اولین رویداد «دختران نقش‌آفرین» دانشگاه‌های آزاد واحد خراسان رضوی در مشهد برگزار شد ویدئو| مادرانه| روایتی از دلتنگی مادران شهدا| شهید مرتضی معینی محولاتی نقش مادری استادان زن در فضای دانشگاه‌ها کسب عنوان نخست کنگره ملی شعر خلیج فارس توسط بانوی شاعر مشهدی راه‌اندازی جایزه ویژه زنان عربی توسط وزارت فرهنگ فلسطین ضرورت استفاده از روانشناسی اسلامی برای تسهیل عبور خانواده‌ها از چالش‌های مختلف پیشگیری از اختلافات در زندگی مشترک با شروط ضمن عقد لزوم مصرف مکمل کلسیم توسط زنان درباره مراقبت کنندگان از سلامت بانوان در روز جهانی ماما | ماما‌ها هم قدم با  مادر‌ها پرسش حقوقی زنان | فراهم‌بودن امکان اخذ شناسنامه برای فرزند حاصل از ازدواج زن ایرانی با مرد خارجی آغاز سومین دوره جام ملت‌های فوتسال زنان آسیا از سه‌شنبه (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) در قاره کهن انجام بیش از ۶۰ درصد زایمان‌های طبیعی کشور توسط ماما‌ها برگزاری کارگاه «الگوی سوم زن مسلمان» در رویداد «بانوی مجاهد» به میزبانی مشهد وسواس دختران در انتخاب اصلح همسر، عامل مهم تجرد قطعی آن‌ها در ازدواج رتبه ششم بانوی ملی‌پوش ایرانی در جمع تیراندازان برتر رنکینگ جهانی ماماها، سفیران سلامت مادر و نوزاد | چرا ماما‌ها در اولویت مراجعه مادران نیستند؟ برگزاری رویداد «دختران نقش‌آفرین» با هدف توانمندسازی دانشجویان دختر بررسی عوامل مؤثر در ناباروری زوجین جوان
سرخط خبرها
مروری بر نقش آفرینی زنان در دفاع مقدس

مروری بر نقش آفرینی زنان در دفاع مقدس

  • کد خبر: ۳۲۱۶۹۵
  • ۲۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۲
آمار‌ها می‌گویند، در دوران دفاع مقدس بیش از ۷ هزار شهیده زن، ۵ هزار و ۷۳۵ جانباز، ۳ هزار و ۷۵ جانباز بالای ۲۵درصد، ۱۷۱ آزاده، تقدیم اسلام و انقلاب کرده‌ایم.

به گزارش شهرآرانیوز؛ ۲۲ اسفند ماه به نام روز «شهید» نامگذاری شده است، این مناسبت می‌تواند به ما کمک کند تا هم نقش بانوان در دوران دفاع مقدس را بررسی کنیم هم به آمار‌هایی اشاره کنیم که در این حوزه وجود دارد.

در گام اول به آمار‌های جالبی می‌رسیم که اگرچه ممکن است تکراری باشند، اما افتخارآمیز هستند، این آمار‌ها می‌گویند، در دوران دفاع مقدس بیش از ۷ هزار شهیده زن، ۵ هزار و ۷۳۵ جانباز، ۳ هزار و ۷۵ جانباز بالای ۲۵درصد، ۱۷۱ آزاده، تقدیم اسلام و انقلاب کرده‌ایم.

این آمار‌ها وقتی کامل‌تر می‌شود که حضور ۲ هزار و ۲۷۶ پزشک و ۲۲ هزار و ۸۰۷ امدادگر زن که شاهد بزرگی بر نقش‌آفرینی ویژه زنان در پیروزی انقلاب و دفاع مقدس است را هم به آن اضافه کنیم.

بی تردید، اگر صبر و استقامت مادران، همسران و دختران شهدا نبود، ایران در برابر صدام و بعد‌ها مقابل داعش، پیروز نمی‌شد؛ در این جهاد و پیروزی زنان مومنه و مسلمان ایرانی، نقش بی‌بدیلی را ایفا کردند.

با بررسی نقش مهم بانوان در دوران دفاع مقدس می‌توان گفت، از مهمترین جلوه‌های حضور آنها در دفاع مقدس، نقش پشتیبانی و خدماتی آنان و فراهم‌آوردن تدارکات لازم برای رزمندگان در جبهه‌های جنگ است.

بررسی اسناد تاریخی نشان می‌دهد زنان مسلمان ایرانی با الهام از تعالیم اسلامی با شجاعت و شهامت وصف ناشدنی، در صحنه‌های مختلفی حتی در میدان‌های رزم حضور یافتند. خواهران بسیج و سپاه خرمشهر از جمله زنانی بودند که در منطقه عملیاتی باقی ماندند و به کار‌هایی از جمله حفاظت از انبار مهمات و رساندن آن به رزمندگان اسلام، کندن سنگر، تهیه و طبخ غذا برای رزمندگان مشغول شدند.

علاوه بر این، زنان ایثارگر ایرانی برای این که عدم حضورشان در جبهه‌ها را جبران کنند، در پشت جبهه با ابتکاراتی که از خود نشان می‌دادند فعالیت کرده و از هر راهی به جبهه‌ها کمک می‌کردند.

جنگ توانسته بود در زنان این روحیه را به وجود آورد که به کارهایشان جهت و حرکت بدهند. آن‌ها همه چیز را در رضایت خدا می‌دیدند و از آسایش و آرامش خود مایه می‌گذاشتند تا بدین وسیله خدمتی به نفع جبهه‌ها و برای خشنودی خدا انجام دهند.

کم نیستند زنانی که با اصابت ترکش خمپاره یا براثر بمباران‌های هوایی، عضوی از اعضای بدن خود را از دست دادند و دچار موج گرفتگی و یا گرفتار عوارض بمب‌های شیمیایی شدند و در زمره "جانبازان " جای گرفتند.

اما در پایان نمی‌توان از موضوع نیز گذشت که همسران، مادران و خواهران جانبازان، هر روز زندگی سخت و دردآلود عزیزان خود را می‌بینند و در این بین به ویژه در نقش همسر جانباز و مادر فرزندان، با قامتی استوار ستون خانواده را پا برجا نگاه می‌دارند و نمی‌گذارند که گرمی کاشانه مهرشان در تلاطم توفان زندگی به سردی گراید.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.