هانیه رستمیان رکورد شکست| ارتقای ۲ امتیاز در اردوی تیم ملی تپانچه زمان طلایی فرزندآوری را از دست ندهید اضطراب یکی از رایج‌ترین مشکلات سلامت روان در زنان باردار است روایت تلاش بانوی مشهدی که با ۳۰۰ زن داوطلب یک محله را متحول کرد خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی در دوران یائسگی بیشتر است تیم ملی والیبال بانوان به بازی‌های آسیایی ناگویا نمی‌رود هر واحد خون جان ۳ بیمار را نجات داد| جهش ۱۱۹ درصدی اهدای خون بانوان خراسانی در دل جنگ یک تصمیم ملی برای مد و لباس در مشهد| طراحان زن آماده باشند شستن ظرف‌ها یا درس خواندن بچه‌ها؟ | چرا مغز شما همیشه کار سخت را به تعویق می‌اندازد؟ متروی شیراز برای مادران باردار و دارای فرزند خردسال، رایگان شد مادران بخوانند| معرفی چند راهکار برای خوابیدن به موقع کودکان لجباز تغییر در میزبانی رقابت‌های لیگ برتر زنان| جلسه کمیته فنی برگزار شد ضرورت تشخیص و درمان افسردگی پس از زایمان| نشانه‌های مهم کدامند؟ حضور بانوان در موکب ها، یکی از زیباترین جلوه‌های اسلام اجتماعی گفت‌و‌گو با زهرا قبادی، مدرس و هنرمند سفال و سرامیک | سفال باید روح و هویت داشته باشد جشن ازدواج لاکچری یا یک عمر آرامش؟ | مادران چطور ناخواسته دخترانشان را مصرف‌گرا تربیت می‌کنند؟ آمار تکان‌دهنده سازمان بهداشت جهانی: از هر ۶ زوج در جهان یک زوج با ناباروری مواجه است
سرخط خبرها
تشدید ناباروری با افزایش سن پدر و مادر

تشدید ناباروری با افزایش سن پدر و مادر

  • کد خبر: ۴۰۸۳۳۹
  • ۳۱ فروردين ۱۴۰۵ - ۱۸:۳۰
متخصص زنان و فلوشیپ ناباروری با اشاره به نقش پررنگ افزایش سن مردان در کنار زنان در بروز ناباروری، بر اهمیت آگاهی به‌موقع برای حفظ باروری در بیماران مبتلا به سرطان و بیماری‌های خودایمنی تأکید کرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ تکتم صادقی با تأکید بر تغییر الگوی ناباروری در جامعه اظهار کرد: در سال‌های گذشته، عمدتاً سن بالای زنان مطرح بود، اما تحقیقات جدید نشان می‌دهد افزایش سن مردان نیز نقش بسیار مؤثری در شیوع ناباروری دارد.

وی با اشاره به معضلات روزمره زندگی شهری افزود: استرس زیاد، آلاینده‌های محیطی، افزایش مصرف دخانیات و مشروبات الکلی در جوانان و نیز مصرف ناآگاهانه دارو‌های گیاهی برای تعیین جنسیت یا تسریع بارداری، از عوامل اصلی افزایش اختلالات باروری هستند.

این متخصص زنان و فلوشیپ ناباروری اضافه کرد: متأسفانه برخی خانواده‌ها بدون آگاهی از عوارض برخی دارو‌های گیاهی، دچار مشکلاتی مانند کیست‌های تخمدانی می‌شوند.

صادقی هشدار داد: با افزایش سن پدر و مادر، نه‌تنها ناباروری بیشتر می‌شود، بلکه زمان رسیدن به فرزند طولانی‌تر شده و میزان سقط جنین نیز افزایش می‌یابد.

وی بر اهمیت آگاهی به‌موقع برای حفظ باروری در بیماران مبتلا به سرطان و بیماری‌های خودایمنی تأکید کرد و گفت: با توجه به شیوع رو به افزایش سرطان‌ها، اگر بیماران به محض تشخیص به ما مراجعه کنند، امکان فریز تخمک یا اسپرم فراهم است.

این متخصص زنان و فلوشیپ ناباروری یادآور شد: شیمی‌درمانی و رادیوتراپی ذخایر تخمدان را از بین می‌برند، بنابراین فریز کردن سلول‌های جنسی مانند یک سرمایه‌گذاری و بیمه‌نامه برای آینده است.

وی «فریز اجتماعی» را نیز راهکاری برای افرادی دانست که به دلیل تحصیل، مهاجرت یا شرایط زندگی، فعلاً قصد فرزندآوری ندارند و گفت: خانمی که تخمک خود را در سن ۳۲ سالگی فریز کند، می‌تواند در ۴۰ سالگی با آن تخمک جوان‌تر به نتیجه بهتری دست یابد. همچنین زوج‌هایی که تخمک، اسپرم یا جنین فریز کرده‌اند، ابتدا اجازه دارند به طور طبیعی باردار شوند و در صورت ناموفق بودن، از ذخیره خود استفاده می‌کنند.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.