چگونه با دختران با کرامت رفتار کنیم؟ طرز تهیه عدسی؛ یک شام مقوی، ساده و کم‌هزینه آغاز فصل جدید لیگ برتر فوتسال زنان از ۱۷ مهر ۱۴۰۵ نگاهی به چالش زایمان طبیعی و سزارین در کشور | کاهش ۱۰ برابری مرگ‌ومیر مادران یک دستاورد غیرقابل انکار است مرحله نهایی رقابت‌های انتخابی تیم ملی اسکواش بانوان برگزار شد | حضور باران محمدپور در ترکیب تیم ملی ارومیه؛ میزبان اولین رقابت روئینگ قهرمانی دختران جوان کشور تکرار افتخارآفرینی دختران بسکتبالیست خراسانی در لیگ ملت‌های آسیا | تیم ملی مدال برنز گرفت سهم ۳۶ درصدی زنان از  پست‌های مدیریتی خراسان رضوی آغاز سومین اردوی آماده‌سازی تیم ملی فوتسال زنان در رده جوانان از امروز (دوشنبه ۲۶ مرداد ۱۴۰۵) ریشه بگو‌مگو‌های تمام‌نشدنی میان زوجین در زندگی مشترک‌شان چیست؟ سردرگمی مادران جوان در هدایت فضای مجازی برای بهبود در فرزندپروری | راهکار چیست؟ هوش مصنوعی و تحول دوگانه در بازار کار زنان ضمانت کمیته امداد کشور از وام‌های قرض‌الحسنه اشتغال زنان تحت پوشش این سازمان درباره کتاب تفریظ شده «من زنده‌ام» توسط رهبر شهید چه می‌دانید؟ طلاق؛ یکی از دلایل افزایش آمار زنان سرپرست خانوار در کشور تیم دختران ایران در المپیاد جهانی جغرافیا خوش درخشید آمادگی کامل تیم فوتبال خاتون بم برای حضور در لیگ قهرمانان زنان آسیا دستور پخت کیک مرغ در خانه + فیلم ویدیو | نقش مادر یک خلبان در شکست کودتای نوژه خانم‌ها قلاب‌بافی را فراموش نکنید تا آلزایمر نگیرید!
سرخط خبرها
ثبت بیش از ۱۰۰۰ طلاق در خراسان شمالی طی ۹ ماه جاری

ثبت بیش از ۱۰۰۰ طلاق در خراسان شمالی طی ۹ ماه جاری

  • کد خبر: ۳۸۸۱۲۵
  • ۰۵ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۰
بر اساس اعلام مدیرکل ثبت احوال خراسان شمالی، در حالی هزار و ۸۳۹ واقعه طلاق در خراسان شمالی در ۹ ماهه امسال ثبت شده که ۳۴.۷ درصد از آن مربوط به زوج‌های است که کمتر از پنج سال زندگی مشترک خود. ا تشکیل داده بودند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ بر اساس اعلام مدیرکل ثبت احوال خراسان شمالی، ۳۴.۷ درصد طلاق‌های ثبت‌شده در ۹ ماهه امسال مربوط به زوج‌هایی است که کمتر از پنج سال از آغاز زندگی مشترک‌شان گذشته است؛ یعنی تقریبا از هر سه طلاق، یکی به ازدواج‌هایی تعلق دارد که هنوز فرصت تجربه سال‌های پختگی، سازگاری و عبور از بحران‌های طبیعی زندگی را پیدا نکرده‌اند.

این عدد، تنها یک آمار خشک نیست؛ پشت آن صد‌ها زندگی، صد‌ها رویا، صد‌ها امید و صد‌ها شکست خاموش پنهان شده است.

جدایی‌هایی که هنوز جوان‌اند

هزار و ۸۳۹ واقعه طلاق در خراسان شمالی در ۹ ماهه امسال ثبت شده است. عددی که شاید برای بسیاری فقط یک رقم باشد، اما اگر آن را به چهره‌ها، خانه‌ها و خانواده‌ها ترجمه کنیم، عمق ماجرا نمایان می‌شود.

وقتی سن‌ها هم روایتگر بحران‌اند

آمار‌ها تنها به مدت ازدواج بسنده نمی‌کنند؛ سن زوج‌ها نیز داستان خودش را دارد. بیشترین طلاق‌های ثبت‌شده در میان مردان مربوط به گروه سنی ۳۰ تا ۳۴ سال با ۳۹۲ واقعه (۲۱.۳ درصد) و پس از آن گروه ۳۵ تا ۳۹ سال با ۳۸۸ واقعه (۲۱.۱ درصد) است.

در میان زنان نیز، بیشترین طلاق‌ها به گروه سنی ۲۵ تا ۲۹ سال با ۳۲۰ واقعه (۱۷.۴ درصد) و سپس ۳۰ تا ۳۴ سال با ۳۱۷ واقعه (۱۷.۲ درصد) تعلق دارد.

این یعنی بسیاری از جدایی‌ها در سنی رخ می‌دهند که هنوز اوج توان اجتماعی، اقتصادی و عاطفی افراد محسوب می‌شود. سنی که قرار بود زمان ساختن باشد، نه ویران شدن.

میانگین سن طلاق در استان برای مردان ۳۷.۹ سال و برای زنان ۳۲.۵ سال ثبت شده است؛ عدد‌هایی که نشان می‌دهد بحران جدایی، تنها محدود به سال‌های کهنسالی یا فرسودگی نیست، بلکه گریبان نسل‌های جوان‌تر را هم گرفته است.

طلاق زودهنگام؛ یک بحران خاموش

طلاق‌های زیر پنج سال، فقط پایان یک رابطه نیستند؛ بلکه نشانه‌ای از یک بحران خاموش اجتماعی‌اند. بحرانی که اگر جدی گرفته نشود، تبعات آن در سال‌های آینده نمایان‌تر خواهد شد؛ از افزایش خانواده‌های تک‌والد گرفته تا آسیب‌های روانی کودکان، کاهش سرمایه اجتماعی و افزایش حس بی‌اعتمادی نسبت به ازدواج.

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.