ذهن مردم را مسئله‌مند کرد و این تحولات فرهنگی تأثیر مستقیمی بر مسئله زنان گذاشت و فرهنگ عمومی جامعه را تغییر داد.
فاطمه غلامی
خبرنگار فاطمه غلامی

محمدرضا زیبایی‌نژاد در گفت‌و‌گو با شهرآرانیوز، به بررسی تحولات جایگاه زنان مسلمان پس از انقلاب اسلامی پرداخت و اظهار کرد: پس از انقلاب، دو تحول عمده در حوزه زنان قابل مشاهده است؛ تحولی که در جریان کلی فرهنگی و اجتماعی جامعه رخ داد و تحولی که مستقیماً تحت تأثیر انقلاب در وضعیت زنان ایجاد شد.

وی تحصیلات و سلامت را دو عرصه اصلی رشد زنان پس از انقلاب دانست و تأکید کرد: حتی مخالفان انقلاب نیز معتقدند زنان در این دو حوزه پیشرفت چشمگیری داشته‌اند.

این پژوهشگر با اشاره به تفکر ارزشمندبودن جایگاه زنان که توسط امام‌خمینی(ره) و براساس دین پایه‌گذاری شد و توسط رهبر معظم انقلاب ادامه یافت، افزود: در دوران پهلوی، فرهنگ عمومی جامعه بر این باور بود که ایرانیان توانایی پیشرفت ندارند. اما انقلاب اسلامی این تفکر را تغییر داد و زنان را به سمت افق‌های بالاتر سوق داد.

نویسنده کتاب «الگوی سوم، الگوی رفتاری زن در خانواده و جامعه‌پردازی» با بیان اینکه مخالفان حکومت اسلامی نیز معتقدند انقلاب باعث توسعه سیاسی زنان شده است، تصریح کرد: امروزه ایرانیان از لحاظ سیاسی در زمره آگاه‌ترین افراد جهان قرار دارند و قدرت تحلیل آن‌ها از مسائل سیاسی بیشتر از افراد در سایر جوامع است.

زیبایی‌نژاد تأکید کرد که انقلاب اسلامی ذهن مردم را مسئله‌مند کرد و این تحولات فرهنگی تأثیر مستقیمی بر مسئله زنان گذاشت و فرهنگ عمومی جامعه را تغییر داد.

وی با اشاره به تفاوت فاحش دیدگاه‌های شاه و امام‌خمینی(ره) درباره زنان، گفت: در حالی که شاه در مصاحبه‌ای، زنان را فاقد شعور می‌دانست، انقلاب اسلامی جایگاه اصلی زن را معرفی کرد و معتقد است زنی که به عنوان یک موضوع جنسی مورد توجه قرار گیرد، نمی‌تواند توانایی‌های خود را به فعلیت برساند.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.