چرا مداح معروف ثواب مداحی‌اش را به مادران تقدیم کرد؟ پیروزی تیم‌ملی بسکتبال بانوان ایران با دو یار خراسانی‌اش در دیدار دوستانه در چین افزایش نقش زنان نویسنده و مترجم، یکی از مهم‌ترین تحولات در عرصه تولید کتاب معرفی چند نکته راهبردی برای داشتن یک ازدواج موفق فرصت های بیشتر مشارکت در فعالیت‌های تولیدی و بازاریابی در ادغام صندوق‌های خرد زنان روستایی و عشایری نفقه، حق قانونی زن برای تأمین معاش در زندگی مشترک نقش موثر بازی‌های آموزشی و الگو‌های مذهبی در کاهش اضطراب و افزایش تاب‌آوری فرزندان آشنایی با فواید مصرف شاه توت برای زنان چند توصیه‌ تابستانی به بانوان باردار| آنچه لازم است برای پیشگیری از گرمازدگی بدانید حضرت زینب (س)، زن مسلمان شجاع ایستاده در متن عاشورا حضور ۲ بانوی استاد شطرنج ایران در رقابت‌های جام جهانی شطرنج بانوان ۲۰۲۵ گرجستان اعلام آمادگی کامل برای میزبانی نخستین نشست عالی‌رتبه سالانه زنان اکو در سال آینده دستور تهیه دسر تیرامیسو فوری و ساده در خانه+ فیلم زنان مایه افتخار ایران هستند ویژه برنامه «بانوان عاشورایی» با حضور زائران اردوزبان در حرم مطهر رضوی برگزار شد بررسی ابعاد مختلف خانه‌داری و اشتغال زنان در خانواده از دیدگاه اسلام رنگ و بوی زنانه مستند کوتاه «مادر جبهه‌ها»
سرخط خبرها
بررسی نقش مراکز مشاوره در حل تعارضات زوجین

بررسی نقش مراکز مشاوره در حل تعارضات زوجین

  • کد خبر: ۳۳۸۲۱۱
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۵:۴۲
مدیرکل سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت گفت: هدف اصلی روان‌شناس در فرایند‌های مرتبط با طلاق، کمک به زوجین برای حفظ و تداوم زندگی مشترک است. با این حال، در بسیاری از موارد به دلایلی از جمله نبود همکاری زوجین یا خانواده‌ها، روان‌شناس ممکن است با بن‌بست مواجه شود و احساس کند امکان مداخله مؤثر وجود ندارد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ محمدرضا شالبافان با بیان اینکه مشکلات زناشویی و روان‌شناختی در ساختار خانواده، از مهم‌ترین دلایلی هستند که زوج‌ها را به سمت تصمیم نهایی برای طلاق سوق می‌دهند، اظهار کرد: در بسیاری از این موارد، زوج‌ها پس از تجربه تنش‌های مکرر به این جمع‌بندی می‌رسند که ادامه زندگی مشترک امکان‌پذیر نیست. مداخله به‌موقع روان‌شناس و ارائه مشاوره تخصصی می‌تواند نقش مؤثری در کاهش تنش‌ها، حل مسائل یا افزایش تاب‌آوری زوجین در برابر چالش‌های زناشویی ایفا کند.

او افزود: اگر ساختار‌هایی ایجاد شود که افراد پیش از ازدواج از آگاهی و شناخت بیشتری نسبت به خود، نیازها، خواسته‌ها و طرف مقابل برخوردار شوند، احتمال موفقیت در زندگی مشترک افزایش می‌یابد. تأکید بر آموزش‌های پیش از ازدواج، مشاوره تخصصی و دریافت راهنمایی برای بررسی میزان تناسب میان دو نفر، از جمله اقدام‌هایی است که می‌تواند مانع بسیاری از طلاق‌های زودهنگام شود و به تشکیل خانواده‌هایی پایدار کمک کند.

به گفته مدیرکل سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت، سال‌های ابتدایی زندگی مشترک، دوره‌ای حساس و تعیین‌کننده در سرنوشت زوجین است. اگر در این سال‌ها حمایت روان‌شناختی و آموزشی لازم به زوجین ارائه شود، احتمال بروز تعارضات شدید و در نهایت طلاق به‌طور چشمگیری کاهش می‌یابد.

شالبافان تصریح کرد: تطابق با حضور فردی جدید در فضای شخصی، شناخت آسیب‌های احتمالی و یادگیری مهارت‌های حل تعارض از طریق روان‌شناس یا آموزش‌های عمومی می‌تواند به زوجین کمک کند تا با چالش‌های اولیه ازدواج بهتر کنار بیایند و زندگی پایدارتری را تجربه کنند.

او با تأکید بر اینکه بسیاری از زوج‌های ایرانی زمانی برای ثبت درخواست طلاق به مراجع قضایی مراجعه می‌کنند که اختلاف‌نظر‌ها عمیق شده، منازعات خانوادگی طولانی‌مدت بوده و راه‌حل‌های سنتی یا تلاش بزرگ‌تر‌های خانواده نیز بی‌نتیجه مانده است، بیان کرد: در این مرحله، امکان استفاده مؤثر از برنامه‌های مشاوره‌ای یا میانجی‌گری روان‌شناختی به‌شدت کاهش می‌یابد و اغلب مراجعان فقط به‌منظور گذراندن روند قانونی طلاق اقدام می‌کنند.

مدیرکل سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت ادامه داد: هدف اصلی روان‌شناس در فرایند‌های مرتبط با طلاق، کمک به زوجین برای حفظ و تداوم زندگی مشترک است. با این حال، در بسیاری از موارد به دلایلی از جمله نبود همکاری زوجین یا خانواده‌ها، روان‌شناس ممکن است با بن‌بست مواجه شود و احساس کند امکان مداخله مؤثر وجود ندارد.

منبع: روزنامه قدس

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.