«در غم بانوی بهشت»؛ رواق نجمه خاتون (س) میزبان بانوان در شب وفات حضرت معصومه (س) ضرغامی: از وضعیت بی‌حجابی و ولنگاری جامعه رنج می‌برم خدمت‌رسانی ویژه اتوبوسرانی مشهد برای دانش‌آموزان دختر همزمان با بازگشایی مدارس حضور بازیگر پرحاشیه در شبکه نمایش خانگی زنان ایرانی چگونه میدان را به زندگی پیوند زدند؟ | شهر باید خودش را با زن واقعی تطبیق دهد ماجرای تولد دختر عجول گلبهاری در آمبولانس چیست؟ پتوس یکی از مقاوم‌ترین و محبوب‌ترین گیاهان آپارتمانی است | آشنایی با نحوه نگهداری آشپزی | فقط با ۳ ماده غذایی، تارت سیب زمینی و پیاز را درست کنید + طرز تهیه قضاوت بانوان داور ایرانی در مسابقات هندبال بازی‌های آسیایی ۲۰۲۶ ناگویا نفرین خودخواسته؛ وقتی خودمان نسلمان را منقرض می‌کنیم! برگزاری ۸۰۰ یادواره شهدا ویژه شهدای زن و کودک در خراسان جنوبی دختر سرلشکر شهید حسین سلامی: زنان سازنده تاریخ هستند سهم ۷۰ درصدی بانوان از رانندگی سرویس مدارس در مشهد پایان مسابقات دوومیدانی قهرمانی دختران کشور به میزبانی شهر مشهد | تیم خراسان رضوی قهرمان شد جشن «نگین سامرا» در حرم رضوی | رواق نجمه خاتون (س) میزبان بانوان در میلاد امام حسن عسکری (ع) اکران و نقد فیلم سینمایی «هنوز نه» با محوریت حل تعارضات زناشویی تورنمنت کافا | تیم ملی فوتبال دختران نوجوان ایران نائب قهرمان شد تأمین جهیزیه برای ۵۰ درصد ازدواج‌های مددجویان تحت حمایت بهزیستی کشور در سال ۱۴۰۵ نجات ۱۱۲ نوزاد از سقط جنین در کاشمر | مرکز نفس، مشاوره‌های تخصصی انجام می‌دهد
سرخط خبرها
کاهش ۷ درصدی آمار جمعیت کشور در سال ۱۴۰۳| نرخ باروری به حدود ۱.۵ رسیده است

کاهش ۷ درصدی آمار جمعیت کشور در سال ۱۴۰۳| نرخ باروری به حدود ۱.۵ رسیده است

  • کد خبر: ۳۹۵۴۸۷
  • ۰۸ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۱:۴۳
رئیس مرکز فوریت‌های اجتماعی، پیشگیری از آسیب‌ها و بازتوانی اعتیاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: سال ۱۴۰۳ هم نسبت به ۱۴۰۲، شاهد کاهش هفت درصدی آمار جمعیت کشور بودیم.

به گزارش شهرآرانیوز؛ رضا سعیدی اظهار کرد: برنامه‌های جوانی جمعیت در قالب قانونی که مجلس نوشته، تحت ۷۳ ماده با تکالیف بسیار و مشخص برای نهاد‌ها و دستگاه‌های مختلف اجرایی از جمله وزارت بهداشت، تدوین شده است.

وی افزود: در این قانون که تقریباً همانند یک برنامه مشخص تهیه و تدوین شده، کوچکترین جزئیات مثل نحوه پرداخت کارانه که وزارت بهداشت مجری آن است، هم مورد توجه قرار گرفته است.

رئیس مرکز فوریت‌های اجتماعی، پیشگیری از آسیب‌ها و بازتوانی اعتیاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: برهمین اساس اگر خلا و یا ضعفی در برنامه‌ها وجود دارد، باید موضوع به مجلس منعکس شود تا در برنامه تغییراتی ایجاد شود و یا مواد جدیدی را برای اصلاح قانون به تصویب برساند.

سعیدی با اشاره به وضعیت و نمودار فعلی جمعیت کشور، گفت: متأسفانه روند جمعیتی در کشور، رضایت‌بخش نیست، کاهش سالانه هفت درصد که امسال این کاهش تا هشت درصد هم پیش بینی می‌شود، می‌تواند چالشی جدی برای آینده کشور محسوب شود.

وی تاکید کرد: در همین ارتباط، سال ۱۴۰۳ هم نسبت به ۱۴۰۲، شاهد کاهش هفت درصدی آمار جمعیت کشور بودیم.

رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: امیدواریم با اجرای بهتر قانون، پرداخت به موقع تسهیلات و ارائه مشوق‌های بیشتر برای ازدواج جوانان، فراهم کردن مسکن ارزان و اشتغال پایدار، بتوان مسائل و مشکلات جمعیتی کشور را رفع و روند آن را بهبود بخشیده و مثبت کنیم.

سعیدی درباره هدف‌گذاری برای آینده جمعیت کشور نیز گفت: قانون جوانی جمعیت یک قانون هفت ساله است و هدف اصلی آن، افزایش شاخص TFR یا سطح باروری به بیش از ۲.۱ تا ۲.۵ است.

به گفته وی، اما اکنون این شاخص به ۱.۵ رسیده که البته براساس شرایط، امسال شاهد افزایش ناچیز این شاخص برخلاف موارد و اهداف مدنظر در قانون، خواهیم بود.

وی تاکید کرد: امیدواریم بتوانیم سال آینده روند را بهتر کنیم به نحوی که ابتدا کاهش آن را متوقف و بعد شاهد افزایش این شاخص باشیم.

تلاش وزارت بهداشت برای ارتقای بلوک‌های زایمان

رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره شکایت مراجعان نسبت به برخی رفتار‌های نامناسب در بلوک‌های زایمان (پیش، هنگام و پس از زایمان) بیمارستان‌ها، خاطر نشان کرد: البته کلیت نظام سلامت رفتارشان مناسب و مقبول است، اما هستند افرادی که ممکن است در وزارت بهداشت و یا بیمارستان‌ها، رفتار مناسب و پسندیده‌ای نداشته باشند که از این بابت عذرخواه مردم هستیم.

وی با بیان اینکه مجموعه بلوک‌های زایمانی به حوزه معاونت درمان مرتبط می‌شود، گفت: سطح کیفی لازم و موردنظر به لحاظ استاندارد را هنوز در برخی از بیمارستان‌ها نتوانسته‌ایم تأمین کنیم که این موضوع و ارتقای سطح کیفی خدمات هم یکی از تکالیف قانون جوانی جمعیت است.

وی ادامه داد: در این خصوص با شهرداری تهران وارد مذاکره شده‌ایم که منجر به تفاهم‌نامه‌هایی خوبی هم شده است، هرچند که هنوز خروجی عملیاتی و موثری نداشته است.

رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: متأسفانه تغییر روند‌های سیاسی و اجتماعی، خیلی از کار‌ها را متوقف می‌کند که امیدواریم بتوانیم در بحث بلوک‌های زایمانی و بخش‌های مادران و کودکان، شاهد ارتقای کیفیت خدمات ارائه شده متناسب با اهداف موردنظر در قانونی جوانی جمعیت باشیم.

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.