سهم دریافت وام ازدواج در زنجان کاهش یافت| راه اندازی «اتاق عقد رایگان» برای جوانان برای نخستین بار در این استان فعالیت بیش از ۷ هزار زن امدادگر در سراسر کشور| امدادگران چه آموزش‌هایی دیده‌اند؟ درباره فرآیند انتخاب پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌های معنوی در بهزیستی چه می‌دانید؟ پیروزی تیم ملی والیبال زنان در یک بازی تدارکاتی| تمرینات ادامه دارد ۲۵ بازیکن به اردوی دوم انتخابی تیم ملی فوتسال بانوان دعوت شدند بررسی هزینه برگزاری مراسم عروسی در تهران| قیمت‌ها بسته به منطقه و سطح خدمات متفاوت است دعوت از ۶ بازیکن و مربی خراسانی به اردوی تیم ملی والیبال نشسته زنان مشهدی‌ها در بسکتبال سه نفره بانوان خوش درخشیدند حضور بیش از ۳۷ هزار بانوی هنرمند در صندوق اعتباری هنر| از آثار نقاشی بریل «اسماء دغاقله» با پیام صلح برای مردم جهان رونمایی شد لیگ برتر هندبال زنان پایان یافت| دریافت کاپ اخلاق توسط تیم استقلال تهران رشد حدود ۵۲ درصدی «الگوی فرزند سوم و بیشتر» در خانواده‌ها با اجرای قانون جوانی جمعیت دختران ایران به نیمه نهایی مسابقات هندبال قهرمانی آسیا راه یافتند مهارت‌های عملی برای مدیریت و کاهش لج‌بازی فرزندان نرخ باروری در برخی شهرستان‌های خراسان جنوبی کاهشی شد خانه داری| ترکیب سبزی در انواع دلمه باید چقدر باشد؟ دعوت از دختر طلایی جودوی ایران به اردوی مشترک تیم ملی جودو
سرخط خبرها
نحوه مواجهه زنان با بحران متفاوت از مردان است| ضرورت حمایت از زنان سرپرست خانوار در شرایط جنگی

نحوه مواجهه زنان با بحران متفاوت از مردان است| ضرورت حمایت از زنان سرپرست خانوار در شرایط جنگی

  • کد خبر: ۳۹۸۶۷۹
  • ۲۰ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۷:۰۸
رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران با اشاره به اینکه نحوه مواجهه زنان با بحران متفاوت از مردان است، گفت: در طراحی برنامه‌های حمایت روانی اجتماعی، معیشتی و بهداشتی و… الزاما یک برنامه واحد برای همه گروه هدف موثر نیست.

به گزارش شهرآرانیوز؛ سیدحسن موسوی چلک با بیان اینکه در شرایط بحران مانند سیل و زلزله و همچون جنگ فعلی، نیازها، توانایی‌ها، نحوه مواجهه و مسئولیت‌های زنان متفاوت از مردان است، گفت: در این شرایط مددکاران اجتماعی، مدیران چرخه مدیریت بحران و عموم مردم، رویکرد حساس به جنسیت را در مدیریت و اجرای خدمات مددکاری اجتماعی خود مدنظر قرار دهند.

وی با اشاره به توانمندی‌های مردم فارغ از جنسیت به ارائه توصیه‌هایی در راستای حمایت از مادران و زنان «در معرض آسیب» پرداخت و گفت: در طراحی برنامه‌های حمایت روانی اجتماعی، معیشتی و بهداشتی و… الزاما یک برنامه واحد برای همه گروه هدف موثر نیست و لذا بایستی متناسب با نیاز‌های خاص زنان حتی به تفکیک دختران نوجوان، مادران، زنان سالمند برنامه‌ها را متناسب با نیازشان پیش‌بینی کرد.

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران ادامه داد: معمولا دسترسی به منابع برای زنان و مردان یکسان نیست و لذا باید در این شرایط با تبعیض مثبت در شنیدن و انعکاس نیاز‌های مبتنی بر جنسیت سعی در تعادل‌بخشی به توزیع عادلانه منابع و تامین حمایت روانی اجتماعی برای زنان داشت.

موسوی‌چلک تاکید کرد: زنان سرپرست خانوار به خصوص آنهایی که از نظر مالی در مضیقه هستند، نیازمند توجه بیشتری‌اند و لذا با مطالبه‌گری اجتماعی و حمایت‌یابی از منابع و ظرفیت‌های محله‌ای و منطقه پیش‌بینی لازم برای مراقبت از آنها باید صورت گیرد.

وی با بیان اینکه مادران به واسطه مسئولیت‌پذیری و نقشی که در خانواده ایفا می‌کنند ممکن است از توجه به خود غافل شوند و بیشتر در پی مراقبت از اعضای خانواده (نوزاد، فرزند بیمار، فرزند پشت کنکور، عضو سالمند و …) باشند، یادآور شد: از برنامه مراقبت از خود برای مادران نیز نباید غافل شد. علاوه بر این نیز شناسایی ارزیابی نیاز‌های روانی، بهداشتی و تغذیه‌ای زنان باردار نیز متناسب با شرایط آنها باید مورد توجه قرار گیرد و اقدامات لازم جهت دسترسی به منابع پیش‌بینی شود.

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران با اشاره به حمایت‌های روانی از دختران نوجوان گفت: دختران در دوران بلوغ به واسطه نیاز‌های روحی روانی و عاطفی خاص این دوران، ممکن است در معرض آسیب‌پذیری بیشتری باشند. توجه و مراقبت والدین و در صورت نیاز بهره‌مندی از خدمات مشاوره‌ای رایگان از منابع اجتماعی مانند خط ۱۴۸۰ سازمان بهزیستی می‌تواند کمک‌کننده باشد.

موسوی‌چلک ادامه داد: تجربه بحران کرونا نشان داد، بعضا به واسطه حضور بیشتر اعضای خانواده در منزل ممکن است بحث و جدل‌ها و در مواردی خشونت‌های خانگی افزایش پیدا کند؛ بنابراین بایستی ضمن هدفمند کردن فعالیت‌های اعضای خانواده، تقسیم کار بین آنها، آموزش‌های لازم جهت نحوه رفتار و تعامل مثبت در بحران، کنترل خشم و به طور کلی مهارت‌های زندگی در دسترس خانواده قرار گیرد که مددکاران اجتماعی به صورت مجازی و حضوری در این خصوص می‌توانند نقش آفرینی کنند. همچنین در شرایط فعلی که ممکن است خانواده‌ای مجبور به ترک محل زندگی خود و اقامت در شهر یا منطقه دیگر داشته باشد توجه و رعایت ملاحظات فرهنگی اجتماعی (نحوه تعامل، اسکان گروهی، حجاب و پوشش، مسائل بهداشتی همچون دستشویی و استحمام و …) به خصوص برای زنان اهمیت دوچندان پیدا می‌کند.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.