درخشش دختران بسکتبالیست نیشابوری در مسابقات لیگ ملت‌های زیر ۲۳ سال آسیا دختر ۹ ساله جانباز مدرسه میناب، سرپرست معنوی پاراآسیایی ناگویا شد افزایش ۷ برابری تعداد جمعیت مجرد قطعی نسبت به دو دهه گذشته در کشور در ۵ دقیقه بدون خامه و ثعلب، بستنی درست کنید کسب مقام پنجم بانوی پینگ‌پنگ‌باز مشهدی در کشور عدم حضور سرمربی کره‌ای تیم ملی والیبال ایران در کنار این تیم در رقابت‌های آسیایی کاهش سهم زنان در دریافت مجوز نگارخانه‌ها در کشور ترکیب ۱۴ نفره تیم ملی والیبال زنان برای حضور در رقابت‌های قهرمانی آسیا ۲۰۲۶ مشخص شد اینفوگرافی | تنها در خانه؛ راهنمای گام به گام برای والدین بزرگ‌ترین دشمنِ شیردهیِ موفق را بشناسید دعوت از ۲ خراسانی به اردوی تیم ملی فوتسال دختران در رده جوانان مشهد و میزبانی این ایام چرا خواب زنان ۴۰ سال به بالا به‌هم می‌ریزد؟ چرا انتخاب لباس راحتی به‌اندازه لباس مجلسی اهمیت دارد؟ انجام غربالگری سلامت زنان سرپرست خانوار در کلینیک‌های مددکاری اجتماعی کشور کسب مقام سومی تیم بسکتبال ۳ به ۳ زیر ۲۳ سال دختران ایران در مسابقات آسیایی دختر ملی پوش کبدی مشهد راهی اردوی آمادگی در کشور هند شد
سرخط خبرها
نحوه مواجهه زنان با بحران متفاوت از مردان است| ضرورت حمایت از زنان سرپرست خانوار در شرایط جنگی

نحوه مواجهه زنان با بحران متفاوت از مردان است| ضرورت حمایت از زنان سرپرست خانوار در شرایط جنگی

  • کد خبر: ۳۹۸۶۷۹
  • ۲۰ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۷:۰۸
رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران با اشاره به اینکه نحوه مواجهه زنان با بحران متفاوت از مردان است، گفت: در طراحی برنامه‌های حمایت روانی اجتماعی، معیشتی و بهداشتی و… الزاما یک برنامه واحد برای همه گروه هدف موثر نیست.

به گزارش شهرآرانیوز؛ سیدحسن موسوی چلک با بیان اینکه در شرایط بحران مانند سیل و زلزله و همچون جنگ فعلی، نیازها، توانایی‌ها، نحوه مواجهه و مسئولیت‌های زنان متفاوت از مردان است، گفت: در این شرایط مددکاران اجتماعی، مدیران چرخه مدیریت بحران و عموم مردم، رویکرد حساس به جنسیت را در مدیریت و اجرای خدمات مددکاری اجتماعی خود مدنظر قرار دهند.

وی با اشاره به توانمندی‌های مردم فارغ از جنسیت به ارائه توصیه‌هایی در راستای حمایت از مادران و زنان «در معرض آسیب» پرداخت و گفت: در طراحی برنامه‌های حمایت روانی اجتماعی، معیشتی و بهداشتی و… الزاما یک برنامه واحد برای همه گروه هدف موثر نیست و لذا بایستی متناسب با نیاز‌های خاص زنان حتی به تفکیک دختران نوجوان، مادران، زنان سالمند برنامه‌ها را متناسب با نیازشان پیش‌بینی کرد.

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران ادامه داد: معمولا دسترسی به منابع برای زنان و مردان یکسان نیست و لذا باید در این شرایط با تبعیض مثبت در شنیدن و انعکاس نیاز‌های مبتنی بر جنسیت سعی در تعادل‌بخشی به توزیع عادلانه منابع و تامین حمایت روانی اجتماعی برای زنان داشت.

موسوی‌چلک تاکید کرد: زنان سرپرست خانوار به خصوص آنهایی که از نظر مالی در مضیقه هستند، نیازمند توجه بیشتری‌اند و لذا با مطالبه‌گری اجتماعی و حمایت‌یابی از منابع و ظرفیت‌های محله‌ای و منطقه پیش‌بینی لازم برای مراقبت از آنها باید صورت گیرد.

وی با بیان اینکه مادران به واسطه مسئولیت‌پذیری و نقشی که در خانواده ایفا می‌کنند ممکن است از توجه به خود غافل شوند و بیشتر در پی مراقبت از اعضای خانواده (نوزاد، فرزند بیمار، فرزند پشت کنکور، عضو سالمند و …) باشند، یادآور شد: از برنامه مراقبت از خود برای مادران نیز نباید غافل شد. علاوه بر این نیز شناسایی ارزیابی نیاز‌های روانی، بهداشتی و تغذیه‌ای زنان باردار نیز متناسب با شرایط آنها باید مورد توجه قرار گیرد و اقدامات لازم جهت دسترسی به منابع پیش‌بینی شود.

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران با اشاره به حمایت‌های روانی از دختران نوجوان گفت: دختران در دوران بلوغ به واسطه نیاز‌های روحی روانی و عاطفی خاص این دوران، ممکن است در معرض آسیب‌پذیری بیشتری باشند. توجه و مراقبت والدین و در صورت نیاز بهره‌مندی از خدمات مشاوره‌ای رایگان از منابع اجتماعی مانند خط ۱۴۸۰ سازمان بهزیستی می‌تواند کمک‌کننده باشد.

موسوی‌چلک ادامه داد: تجربه بحران کرونا نشان داد، بعضا به واسطه حضور بیشتر اعضای خانواده در منزل ممکن است بحث و جدل‌ها و در مواردی خشونت‌های خانگی افزایش پیدا کند؛ بنابراین بایستی ضمن هدفمند کردن فعالیت‌های اعضای خانواده، تقسیم کار بین آنها، آموزش‌های لازم جهت نحوه رفتار و تعامل مثبت در بحران، کنترل خشم و به طور کلی مهارت‌های زندگی در دسترس خانواده قرار گیرد که مددکاران اجتماعی به صورت مجازی و حضوری در این خصوص می‌توانند نقش آفرینی کنند. همچنین در شرایط فعلی که ممکن است خانواده‌ای مجبور به ترک محل زندگی خود و اقامت در شهر یا منطقه دیگر داشته باشد توجه و رعایت ملاحظات فرهنگی اجتماعی (نحوه تعامل، اسکان گروهی، حجاب و پوشش، مسائل بهداشتی همچون دستشویی و استحمام و …) به خصوص برای زنان اهمیت دوچندان پیدا می‌کند.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.