نیم‌نگاهی به چالش‌های روانشناختی «زنان بیوه» | فوت همسر یکی از پراسترس‌ترین رویداد‌های زندگی افراد است مادر والامقام سه شهید البرزی به فرزندانش پیوست مشهد؛ میزبان بزرگ‌ترین رویداد ورزش دانشجویی دختران کشور ۴۲ هزار خانواده‌ دارای دوقلو یا بیشتر زیر چتر حمایت بهزیستی | از طرح مراقب همراه ویژه چه می‌دانید؟ کسب ۵ مدال رنگارنگ توسط تیم تکواندوی بانوان ایران در مسابقات آزاد کره جنوبی برگزاری اردو‌های فرهنگی ـ تربیتی مادر و دختری در مشهد + لینک ثبت‌نام ارائه بیش از ۲۲ هزار خدمت تخصصی بهزیستی به ۱۱۰ زن و دخترِ آسیب‌دیده در خراسان رضوی معرفی راهکار‌هایی برای انتخاب درست مواد غذایی در فصل تابستان دختر ژیمناستیک کار مشهدی به عنوان تنهاملی پوش ژیمناستیک هنری زنان، مسافر ناگویا شد مهم‌ترین مانع برای حق عائله‌مندی زنان چیست؟ زیبایی قسطی | پرداخت قسط جراحی بینی به جای تأمین مایحتاج ضروری! دستور پخت شیربرنج در منزل + فیلم اجرای نمایش آیینی توسط گروهی از دختران کودک و نوجوان در مسجد الغدیر محله هدایت| از مشهد به کربلا می‌رویم مهمترین علل سقط جنین چیست؟ اجرای طرح دست‌های مهربان با هدف اتصال بین نسلی میان زنان سالمند تنها و کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست برگزاری همایش «دختران نینوایی» همزمان با ایام شهادت حضرت رقیه (س) در مشهد
سرخط خبرها
زن در منظومه معرفتی امام شهید خامنه‌ای (قدس سره)

زن در منظومه معرفتی امام شهید خامنه‌ای (قدس سره)

  • کد خبر: ۳۹۸۳۷۵
  • ۱۹ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۰
نگاه ژرف و عمیق رهبر شهید، امام خامنه‌ای(قدس سره) در تبیین جایگاه زن و مادر، برگرفته از نقش بی بدیل و بی همتای ایشان در نظام آفرینش دارد.

نگاه ژرف و عمیق رهبر شهید، امام خامنه‌ای در تبیین جایگاه زن و مادر، برگرفته از نقش بی بدیل و بی همتای ایشان در نظام آفرینش دارد. اکنون که زنان و مادران ایران عزیز از توصیه‌های حضوری این مجاهد بی بدیل محروم شده‌اند، ضروری است بیانات امام شهیدمان در حوزه‌های مختلف به درستی تبیین و منشور زندگی آحاد جامعه اسلامی باشد.

با توجه به نقش زنان و مادران ایرانی در مهندسی و ترسیم خطوط اصلی جامعه، برآنیم در این مجال، به ذکر محور‌هایی از بیانات قصار رهبر شهیدمان اشاره و بدین وسیله بیعت خود را با روح زلال و مطهر آن خاطره دوران و چهره بی بدیل امت اسلامی تجدید کنیم

نقش تربیتی زنان و مادران از منظر امام شهید خامنه‌ای

زن و خانواده از جمله مسائل درجه یک کشور است. به راستی زبان و کلام عاجز از تبیین و توصیف عمیق و عظمت آغوش عاشقانه، مهربانانه و سرشار از عاطفه مادر در شکل گیری شاکله رفتاری کودک است. به بیان رهبر شهید، تربیت فرزند به وسیله مادر متمایز و متفاوت از تربیت معلم در کلاس درس است. مادر تنها کسی است که سخاوتمندانه و با بهره گیری از بارش عشق و لالایی خواندن، همه مهر و محبت خود را بدون منت، نثار کودک می‌کند. 

به بیان رهبر شهید، زن مسلمان رکن اساسی و محور اصلی عواطف خانوادگی است. ایشان به استناد آیه ۲۱ سوره روم، فلسفه زوجیت را آرامش می‌دانست و مودت و رحمت دو سویه بین زن و شوهر را موجب تحکیم و تعالی زندگی می‌دانست.

از منظر امام شهید خامنه‌ای نقش تربیتی فرزند، مهم‌ترین نقشی است که خالق حکیم در نهاد زن قرار داده است و هیچ بدیلی برای او وجود ندارد.

نقش اجتماعی از منظر رهبر شهیدمان

محدود کردن زن در محیط خانواده جفای به او و جامعه است. اگر چه زنان از نظر آماری نیمی از جمعیت کشور محسوب می‌شوند؛ اما این به معنای برابری این دو نیمه نیست؛ بلکه زنان به دلیل برخورداری از عاطفه سرشار و عشق زلال و دریای مهر و محبت، در صورت فراهم شدن بستر‌های مشارکت اجتماعی، بهتر از مردان می‌توانند به عنوان پیشران و پیشگام امور اجتماعی ایفای نقش کنند.

از منظر امام شهید، بر نظام حکمرانی واجب است که با وضع قوانین مناسب، میدان را برای مشارکت اجتماعی زنان مهیا کند.

نقش سیاسی رهبر شهید با اشاره به بیان نورانی استاد و مرادشان

حضرت امام خمینی (ره) که فرمود مرد از دامان زن به معراج می‌رود، نقش زنان را در بروز و ظهور انقلاب پر رنگ می‌دانستند و با ذکر مصادیق فراوان از مادران شهید، نقش بی بدیل آنان را در استکبار ستیزی نظام جمهوری اسلامی ستایش می‌کردند. به راستی معماری امام شهید خامنه‌ای در تبیین هندسه سیاسی زنان، نقش مهمی در گشودن افق‌های آینده به همراه خواهد داشت.

نقش اقتصادی از منظر رهبر شهید

مشارکت زنان در امور اقتصادی نیز از جمله اموری است که کمتر مورد توجه قرار گرفته است. زنان به دلیل برخورداری از روح لطیف و ظریف از شایستگی‌های ممتازی در بعضی از حوزه‌های اقتصادی برخوردارند.

ایشان در مناسبت‌های متعدد بیان می‌فرمودند که اگر زنان از محیط امن برای درس خواندن و کار کردن محروم باشند، جفای به آنان و جامعه است. زن مسلمان، زنی است که در کنار حفظ دین، ظرافت‌ها و لطافت‌های خود را حفظ کند و از حق دفاع کند و در میدان معنویت، علم و تحقیق و تقرب به خدا، پیشران و پیشگام باشد. در این میان بر مردان فرض است که در ایفای وظیفه سنگربانی خود، از زنان به مانند گل مراقبت نمایند.

اکنون که رهبر فرزانه جهان اسلام در ماه مبارک رمضان با اقتدا به مولایش امام علی (ع)، از شهادت خود با فزت و رب الکعبه استقبال و در جوار حق آرام گرفت و ما از فیض دیدار آن عزیز و خاطره دوران محروم شدیم، شایسته است با سرمشق قرار دادن منشور زیست عارفانه و عاشقانه آن پیشوای بی بدیل، راه خود را تا رسیدن به مقصد متعالی ادامه دهیم. الیس الصبح بقریب.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.