محمدرضا زیبایینژاد در گفتوگو با شهرآرانیوز، به بررسی تحولات جایگاه زنان مسلمان پس از انقلاب اسلامی پرداخت و اظهار کرد: پس از انقلاب، دو تحول عمده در حوزه زنان قابل مشاهده است؛ تحولی که در جریان کلی فرهنگی و اجتماعی جامعه رخ داد و تحولی که مستقیماً تحت تأثیر انقلاب در وضعیت زنان ایجاد شد.
وی تحصیلات و سلامت را دو عرصه اصلی رشد زنان پس از انقلاب دانست و تأکید کرد: حتی مخالفان انقلاب نیز معتقدند زنان در این دو حوزه پیشرفت چشمگیری داشتهاند.
این پژوهشگر با اشاره به تفکر ارزشمندبودن جایگاه زنان که توسط امامخمینی(ره) و براساس دین پایهگذاری شد و توسط رهبر معظم انقلاب ادامه یافت، افزود: در دوران پهلوی، فرهنگ عمومی جامعه بر این باور بود که ایرانیان توانایی پیشرفت ندارند. اما انقلاب اسلامی این تفکر را تغییر داد و زنان را به سمت افقهای بالاتر سوق داد.
نویسنده کتاب «الگوی سوم، الگوی رفتاری زن در خانواده و جامعهپردازی» با بیان اینکه مخالفان حکومت اسلامی نیز معتقدند انقلاب باعث توسعه سیاسی زنان شده است، تصریح کرد: امروزه ایرانیان از لحاظ سیاسی در زمره آگاهترین افراد جهان قرار دارند و قدرت تحلیل آنها از مسائل سیاسی بیشتر از افراد در سایر جوامع است.
زیبایینژاد تأکید کرد که انقلاب اسلامی ذهن مردم را مسئلهمند کرد و این تحولات فرهنگی تأثیر مستقیمی بر مسئله زنان گذاشت و فرهنگ عمومی جامعه را تغییر داد.
وی با اشاره به تفاوت فاحش دیدگاههای شاه و امامخمینی(ره) درباره زنان، گفت: در حالی که شاه در مصاحبهای، زنان را فاقد شعور میدانست، انقلاب اسلامی جایگاه اصلی زن را معرفی کرد و معتقد است زنی که به عنوان یک موضوع جنسی مورد توجه قرار گیرد، نمیتواند تواناییهای خود را به فعلیت برساند.