لزوم آموزش نقش‌های مشارکتی از کودکی در خانواده تویی آخرین امیدم | روایت عشق ابدی در نامه‌ نرسیده یک همسر آزاده مشهدی + تصویر پرستاری و مدیریت پشت جبهه، یکی از رسالت‌های مهم حضرت زینب (س) در واقعه عاشورا تضعیف جایگاه خانواده ایرانی، هدف مهم دشمنان حضور دسته‌جمعی زنان پشت هیئت‌های عزاداری مردان چه حکمی دارد؟ لزوم بازطراحی ساختار اشتغال برای تحقق الگوی سوم زن مسلمان دستورپخت حلوا عربی در خانه+ فیلم معراج شهدا؛ روایتی از جنس اشک و ایثار چرا مداح معروف ثواب مداحی‌اش را به مادران تقدیم کرد؟ پیروزی تیم‌ملی بسکتبال بانوان ایران با دو یار خراسانی‌اش در دیدار دوستانه در چین افزایش نقش زنان نویسنده و مترجم، یکی از مهم‌ترین تحولات در عرصه تولید کتاب مواجهه زنان مسلمان محجبه فرانسوی با خشونت کلامی و فیزیکی معرفی چند نکته راهبردی برای داشتن یک ازدواج موفق فرصت های بیشتر مشارکت در فعالیت‌های تولیدی و بازاریابی در ادغام صندوق‌های خرد زنان روستایی و عشایری نفقه، حق قانونی زن برای تأمین معاش در زندگی مشترک نقش موثر بازی‌های آموزشی و الگو‌های مذهبی در کاهش اضطراب و افزایش تاب‌آوری فرزندان نقش حیاتی مادر در انتقال مفاهیم ولایی و پیوند فرزندان با اهل بیت (ع) آشنایی با فواید مصرف شاه توت برای زنان
سرخط خبرها
معرفی نخستین زن تلگراف‌چی در ایران

معرفی نخستین زن تلگراف‌چی در ایران

  • کد خبر: ۳۲۶۲۶۳
  • ۲۴ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۴
نخستین زن تلگراف‌چی در ایران در تلگراف‌خانه اصفهان (جلفا) کار می‌کرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ «شاه. به. اصفهان. رسید.» این دو خط ممکن است یکی از هزاران تلگرافی باشد که تلگراف‌چی جلفای اصفهان به پایتخت و شهر‌های دیگر فرستاد.

زابل استپانیان بارتو (Zabel Stepanian-Bartev) در سنین کودکی با آموختن فوت و فن تلگراف از پدرش، در در تلگراف‌خانه اصفهان (جلفا) کارش را شروع کرد و نامش به عنوان نخستین زن تلگرافچی در تاریخ ایران ثبت شد.

زابل به الفبای مورس مسلط بود و می‌دانست چطور باید ضربه‌ها و نقطه‌هارا کنار هم ردیف کند تا پیام‌ها مخابره شود. او در سال ۱۲۷۳ (۱۸۹۴) در اصفهان و در یک خانواده ارمنی به دنیا آمد.

در ۹ سالگی نزد پدرش حرفه تلگرافچی‌گری را آموخت و در سال ۱۳۶۱ (۱۹۸۲) درگذشت.

تلگراف در تهران و تبریز

خط تلگراف در ۱۲۳۶، وارد ایران شد و بنا به دستور ناصرالدین شاه سیمی به طول یک کیلومتر با هدایت مسیو کرشش اتریشی، از عمارت سلطنتی پایتخت تا باغ لاله زار کشیده و در زمان صدارت میرزا آقاخان نوری، تهیه و ساخت تلگراف و آموختن الفبا مورس به شاگردان دارالفنون آغاز شد.

خط بعدی میان باغ سلطانیه و محل ییلاقی شاه و سپس به مدرسه دارالفنون هم یک خط کشیده شد و بدین ترتیب اولین مخابره‌ها میان شاه و بزرگان مملکتی صورت گرفت. ناصرالدین شاه که از نتیجه کار راضی بود دستور داد تا میان تهران و شهر‌های دیگر نیز خط تلگراف کشیده شود.

خط تلگراف با سرعت به ماکو، تبریز، جلفا و به خط تلگراف قفقاز وصل شد و این گونه شاه ایران و امپراتور روسیه، در مناسبت‌های مختلف با استفاده از تلگراف پیام تبریک مبادله می‌کردند. ایران در ۱۲۴۸سال به عضویت اتحادیه بین المللی تلگراف درآمد.

اسم عباسعلی خان دنبلی هم به عنوان نخستین ایرانی زبان مورس را آموخت، در کتاب‌هایتاریخ روایت می‌شود. او نخستین بار نسبت به ارسال پیام از طریق تلگراف اقدام کرد و بعد‌ها در اداره پست و تلگراف استخدام شد. عباسعلی خان برای ارسال پیام به ایستگاه‌های مختلف ارسال تلگراف در نقاط گوناگون کشور اعزام می‌شد.

منبع: همشهری آنلاین

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.