برگزاری جشن‌های ویژه دختران به مناسبت میلاد حضرت معصومه (س) در مشهد ناکامی تیم‌های هندبال دختران مشهد برای صعود به لیگ دسته یک کشور راهکار‌های پیشگیری از مسمومیت بارداری سهم بالای زنان در ابتلا به اختلالات خلقی برگزاری یک دوره آموزشی با هدف ترویج فرهنگ حسینی در سبک زندگی نوجوانان کم تحرکی، عامل میزان زیاد چاقی در دختران رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر مشهد مقدس خبر داد: بهره‌برداری از سایت بوستان بانوان «آفتاب» در تابستان ۱۴۰۴ کسب مدال طلا توسط یک بانوی ایرانی در مسابقات پاراتنیس روی میز جهانی فیوچر ITTF پرداخت تسهیلات فرزندآوری به متقاضیان خراسان جنوبی با بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال اعتبار در سال ۱۴۰۳ جزئیات برنامه بازی‌های جام ملت‌های فوتسال زنان اعلام شد تعادل هورمون‌های زنانه با مصرف به‌اندازه این ماده معدنی نقدی بر افزایش سن و سابقه بازنشستگی زنان | آیا مشکلات تأمین اجتماعی با این اصلاحات حل می‌شود؟ ایجاد گفتمان علمی درباره خانواده نیاز امروز جهان است
سرخط خبرها
از پهن کردن سفره‌هایی با نان محلی تا نذر آب و خرما در شب‌های قدر

از پهن کردن سفره‌هایی با نان محلی تا نذر آب و خرما در شب‌های قدر

  • کد خبر: ۳۲۳۱۶۶
  • ۰۲ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۰:۱۰
شب‌های قدر؛ شبی که در گوشه گوشه ایران با صداها، رسم‌ها و دعا‌های متفاوت زنده می‌شود. از سواحل خلیج فارس تا کویر‌های یزد؛ هرکس به زبان خود با آسمان حرف می‌زند و سرنوشت خود را فریاد می‌زند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ شب‌های قدر؛ شبی که در گوشه گوشه ایران با صداها، رسم‌ها و دعا‌های متفاوت زنده می‌شود. از سواحل خلیج فارس تا کویر‌های یزد؛ هرکس به زبان خود با آسمان حرف می‌زند و سرنوشت خود را فریاد می‌زند.

به عنوان مثال، در ایلام، مراسم شب قدر مانند دیگر مناطق ایران، با قرائت دعا‌های جوشن کبیر، قرآن به سر گرفتن و مناجات برگزار می‌شود. اما در برخی روستاها، آیین‌هایی با ریشه‌های بومی نیز دیده می‌شود؛ مثلاً سفره‌هایی با نان محلی، نمک و سبزه که در مراسم دعا برای باران یا رفع بلا گسترده می‌شوند. برخی این آداب را همراه با شب‌های دعا و استغفار احیا می‌کنند، هرچند به شکل رسمی به شب قدر اختصاص ندارد.

در زاهدان و ایرانشهر مردم بلوچ، قرآن به سر می‌گیرند و با لباس‌های سفید و ساده، به دعا و نیایش مشغول می‌شوند.

یکی از رسوم زیبا، آیین نذر آب و خرما است. در این شب، مردم نذر می‌کنند تا اگر دعاهایشان مستجاب شد، در پایان ماه رمضان به فقرا آب و خرما بدهند. برخی هم بر سر سفره‌های افطار دسته‌جمعی برای کودکان فقیر دعا می‌کنند.

یکی از رسوم خاص یزدی‌ها نیز، مراسم سنتی «روضه قنبر» ویژه زنان است که در منازل برگزار می‌شود که نمایش ضربت خوردن و شهادت امام علی (ع) است.

در این شب‌ها، یزدی‌ها با افطاری ساده، نان، پنیر، خرما و آجیل مشکل‌گشا از نیازمندان پذیرایی می‌کنند. برخی نیز با برگزاری نخل‌گردانی در تفت و تعزیه‌خوانی در مهریز، یاد و خاطره شهادت امیرالمؤمنین را زنده نگه می‌دارند.

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.