به گزارش شهرآرانیوز؛ فاطمه صفائیان کلائی با اشاره به موضوع «تأثیر ازدواج بههنگام بر سلامتی روحی و جسمی و روانی زنان و خانواده از دیدگاه اسلام»، اظهار کرد: ازدواج بههنگام یکی از مهمترین رویدادهای زندگی است که میتواند بر سلامت روحی جسمی و معنوی افراد، تأثیرات قابل توجهی کسب کند و به تعبیر دیگر، ازدواجهای بههنگام و نه دیرهنگام یا زودهنگام میتوانند آثار مثبت و منفی مختلفی را به همراه داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه آمادگی عاطفی قبل از ازدواج امری بسیار مهم و ضروری است، زوجین باید آمادگی عاطفی لازم قبل ورود به زندگی مشترک را کسب کنند، افزود: «تشویق به استقلال»، «حفظ هویت شخصی» و «استقلال در ازدواج» سه عامل طلایی است که میتواند به بهبود کیفیت یک زندگی مشترک و به ثمر نشستن آثار آن نقش بسزایی را ایفا کند.
این مشاور خانواده ادامه داد: احساس تعلق ازدواج به افراد کمک میکند تا احساس تعلق «عشق و امنیت» بیشتری داشته باشند که به بهبود سلامت روحی آنان کمک میکند و حال خوبی داشته و کانون و آغوش خوبی را برای خود مهیا کنند و وجود همسر نیز میتواند به کاهش استرس و محیطی حمایت کننده منجر شود زیرا همسران خوب مانند کوه پشت و پناه یکدیگر واقع میشوند.
صفائیان کلائی ادامه داد: داشتن انتظارات غیرواقعی در برخی از زوجین و قرارگرفتن تحت فشارهای اجتماعی برای داشتن یک زندگی کامل و ایدهآل مانند اعتیاد، مشکلات روحی و روانی، فشارهای اقتصادی و... میتواند به «اضطراب و استرس» منجر شود.
منبع: شبستان