روایت فرازونشیب‌های جهاد در عرصه ترویج عفاف و حجاب از زبان بانوان فعال این حوزه شعرخوانی خانم آنا برزینا، شاعر اوکراینی، در محضر رهبر معظم انقلاب + فیلم هیئت خیمه الرجا، یک هیئت همه فن حریف فعالیت موکبی مجهز ویژه بانوان در سامرا راهکار‌های معرفی قدرت و هویت ایران اسلامی به کودکان خانواده شهدا، حاملان پیام عاشورا در بُعد عاطفی و فرهنگی هستند آمار تغذیه با شیر مادر در خراسان شمالی چقدر است؟ انتخاب بانوی ایرانی به عنوان مشاور رئیس کمیته ورزش زنان پارالمپیک آسیا ۶۰ درصد از زنان متاهل در کشور در سنین باروری هستند سطر‌هایی به یاد مریم حسینیان، نویسنده مشهدی که دیروز در گذشت | او با کتاب هایش همیشه زنده است کسب مقام قهرمانی توسط تیم دختران زیر ۱۶ سال بسکتبال ایران قهرمان غرب آسیا نگاهی کوتاه به زندگی و آثار زنده یاد مریم حسینیان، یکی از بانوان نویسنده صاحب نام خراسانی کسب مقام نایب‌قهرمانی توسط دوچرخه‌سوار نوجوان خراسان جنوبی در رقابت‌های قهرمانی کراس‌کانتری میگرن، شایع‌ترین سردرد در کودکان تشدید خطر ایجاد شکاف عمیق بین نسل‌ها با افزایش فاصله ازدواج تا تولد فرزند اول شیر مادر، اولین و کامل‌ترین غذای طبیعی برای نوزاد اهدای کتاب «پاییز آمد» به رئیس جمهور توسط همسر سردار شهید احمد یوسفی شرط سازمان حج و زیارت برای اعزام بدون نوبت زوج‌های جوان به سرزمین وحی چیست؟ رشد ۲۱ درصدی اهدای خون توسط زنان در خراسان رضوی در ۳ ماهه نخست سال ۱۴۰۴
سرخط خبرها
پررنگ شدن جایگاه واقعی زنان در جامعه از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون

پررنگ شدن جایگاه واقعی زنان در جامعه از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون

  • کد خبر: ۳۴۴۷۶۴
  • ۲۳ تير ۱۴۰۴ - ۰۹:۰۷
یک پژوهشگر انقلاب اسلامی درباره جایگاه زنان پس از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون گفت: با طلوع انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۳۵۷، زنان جایگاه واقعی خود را پیدا کردند و جایگاه آنها پررنگ‌تر و واقعی‌تر شد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ حجت‌الاسلام احمد نظرپور با اشاره به اینکه با طلوع انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۳۵۷، زنان جایگاه واقعی خود را پیدا کردند. جمهوری اسلامی ایران برای زن ارزش قائل شد و دقیقاً نقطه مقابل پهلوی ایستاد، اظهار کرد: نگاه امام خمینی (ره) بنیان‌گذار جمهوری اسلامی، به زنان، گواه این حقیقت است. ایشان فرمودند: «زن‌ها انسان‌سازند. وظیفه زن‌ها انسان‌سازی است. اگر زن‌های انسان‌ساز از ملت‌ها گرفته بشوند، ملت‌ها به شکست و انحطاط مبدل خواهند شد» یا «سعادت و شقاوت کشور‌ها بسته به وجود زن است.» همچنین در جایی دیگر بیان داشتند: «زن مربی جامعه است؛ از دامن زن، مرد به معراج می‌رود.»

وی ادامه داد: بنابر آمار‌های بین‌المللی، ۷۰ درصد دانشجویان پزشکی در ایران را زنان تشکیل می‌دهند. همچنین به گزارش سازمان جهانی بهداشت، میزان مرگ‌ومیر نوزادان دختر از ۱۲۵ در هر ۱۰۰ هزار در سال ۱۳۵۰ به ۱۰ مورد کاهش یافته است. از سویی دیگر نشریه Forbes اعلام کرده است که ۷۰ درصد دانشجویان مهندسی در ایران، زن هستند. بر اساس داده‌های بانک جهانی بی‌سوادی زنان ایرانی از ۵۰–۶۰ درصد در سال ۱۳۵۴ به کمتر از ۱۰ درصد کاهش یافته است و حضور زنان در هیئت‌علمی دانشگاه‌ها از ۱۴ درصد قبل انقلاب به حدود ۳۰ درصد رسیده است.

این پژوهشگر انقلاب اسلامی بیان کرد: همچنین انجمن جهانی تحقیقات کارآفرینی گفته است که ایران رتبه ۳۹ جهان در کارآفرینی زنان را کسب کرده است (۲۰۱۸) یا طبق گزارش BBC حدود ۶۰ درصد دانشجویان دانشگاه‌های ایران، زن هستند. با این حال یونسکو اشاره داشته است که عدالت آموزشی بین دختران و پسران ایرانی از ۳۵ درصد به ۵۰ درصد رسیده است یا از منظر بانک جهانی، ایران رتبه اول در رشد تحصیل زنان را دارد که بالاتر از آمریکا، انگلیس، آلمان و ژاپن است، این در حالی که تعداد رشته‌های ورزشی بانوان از ۷ رشته در سال ۱۳۵۷ به ۳۸ رشته افزایش یافته است و مربیان ورزشی زن از ۹ نفر به ۳۵ هزار نفر افزایش یافته‌اند.

حجت‌الاسلام نظرپور متذکر شد: امروز، زنان ایران به جایگاه واقعی خود پی برده‌اند، به آن افتخار می‌کنند و این مدل زن مسلمان فعال با وقار را به جهان معرفی کرده‌اند. 

منبع: خبرگزاری آنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.