دعوت از دختر طلایی جودوی ایران به اردوی مشترک تیم ملی جودو دانشگاه پیام نور تهران، قهرمان مسابقات بسکتبال سه‌نفره دانشجویان دختر کشور سهم بیش از ۴۷ درصدی ثبت پایان نامه توسط زنان دانشجوی کشور در سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۴ آغاز اردوی تیم ملی بسکتبال با ویلچر بانوان ️در زنجان از امروز (پنج شنبه ۲۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۵) هزینه‌های خدمات ناباروری چگونه محاسبه و پرداخت می‌شود؟ «صبیّه آقاجان»، بانویی که تاریخ مشهد را بازنویسی کرد آغاز مرحله ششم اردوی آماده سازی تیم ملی کبدی بانوان از شنبه (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۵) «زن و هویت مشهد» | بخش پنجم: روزی که زنان مشهد تاریخ را تکان دادند کودکان مزه سبزیجات را پیش از تولد می‌فهمند تشدید کاهش بافت استخوانی بدن در دوران یائسگی| راهکار‌های پیشگیری کدامند؟ فردوسی، حکیمی که اسطوره را به خدمت دین درآورد دولت در هفته ازدواج، تالار رایگان و جهیزیه ارزان به زوجین می‌دهد پایان لیگ برتر بدمینتون بانوان با جایگاه چهارمی مشهدی‌ها آغاز اردوی تیم ملی هندبال بانوان از هفته آینده| هنوز تصمیم نهایی برای اعزام تیم‌ها به بازی آسیایی ناگویا گرفته نشده است فعالیت حدود ۱۰.۵ میلیون زن بهره‌بردار عشایری در کشور تولد بیش از ۱۹ هزار نوزاد در استان البرز در سال ۱۴۰۴
سرخط خبرها
هشدار برای مصرف‌کنندگان غذا‌های سرخ‌کردنی

هشدار برای مصرف‌کنندگان غذا‌های سرخ‌کردنی

  • کد خبر: ۳۷۰۳۵۹
  • ۱۴ آبان ۱۴۰۴ - ۰۷:۱۰
رئیس اداره آزمایشگاه کنترل غذا و دارو، نسبت به وجود «آکریل‌آمید» ماده سرطان‌زا در برخی غذا‌های سرخ‌کردنی هشدار داد.

به گزارش شهرآرانیوز، رؤیا امیری با اشاره به اینکه سرطان دومین عامل مرگ‌ومیر در جهان به شمار می‌رود، گفت: سازمان جهانی بهداشت ترکیب شیمیایی «آکریل‌آمید» را به عنوان یکی از مواد احتمالاً سرطان‌زا برای انسان معرفی کرده است. این ترکیب در اثر فرآیند‌های پخت با حرارت بالا در مواد غذایی حاوی کربوهیدرات مانند سیب‌زمینی، نان و غلات ایجاد می‌شود.

وی افزود: منشأ آکریل‌آمید نه افزودنی مصنوعی است و نه از محیط خارج وارد مواد غذایی می‌شود؛ بلکه در نتیجه واکنش طبیعی بین ترکیبات غذایی طی فرآیند‌هایی مانند سرخ‌کردن و برشته‌کردن شکل می‌گیرد.

رئیس اداره آزمایشگاه کنترل غذا و دارو تصریح کرد: خوشبختانه با ایجاد تغییراتی ساده در شیوه‌های پخت و نگهداری مواد غذایی می‌توان میزان این ترکیب را به‌طور قابل توجهی کاهش داد.

به گفته وی، کنترل زمان و دمای پخت از مهم‌ترین راهکار‌ها برای کاهش تشکیل آکریل‌آمید است. وی توصیه کرد از طولانی کردن زمان سرخ‌کردن یا استفاده از حرارت بالا خودداری شود و به محض رسیدن رنگ غذا به طلایی روشن، پخت متوقف گردد. همچنین از مصرف بخش‌های تیره و سوخته غذا باید پرهیز شود.

امیری افزود: نگهداری صحیح سیب‌زمینی نیز در کاهش این ماده مؤثر است. نگهداری سیب‌زمینی در یخچال باعث تبدیل نشاسته به قند‌های ساده می‌شود و در نتیجه هنگام پخت، میزان آکریل‌آمید افزایش می‌یابد. بهترین محل نگهداری، محیطی خنک، خشک و تاریک است.

رئیس اداره آزمایشگاه کنترل غذا و دارو پیشنهاد کرد: پیش از سرخ‌کردن، سیب‌زمینی برای ۱۵ تا ۳۰ دقیقه در آب سرد خیسانده یا چند دقیقه جوشانده شود تا قند‌های سطحی کاهش یابد و آکریل‌آمید کمتری تولید شود.

امیری تأکید کرد: مصرف متعادل غذا‌های سرخ‌کرده، استفاده از سبزیجات تازه و تغییر در روش‌های پخت می‌تواند در کاهش خطر بروز بیماری‌های مزمن از جمله سرطان مؤثر باشد.

منبع: مهر

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.