افزایش رقابت و حضور در بازار‌های جهانی با سرمایه‌گذاری زنان فعال در حوزه تولید سوگواری بانوان عرب‌زبان در حرم رضوی به مناسبت شهادت امام صادق (ع) فعالیت‌های ورزشی بسیار کم در میان ۵۷.۷ درصد از زنان ایرانی بررسی ارتباط ابتلا به آسم در دوران کودکی با افزایش میزان آلودگی هوا کسب ۲ شکست توسط کاپیتان تیم ملی تنیس روی میز زنان ایران در تور بین‌المللی تونس نیاز جامعه به داشتن الگوی صحیح ازدواج لزوم مراقبت‌های حین بارداری در پیشگیری از تولد زودرس نوزادان روایت زندگی بانوی شهید حج خونین سال ۶۶ در کتاب «گوشواره فیروزه‌ای» ویدئو| مادرانه| روایتی از دلتنگی مادران شهدا| شهید محمدحسین حسین‌نژاد ویژگی‌های منحصر‌به‌فرد دختران از نگاه امام صادق (ع) بررسی طرح اصلاح قانون مهریه با حضور حقوقدانان، وکلا و اساتید دانشگاه در فراکسیون زنان و خانواده مجلس بررسی تیغ دو لبه اصلاح موادی از قانون اجرای محکومیت مالی نمایش دست‌بافته‌های زنان عشایری و روستایی سیستان و بلوچستان در موزه فرش ایران دختران خراسان رضوی در مسابقات آب‌های آرام کمتر از ۲۳ سال درخشیدند سقوط بانوی مشهدی به رده سوم پینگ‌پنگ زنان ایران
سرخط خبرها
بررسی ابعاد مختلف منشور حقوق زن و خانواده در اسلام

بررسی ابعاد مختلف منشور حقوق زن و خانواده در اسلام

  • کد خبر: ۳۱۹۴۸۲
  • ۱۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۳
رئیس اندیشکده زن و خانواده دانشگاه جامع امام حسین (ع) با اشاره به اینکه منشور حقوق زن و خانواده در اسلام ابعاد مختلفی دارد، گفت: در این منشور، اسلام یک نظام جامع اقتصادی برای زن ترسیم کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ مینو اصلانی اظهار کرد: منشور اسلام درباره زن، یک برنامه و نسخه عملی از نظام فکری اسلام ناب در مورد جایگاه زن در جامعه و در سه ساحت فردی، اجتماعی و خانوادگی است.

وی با اشاره به اینکه زمانی که منشوری نوشته می‌شود، یک پشتوانه بسیار قوی از داده‌های گسترده و فراگیر دارد تا در قالب یک نسخه اجرایی و عملیاتی بخواهد در دسترس عموم قرار بگیرد، ادامه داد: بنابراین منشور حقوق زن و خانواده دارای ابعاد مختلفی است که اسلام نسبت به جایگاه زن، آن را ارائه کرده است.

رئیس اندیشکده زن و خانواده دانشگاه جامع امام حسین (ع) با اشاره به اینکه در این منشور، اسلام یک نظام جامع اقتصادی برای زن ترسیم کرده است، یادآور شد: مهریه، نفقه، حق برخورداری از امکانات زندگی درخور، حق شیر دادن، حق مسکن، حق سفر و... یعنی یک مجموعه بسیار قوی به نام نظام اقتصادی زن در اسلام، برای این‌که از زن حمایت شود.

اصلانی تاکید کرد: از طرفی در این منشور حمایت‌های عاطفی، پشتوانه‌هایی که او بتواند به زندگی‌اش ادامه دهد و حتی حمایت هنگام طلاق هم برای زنان دیده شده است. با این وجود حمایت‌هایی هم از طرف حاکم شرع برای زنان در یک نظام اسلامی درنظر گرفته شده که حتی اگر نخواهد کار کند یا توان کار کردن هم نداشته باشد، چگونه حاکم شرع از آنها حمایت کند تا مجبور به اشتغال نباشند.

وی متذکر شد: فرمایش مقام معظم رهبری هم این بود که نظام‌ها را در قالب یک منشور در جامعه جا بیندازیم و براساس آن عمل کنیم که هم برای سیاست‌گذاران و هم برای مجریان، یک آینه‌ای بوده تا در سیاست‌گذاری‌های کلان کشور این منشور پیش روی آنها باشد و حقی از آنان ضایع نشود.

رئیس اندیشکده زن و خانواده دانشگاه جامع امام حسین (ع) یادآور شد: به نظر می‌رسد این یک بحث تحولی و رو به جلو برای زنان است و می‌تواند به عنوان یک الگو برای حمایت از زنان در جهان مطرح شود؛ چراکه واقعا در جهان حمایت‌هایی که از زنان انجام می‌شود، کاملا یک‌سویه است. حتی این قوانین به ضرر زن و هویت او تمام می‌شود، اما مبنای حقوق زنان براساس دیدگاه اسلام یک منشور حکمت‌آمیز است که همه ابعاد وجودی زن را در نظر گرفته است.

منبع: جام جم

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.