به گزارش شهرآرانیوز؛ سیده زهرا حسینی با اشاره به جایگاه زن در نظام هستی، تأکید کرد: حجاب نه اجبار، بلکه تجلی اراده، عقلانیت و هویت زن مسلمان است.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا الزامات حجاب بیشتر متوجه زنان است، به اصل تفاوت نقشها و جایگاهها در نظام هدفمند آفرینش اشاره کرد و گفت: در نگاه اسلام، هر انسانی دارای جایگاهی خاص و مسئولیتی معنادار است. زن، در این نگاه، محور جامعهسازی، انسانسازی و هدایتگری است. در همین حدیث شریف کسا، حضرت فاطمه زهرا (س) در مرکز دایره خلقت قرار میگیرد؛ آن حضرت محور خانواده، هدایت و معرفت است.
استاد جامعه الزهرا (س) افزود: اگرچه در جوامع غربی نیز اندیشمندان معتقدند که حجاب به بهداشت روانی اجتماع، حفظ تمرکز نیروی کار و پایداری نهاد خانواده کمک میکند، اما در اسلام، دلیل اصلی حجاب چیزی فراتر از دلایل اجتماعی و روانشناختی است. حجاب در اسلام، پاسداری از هویت و جایگاه زن است؛ زنی که مظهر جمال و رحمت است و برای حفظ کرامت و آرامش او، حجاب بهعنوان «تاج بندگی» وضع شده است.
حسینی با اشاره به نقش زنان در پرورش انقلابیون، عالمان و شهدا بیان کرد: اگر امروز حضرت امام خمینی (ره)، شهید سلیمانی و دهها و صدها شهید و مجاهد را داریم، همه اینها تربیتشده دستان زنانی هستند که پرچمدار پاکدامنی و حیا بودند. زنانی که شاگردان حضرت زهرا سلاماللهعلیها و حضرت زینب کبری سلاماللهعلیها بودند. ما باید این الگو را به دختران امروز معرفی کنیم.
وی با نگاهی معرفتی و لطیف به جایگاه حجاب افزود: خداوند، زن را با عاطفه، مهربانی و لطافت آفرید. زن مظهر جمال الهی است و حجاب، حریمی است برای پاسداری از این جمال. حجاب، مانع رشد نیست، بلکه ابزار آرامش است. حجاب، ابزار کنترل زن نیست، بلکه تاج بندگی او در مسیر قرب به خداست. زنی که قرار است تمدن اسلامی نوین را بسازد، باید عفیف، هوشیار، تربیتگر و باکرامت باشد؛ و این همه در سایه حجاب شکوفا میشود.
منبع: خبرگزاری حوزه