کتاب سال بانوان، جلوه‌ای از تحول انقلاب اسلامی در عرصه نقش‌آفرینی زنان بوستان بانوان «کرامت»، پروژه‌ای ۷ هکتاری برای ارتقای نشاط بانوان مشهد ۵۵ هزار مادر در خراسان شمالی تک فرزند هستند سمنان، میزبان نخستین اردوی آماده‌سازی تیم ملی هندبال بزرگسالان زنان درخشش دو ملی‌پوش خراسانی در مرحله فینال مسابقات بسکتبال کاپ آسیا کتابت یک نسخه قرآن کریم توسط ۷۵ هزار زن فارغ التحصیل برنامه سوادآموزی در مراکش نقش نهاد‌های مدنی کشور در کاهش مصرف سیگار توسط زنان و دختران جامعه ابتلاء به آلزایمر در زنان نسبت به مردان بیشتر است پاسخ رهبر معظم انقلاب به استفتائی درباره ایجاد محرمیت با شیردهی آگاهی از جنبه‌های حقوقی مهریه، کلید پیشگیری از بسیاری اختلافات آشنایی با نقش‌های حیاتی زنان در مدیریت بحران «فتح نو» با موضوع «زنان و جنگ» آغاز می‌شود | بازخوانی اندیشه‌ای در امتداد «فتح خون» برگزاری نمایشگاهی از آثار هنرمندان نوگرای زن در موزه هنر‌های معاصر تهران تیم ملی بسکتبال بانوان ایران از رسیدن به دیویژن A بازماند لزوم آشنایی و هم افزایی بانوان ادارات و مجموعه‌های دولتی و کمیسیون بانوان شورای شهر مشهد
سرخط خبرها
آشنایی با علائمی که نشان می‌دهد کودک نیاز به حمایت روانی دارد

آشنایی با علائمی که نشان می‌دهد کودک نیاز به حمایت روانی دارد

  • کد خبر: ۳۴۲۳۵۹
  • ۱۰ تير ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۱
کودکان و نوجوانان در پی جنگ و بمباران‌های اخیر، با عوارض روحی و روانی روبه‌رو شدند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ کودکان و نوجوانان در پی جنگ و بمباران‌های اخیر، با عوارض روحی و روانی روبه‌رو شدند. خانواده‌ها و متخصصان نگرانی‌های جدی درباره سلامت روان این نسل ابراز می‌کنند. گزارش‌های رسمی و منابع علمی نشان می‌دهند که کودکان و نوجوانان پس از حوادث تروماتیک مانند جنگ، واکنش‌های مختلفی از خود بروز می‌دهند.

واکنش کودکان و نوجوانان به حوادث تروماتیک

کودکان و نوجوانان پس از تجربه جنگ، با مشکلات جسمی مانند سردرد یا دل‌درد مواجه می‌شوند. آنها کابوس‌های شبانه می‌بینند و در خوابیدن دچار مشکل می‌شوند. کودکان تمرکز خود را از دست می‌دهند و به فعالیت‌هایی که قبلاً دوست داشتند، علاقه‌ای نشان نمی‌دهند. برخی از آنها احساس گناه می‌کنند و حتی افکار انتقام‌جویانه در ذهنشان شکل می‌گیرد.

کودکان خردسال (زیر ۵ سال) به والدین خود می‌چسبند و گریه می‌کنند. آنها تحریک‌پذیر و بدخلق می‌شوند و ممکن است به رفتار‌های گذشته مانند شب‌ادرار یا مکیدن انگشت برگردند. این کودکان ترس بیشتری از تاریکی یا تنها ماندن نشان می‌دهند و در بازی‌های خود، رویداد‌های تروماتیک را تکرار می‌کنند.

کودکان بزرگ‌تر و نوجوانان (۶ سال به بالا) در مدرسه افت تحصیلی پیدا می‌کنند. آنها از خانواده و دوستان خود دوری می‌کنند و از یادآوری رویداد‌های جنگ اجتناب می‌کنند. برخی از آنها به مصرف مواد یا رفتار‌های ناسالم گرایش پیدا می‌کنند. این گروه رفتار‌های تخریبی یا خشونت‌آمیز از خود نشان می‌دهند و خشم و بی‌اعتمادی در آنها افزایش می‌یابد.

علائمی که نشان می‌دهد کودک نیاز به حمایت روانی دارد، شامل موارد زیر است:

غم و اندوه مداوم به مدت دو هفته یا بیشتر

کناره‌گیری از روابط اجتماعی یا اجتناب از تعامل با دیگران

آسیب‌رساندن به خود یا صحبت درباره آن

صحبت درباره مرگ یا خودکشی

تحریک‌پذیری شدید یا پرخاشگری

رفتار خارج از کنترل و زیانبار

تغییرات شدید در خلق و خو، رفتار یا شخصیت

تغییر در عادات غذایی یا کاهش وزن

مشکل در خوابیدن یا کابوس‌های مکرر

سردرد یا معده‌درد مکرر

مشکل در تمرکز یا افت عملکرد تحصیلی

بیزاری و دوری از مدرسه یا نرفتن به مدرسه

در صورت مشاهده هر یک از این علائم به صورت طولانی‌مدت، مراجعه به روانشناس یا متخصص سلامت روان ضروری است.

منبع: خبرگزاری آنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.