نمایش دست‌بافته‌های زنان عشایری و روستایی سیستان و بلوچستان در موزه فرش ایران دختران خراسان رضوی در مسابقات آب‌های آرام کمتر از ۲۳ سال درخشیدند سقوط بانوی مشهدی به رده سوم پینگ‌پنگ زنان ایران افزایش ریسک چاقی در کودکان شیرخوار با مصرف زودهنگام غذای کمکی برگزاری زودهنگام لیگ فوتبال بانوان با حضور ۱۰ تیم اجرای برنامه‌های ستاد اقامه نماز در سال ۱۴۰۴ با شعار «مادران، معمار فرهنگ» ارائه مشاوره فرزندآوری به زوجین بدون فرزند با اجرای طرح «آمایش امید» زایمان در آب، یک روش سالم و بی‌خطر برای مادر و جنین نگرانی والدین از افزایش هزینه‌های مهدکودک‌ها در سال‌های اخیر تأمین ۸۸۸۸ جهیزیه برای زوج‌های احسان‌پذیر در کشور با اجرای پویش «آینه‌ شمعدان» فعالیت میلیون‌ها بانوی بسیجی در کشور با محوریت تولید و کارآفرینی ارتقای رکورد تپانچه ۲۵ متر ایران توسط دختر المپیکی کشورمان روایت دغدغه‌های مادرانه ساره جوانمردی، قهرمان تیراندازی پارالمپیک و جهان معرفی راهکار‌های مؤثر و کاربردی برای نظم‌دهی به آشپزخانه شکل گیری نهضت جهانی شیرخوارگان حسینی با محوریت نقش زن در عاشورا و حضور پررنگ مادران بررسی عوامل اثرگذار در افزایش آمار ازدواج مؤثر لزوم اولویت‌بندی مواد قانون جوانی جمعیت | ایران از نظر مرخصی زایمان جزو سخاوتمندترین کشور‌های دنیاست
سرخط خبرها
کاهش احتمال ابتلا به «آندومتریوز» در زنان با مصرف لبنیات

کاهش احتمال ابتلا به «آندومتریوز» در زنان با مصرف لبنیات

  • کد خبر: ۳۱۶۷۳۸
  • ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۶
در حالی اندومتریوز یک بیماری مخرب برای زنان در سنین باروری است که تحقیقات نشان داده مصرف لبنیات می‌تواند احتمال ابتلا به این بیماری در بانوان را کاهش دهد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ اندومتریوز به رشد و نفوذ بافت اندومتر (غدد و مزانشیم) در جایی خارج از اندومتر گفته می‌شود که باعث خونریزی مکرر و ایجاد درد می‌شود و ممکن است اندام‌های مختلف نظیر کلیه، مثانه، حالب، ریه را درگیر کند و بر کیفیت زندگی فرد اثر بگذارد. اندومتریوز یک بیماری مخرب برای زنان در سنین باروری است.

آمار نشان می‌دهد ۵ الی ۱۵ درصد زنان در سنین باروری مبتلا به اندومتریوز و ۳۰ الی ۵۰ درصد این مبتلایان نیز نابارور هستند. اگرچه به نظر می‌رسد بروز اندومتریوز با عوامل خطری همچون ایمنی، غدد درون ریز، ژنتیک و بیماری‌های آناتومیک در ارتباط است، اما علت دقیق این بیماری هنوز مشخص نیست.

رژیم غذایی برای بسیاری از بیماری‌های مزمن یک عامل خطر بسیار قابل کنترل است، اما اثر کمکی آن بر روی اندومتریوز به صورت گسترده بررسی نشده است. براساس نتایج یک مطالعه به نظر می‌رسد زنان مبتلا به اندومتریوز دریافت سبزیجات و اسید‌های چرب امگا۳ کمتر و دریافت گوشت قرمز، قهوه و اسید‌های چرب ترانس بالاتری دارند. محصولات لبنی به عنوان بخش مهمی از رژیم غذایی، غنی از انواع «آمینواسید» و سرشار از کلسیم بوده و بنابراین یک غذای مغذی ایده‌آل محسوب می‌شوند.

همچنین برخی مطالعات نشان داده‌اند دریافت محصولات لبنی و کلسیم غذایی ارتباط معکوسی با استرس اکسیداتیو و التهاب دارند. همچنین دریافت لبنیات زیاد ممکن است بتواند التهاب عروق را کاهش دهد. فرض بر این است که قاعدگی رتروگراد یک علت بالقوه برای آندومتریوز بوده و سطوح بالای منیزیوم موجود در لبنیات باعث می‌شود عضله صاف شل شده و این قاعدگی کاهش یابد؛ بنابراین برخی محققین این فرضیه را مطرح کرده‌اند که دریافت محصولات لبنی ممکن است باعث کاهش خطر اندومتریوز شود اگرچه بر اساس مطالعات محدود اخیر این فرضیه اثبات نشده است.

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، یک مطالعه متاآنالیز وابسته به دوز مصرفی با بررسی ۷ مطالعه معتبر نشان داده است در کل، دریافت لبنیات ارتباط معکوس با خطر ابتلا به اندومتریوز دارد و خطر ابتلا در صورت مصرف ۲۱ سروینگ لبنیات در هفته کاهش می‌یابد. به طور مشابه، افرادی که بیش از ۱۸ سروینگ لبنیات پرچرب در هفته مصرف کرده‌اند، با کاهش خطر ابتلا به آندومتریوز مواجه بوده‌اند.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.