دعوت از ۴ بازیکن خراسانی به اردوی دوم انتخابی تیم ملی والیبال نوجوانان دختر ایران یائسگی زودرس، عامل مهم در ابتلای زنان به پوکی استخوان ویدئو| مادرانه| روایتی از دلتنگی مادران شهدا| شهید سید محمد حسینی جزئیاتی از یک اردوی آماده‌سازی ویژه در رشته بدمینتون| ثریا آقایی، سرمربی شد بررسی تفاوت علائم سکته در مردان و زنان| وقتی مراقبت از خود به تاخیر می‌افتد بررسی عوارض فشار خون بالا در بین زنان جوان| افزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی را دست کم نگیرید چرا سرنوشت سه دیدار حساس فوتسال بانوان هنوز مشخص نیست؟ ویدئو| گفت‌وگوی متفاوت شهردار مشهد با دختر خبرنگار یک رسانه در اجتماعات شبانه میگرن، یکی از شایع‌ترین انواع سردرد در زنان دوخت و تعمیر پرچم توسط گروهی از بانوان جهادی مشهد| وقتی یک ایده، حماسی می‌شود + فیلم یازده بچه و یک سکوت عجیب؛ راز زندگی شاد خواهران «بیانی» چیست؟ بازخوانی کتاب «زن‌آقا» | روایتی جذاب از سبک زندگی روحانیت جبلی: صداوسیما صد‌ها سحر امامی دارد
سرخط خبرها
راهکار‌هایی برای کشف دنیای نوجوانان

راهکار‌هایی برای کشف دنیای نوجوانان

  • کد خبر: ۳۷۱۱۹۷
  • ۱۷ آبان ۱۴۰۴ - ۲۰:۰۰
یک مشاور کودک و نوجوان مرکز مشاوره حوزه علمیه خراسان به بررسی چالش‌های والدین در تعامل با فرزندان خود پرداخت و بر ضرورت گفت‌وگوی همدلانه، احترام به استقلال نوجوان و پرورش تقوای درونی تأکید کرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ حجت‌الاسلام مسعود شهیدی با اشاره به چالش‌های والدین در تعامل با فرزندان خود، اظهار کرد: گفت‌وگوی همدلانه، احترام به استقلال نوجوان و پرورش تقوای درونی برای رفع این چالش ها ضروری است.

وی با اشاره به احساس درک‌نشدن در نوجوان، یک رفتار نمایشی یا لجبازی نیست، بلکه بازتاب دگردیسی عمیق در چهار بُعد زیستی، روانی، ارتباطی و معنوی است، افزود: نوجوان در این دوران، از یک‌سو به دلیل بازسازی مغزی و طوفان هورمونی، تغییرات خلقی شدیدی را تجربه می‌کند و از سوی دیگر، در مسیر شکل‌گیری هویت مستقل خود، از مرجع والدین فاصله می‌گیرد. این فاصله‌گیری نه نشانه ناسپاسی، بلکه بخش اجتناب‌ناپذیر رشد است.

مشاور مرکز مشاوره حوزه علمیه خراسان درباره طبیعی بودن تغییرات خلقی نوجوانان گفت: نوسان خلقی در نوجوانی پدیده‌ای طبیعی است، اما هر تغییری طبیعی نیست. اگر غم یا اضطراب بیش از دو هفته تداوم یابد، یا رفتارها موجب افت عملکرد اجتماعی و تحصیلی شود، باید آن را هشدار دانست.

حجت‌الاسلام شهیدی ادامه داد: افزایش حساسیت نسبت به ظاهر، جدال برای استقلال، تغییر در الگوی خواب و خوراک، و تمرکز بر روابط دوستی، از نشانه‌های طبیعی رشد است. اما وقتی این علائم با انزوا، بی‌انگیزگی شدید یا افت محسوس در عملکرد همراه شود، خانواده باید با مشاور متخصص مشورت کند.

وی در تبیین راهکار ارتباط مؤثر والدین با نوجوان، گفت: اختلاف‌ها نه از لجبازی نوجوان بلکه از احساس درک‌نشدن در هر دو سو شکل می‌گیرد. والد باید از نگاه قضاوت‌گر فاصله بگیرد و با نگاه پرسشگر و همدل، به دنیای ذهنی نوجوان وارد شود.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی مرکز مدیریت حوزه علمیه خراسان

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.