به گزارش شهرآرانیوز؛ عاصمه قاسمی اظهار کرد: نگاه دکتر طهرانچی به مسائل زنان و خانواده، همواره با تحلیل محیطهای فرهنگی و اجتماعی همراه بود و صرفاً واکنشی یا سطحی نبود. با همین نگاه عمیق و دوراندیشانه تمدنی، الهی و دینی و در یک چشمانداز جهانی، حوزه زنان و خانواده را ظرفیت مهمی برای جامعه و دانشگاه میدانستند.
وی با بیان اینکه شهید طهرانچی معتقد بود زنان ظرفیت قابل توجهی دارند که میتوانند در فرایند جامعهپردازی و تمدنسازی نقشآفرین باشند، یادآور شد: نگاه عمیق و تمدنی ایشان سبب میشد بر نظریه پردازی در حوزه زنان تاکید کنند. وی معتقد بود باید بتوانیم با بهرهگیری از تعالیم دینی و قرآنی و ظرفیتهای فرهنگی جامعه ایران و همچنین با رویکرد تمدنی که در پی آن هستیم، پس از جریانسازی در موضوع زنان، گفتمانسازی و نهادسازی کنیم تا زنان جایگاه خود را به دست آورده و زمینه رشد استعدادها و ظرفیت آنان فراهم شود.
مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در امور زنان و خانواده ادامه داد: شهید دکتر طهرانچی زمانی که در موضوعاتی مانند نقشآفرینی، اثرگذاری و ظرفیتهای زنان را که مکرراً درباره آنها صحبت میشود در قالب نظریههای علمی تعریف و تبیین کنیم میتوانیم با اطمینان بگوییم الگویی داریم که وارد نظریههای علمی شده است. هنگامی که این الگو به صورت نظریه علمی مطرح شود، میتواند به در سطح جهانی پذیرفته شده و مورد توجه قرار گیرد. به ویژه در شرایطی که موضوع زن همواره یکی از مباحث مناقشهبرانگیز و چالشی در سطح بینالملل بوده، شهید طهرانچی در چنین فضایی، نظریهپردازی دقیق و علمی درباره زنان یک ضرورت جدی است.
رئیس دانشکده فرهنگ و زندگی بیان کرد: این نکته نیز قابل تأمل است که نگاه دکتر به حوزه زنان و خانواده، به ویژه نسبت به دختران دانشجو، نگاهی کاملاً تعالیبخش بود. یعنی نگاه به ارتقای نقش و جایگاه بود.
وی با اشاره به نگاه قرآنی و عقلانی به کرامت، جایگاه و نقش زن در جامعه، در اندیشه و باور رئیس شهید دانشگاه ازاد اسلامی تصریح کرد: تلاش شهید طهرانچی این بود که هم هویت زن حفظ شده و ارتقا پیدا کند. در عین حال، خود زنان نیز به جایگاه واقعیشان در جامعه باور پیدا کنند. ما نیز در دفتر امور زنان و خانواده، تمام برنامههایمان را با همین رویکرد طراحی و پیش بردیم.
قاسمی افزود: شهید دکتر طهرانچی، دانشگاه را نهادی اجتماعی و مسئول در قبال تعلیم و تربیت اجتماعی میدانستند و توجه به زنان در این امر نه صرفاً به دلیل کمیت جمعیتیشان که به عنوان نیمی از منابع انسانی جامعه محسوب میشوند، بلکه به دلیل کیفیت تأثیرگذاریشان ضروری میدانستند.
منبع: دفتر امور زنان و خانواده دانشگاه آزاد اسلامی کشور