به گزارش شهرآرانیوز؛ علیرضا لاور کارشناس خانواده و مدرس دانشگاه با تاکید بر اینکه در تحلیل ازدواج شاخصهای متعددی داریم، اظهار کرد: شاخص عمومیت ازدواج، شاخص دوام زندگی در موضوع طلاق و شاخص سن ازدواج از جمله شاخصهای مهم حوزه خانواده است.
وی با اشاره به اینکه عمومیت ازدواج یعنی اساساً چقدر میل و رغبت برای این امر وجود دارد، یادآور شد: مطالعات نشان میدهد که عمومیت ازدواج یعنی خواستار ازدواج مردم، در سال ۷۰ حدود ۹۸.۲ درصد بوده است. در سال ۱۴۰۰ به ۹۶.۲ درصد رسیده است. یعنی از هر ۱۰۰ نفر مجرد در سال ۷۰، حدود ۹۸ نفر خواستار ازدواج بودند و دو نفر میگفتند ما اصلاً نمیخواهیم ازدواج کنیم. ولی در سال ۱۴۰۰ از هر ۱۰۰ مجرد ۹۶ نفر خواستار ازدواج بودهاند.
این کارشناس خانواده با تاکید بر اینکه آمارها نشان میدهد که مسئله اصلی در این حوزه افزایش میانگین سن ازدواج است، بیان کرد: میانگین سن ازدواج زنان در سال ۱۳۷۰ حدود ۲۱ سال بوده و امروز به ۲۴ سال رسیده است. همچنین میانگین سن ازدواج مردان در سال ۱۳۷۰ حدود ۲۴ سال بوده که امروز تا ۲۹ سال افزایش یافته است؛ بنابراین باید عمومیت ازدواج را در نسبت با افزایش سن ازدواج در نظر بگیریم. یعنی ۳۰ سال پیش به واسطه کنشهای اجتماعی و مدل زیست اقتصادی مردم افراد در سنین پایینتر تصمیم به ازدواج میگرفتند.
لاور تاکید کرد: مسئلهای که خیلی مهم این است که ۹۶ درصد از جوانان میگویند ما میخوایم ازدواج کنیم و کلاً ۴ درصد میگویند مطلقاً نمیخواهیم ازدواج کنیم.
منبع: مهر