مسئولیت مشترک والدین در برابر تربیت فرزندان عزاداری محرم، الگویی از قدرت زن مسلمان را به نمایش می‌گذارد توجه شهید طهرانچی به حوزه زنان و خانواده مبتنی بر جهان بینی الهی بود رواج طلاق، عاملی در تضعیف نهاد خانواده و کاهش فرزندآوری در جامعه حضور ۲۵ بازیکن در دومین اردوی تیم ملی فوتسال بانوان اشتغال زنان، نمادی از موفقیت و سرمایه ای اجتماعی برای خانواده ناترازی بانک‌ها، مشکل مهم شبکه بانکی در پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری نقش کلیدی‌ زنان در فرآیند بازتوانی، حمایت اجتماعی و مراقبت از آسیب‌دیدگان ثبت یک پیروزی دیگر برای تیم ملی بسکتبال زنان ایران رونمایی از جلد دوم کتاب «چله کلمات» با محور اشعار اربعینی شاعران زن حضور پررنگ بانوان ورزشکار ایرانی در بازی‌های جهانی ۲۰۲۵ چنگدو کتاب «جان جهان» دریچه‌ای به دنیای زنان می‌گشاید بلاتکلیفی تیم‌های مدعی برای حضور در فصل جدید رقابت‌های فوتبال لیگ برتر زنان ایجاد فضایی مثبت و پرمحبت در خانواده، یکی از کلید‌های تربیت دختران باحجاب و عفیف بررسی نقش زنان در تربیت دینی کودکان و الگوبرداری از بانوان کربلا حوزه سنی ۷ سال، بیشترین متقاضی برای فرزندخواندگی در کشور کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان در زنان با مصرف به‌اندازه زعفران
سرخط خبرها
آشنایی با عوامل خطر بیماری عروق کرونر در زنان

آشنایی با عوامل خطر بیماری عروق کرونر در زنان

  • کد خبر: ۳۲۷۵۵۳
  • ۳۱ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۸
وجود عوامل مختلفی در زنان باعث می‌شود آنها بیشتر مستعد ابتلا به بیماری عروق کرونر باشند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ بیماری عروق کرونر CAD بیماری است که در آن کلسترول در دیواره داخلی رگ‌های خونی قلب رسوب می‌کند.

این رگ‌های خونی، اکسیژن را به قلب می‌برند و هنگامی که پلاک یا همان رسوب‌ها بر دیواره عروق تشکیل می‌شوند، اکسیژن به مقدار کافی به قلب نمی‌رسد و باعث درد قفسه سینه و حمله قلبی می‌شود. CAD همچنین می‌تواند باعث نارسایی قلبی، آریتمی (ناهنجاری الکتریکی) و مرگ ناگهانی (SCD) شود.

اما یکسری ویژگی‌ها باعث می‌شود خطر ابتلا به این بیماری در زنان افزایش یابد، به عنوان مثال، استرس عاطفی شدید می‌تواند منجر به عملکرد شدید پمپاژ ماهیچه قلب شود که به عنوان کاردیومیوپاتی استرس یا کاردیومیوپاتی تاکوتسوبو نیز شناخته می‌شود.

زنان همچنین دارای عوامل دیگری هستند که می‌توانند خطر ابتلا به بیماری قلبی را در آنها افزایش دهند از جمله عوارض مربوط به بارداری، مصرف قرص‌های هورمونی و ضد بارداری.

یائسگی نیز یکی دیگر از عوامل خطر غیرقابل کنترل در زنان است. زنان بعد از یائسگی بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی هستند. دلیل دقیق آن مشخص نیست و تصور می‌شود که تغییر در الگوی هورمونی در این زمینه نقش داشته باشد. همچنین خطر بیماری قلبی در زنانی که از قرص‌های هورمونی استفاده می‌کنند بیشتر است و اگر فرد سیگاری باشد این خطر دو برابر می‌شود.

به گزارش هلث‌دی نیوز، استفاده از قرص‌های ضدبارداری هم می‌تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی را در صورتی که فرد بالای ۳۵ سال سن دارد و دارای سابقه خانوادگی قوی CAD باشد، افزایش می‌دهد. مشکلات مرتبط با بارداری مانند دیابت بارداری و پره اکلامپسی نیز می‌تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی و سکته را در مراحل بعدی زندگی افزایش دهد.

در عین حال بیماری خاصی مانند لوپوس و آرتریت روماتیسمی با افزایش خطر بیماری قلبی در زنان مرتبط است.

منبع: برنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.