به گزارش شهرآرانیوز؛ حمیدرضا الوند با بیان این که خانواده متقاضی پیش از پذیرفتن کودک علاوه بر مشارکت در مراقبت موقت باید دورههای آموزشی را از سر بگذرانند، اظهار کرد: کودک پس از بازگردانده شدن به مرکز، میتواند دوباره میهمان خانواده میزبان پیشین شود. به عبارت دیگر خانواده میزبان تا مادامی که صلاحیت خود را حفظ کند میتواند میزبان کودکی باشد که قبلا تجربه نگهداری از وی را داشته است. اگرچه دلبستگی ایجاد خواهد شد، اما علاوه بر این که خانواده میتواند دوباره برای نگهداری کودک اقدام کند؛ خانواده میزبان نیز به طور معمول تغییر نمیکند.
وی ادامه داد: از سوی دیگر تجربه خانواده تحت نظارت کارشناسان متخصص و مشاوران حرفهای فرزند پذیری بهتر از تجربه زیست مداوم در مرکز برای کودک است.
سرپرست دفتر مراقبت و توانمندسازی کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور با اشاره به کودکان بدون متقاضی که شرایط فرزندخواندگی ندارند، افزود: نگاه موسسه گرایی در تمام دنیا مطرود شده؛ به عبارت دیگر حتی اگر میلیاردها میلیارد و بهترین امکانات در خدمت کودکان مرکز باشد باز هم جای خالی پدر و مادر به عنوان الگوهای امانت سازی جبران نخواهد شد. کودک نه از تیم تخصصی بلکه باید از فضای خانوادگی، مهارتهای جامعه پذیری را یاد بگیرد.
الوند با بیان این که شرایط خاصی برای پذیرش کودکان خانواده میزبان وجود ندارد میگوید: با توجه به مسئله محرمیت، عمده کودکان تا گروه سنی ۱۲ سال هستند. با این حال بیشترین متقاضی برای حوزه سنی ۷ سال است. همچنین ۵۳ درصد کودک متقاضی دختر و ۴۷ درصد کودک متقاضی پسر برای طرح خانواده میزبان وجود دارد. در سرپرستی دائم نیز ۵۲ درصد کودک دختر و ۴۸ درصد متقاضی پسر چشم در راه هستند. مطابق با آخرین آمار ۲۶۵ نفر از مهر سال گذشته به خانواده میزبان وارد شدند.
منبع: روزنامه قدس