ویدیو| روایت تکان‌دهنده امدادگر از دق کردنِ دختر سه ساله جمیله علم‌الهدی: حفظ وحدت انتظار امروز شهید رییسی از همه است پیکر مادر شهیدان داروغه در کاشان تشییع و خاکسپاری شد آمریکا پنج قلوهای معروف یزدی را یتیم کرد | روایت همسر و دختر شهید از روز حادثه + فیلم بررسی جایگاه نهاد خانواده در دیدگاه رهبر شهید انقلاب| مادر نخستین معلم جامعه است کسب مدال برنز توسط بانوی ایرانی در جام‌جهانی تیراندازی در هانگژو چین آموزش قرآن؛ محور اصلی فعالیت های شاگرد زرنگ مکتب ملا نازنین‌بیگم | خانه‌ای که بوی گلاب و اسپند می‌دهد هانیه رستمیان به فینال تپانچه جام جهانی صعود کرد نکات مهمی که بانوان محجبه باید در مورد انتخاب چادر مشکی مناسب تابستان بدانند ویدئو| مادرانه| روایتی از دلتنگی مادران شهدا| شهید غلامرضا ارباب بهارعلی رقابت‌های شطرنج قهرمانی رده‌های سنی آسیا| عسل ابراهیمی استاد فیده بانوان شد روایت دردناک مادر شهید ستایش علی‌حسینی از شهدای مدرسه میناب + فیلم و عکس تولد نوزاد پسری با وزن بیش از ۵ کیلوگرم در در بیمارستان امام رضا (ع) کرمانشاه + تصویر حریفان تیم ملی در مسابقات کبدی زنان بازی‌های آسیایی ۲۰۲۶ ناگویا مشخص شدند حضور ملی‌پوش مشهدی فوتبال در رقابت‌های دختران کمتر از بیست‌سال کافا ۲۰۲۶ مهمترین توصیه‌های خودمراقبتی در برابر اشعه فرابنفش خورشید رقابت‌های هاکی چمن قهرمانی آسیا| دختر ملی‌پوش مشهدی در اولین پیروزی ایران نقش پررنگی داشت تکه‌های بدن‌ فرشته‌های مدرسه شجره طیبه تشییع و تدفین شدند| روزی که تابوت‌ها سبک بودند و داغ‌ها سنگین + تصاویر روایت بانوی جوان نیشابوری که بی‌هیاهو گره از کار دیگران باز می‌کند| از تهیه خیرخواهانه جهیزیه تا شکل‌گیری یک خیریه
سرخط خبرها
زینبِ شعر | راضیه رجایی و روشنگری عاشورایی در غزل‌های خراسانی

زینبِ شعر | راضیه رجایی و روشنگری عاشورایی در غزل‌های خراسانی

  • کد خبر: ۴۰۸۹۰۹
  • ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۵ - ۱۹:۱۰
راضیه رجایی، شاعر دل‌سپرده‌ی خراسانی، با غزل‌هایی زلال و متعهد، زخم‌های تاریخ را زینب‌وار روشنگری می‌کند و عشق به حسین (ع) را در دشت‌های خون و کلمات می‌سراید.

زهرا گریزپا، فعال فرهنگی | شهربانو، باید شعر را زیسته باشی و عشق را در کلمات دیدار کرده باشی، باید از دشت‌های خون گذشته باشی و دل‌سپرده باشی تا بتوانی این‌گونه از زخم‌هایی که بر پیشانی تاریخ نمایان است زینب‌وار حسین (ع) را بسرایی. راضیه رجایی شاعری دلداده و شیفته ائمه (ع) متولد شهریور ۱۳۵۷ در مشهد است، شاعری زلال و متعهد که از نوجوانی سرودن شعر را آغاز کرده و از دوره دانش‌آموزی در جشنواره‌های ادبی آیینی و انقلابی خوش درخشیده است.

او در طی سال‌ها فعالیت ادبی بار‌ها در جشنواره‌های مختلف رضوی، دفاع مقدس، فجر و بیداری اسلامی برگزیده شده است. هم‌چنین به عنوان داور در این جشنواره‌ها حضور داشته است. او با آشنایی کامل به اسلوب شعر فارسی و بهره‌مندی از غنای ادبیات کلاسیک ذوق و استعداد هنری‌اش را در خدمت آرمان‌های انقلابی و آیینی قرار داده است. غزل‌های این بانوی دغدغه‌مند خراسان سرشار از تصویر‌های هنری است که شور انقلابی و ارادت به ائمه (ع) در آن موج می‌زند.

رجایی شاعری پرخروش و مطالبه‌گر است و همواره در پی کشف استعداد‌های جوان و جهت‌دادن شاعران نوظهور در راستای آرمان‌هایی است که برایش بسیار ارزشمند و والاست. تدوین و گردآوری مجموعه شعر «آیات بیداری»، «روایت عمار» و «حدیث سرو» نشانگر دغدغه‌های ارزشی این شاعر متعهد است. او در گردآوری و تدوین این آثار بسیار ریزبین و نکته‌سنج بوده و از بهترین نمونه‌های شعر معاصر انقلاب در این مجموعه‌ها بهره برده است.

«گزیده ادبیات معاصر» شماره ۱۱۷ نشر نیستان و «آسمان ابری دی» نشر تکا مجموعه‌شعر‌های مستقل این بانوی شاعر است. با خوانش این دو مجموعه، مخاطب بیش از پیش به توانایی‌های ادبی راضیه رجایی در سرودن شعر کلاسیک پی می‌برد و منش انقلابی و دل‌بستگی او به ائمه اطهار (ع) در این دو دفتر نمایان است.

فعالیت‌های ادبی رجایی به چاپ کتاب و سرودن شعر ختم نمی‌شود، بلکه این شاعر آیینی‌انقلابی دبیر اجرایی چندین جشنواره ادبی بوده است و مسئول دفتر شعر حوزه هنری خراسان رضوی و مسئول انجمن شعر امین مشهد است.

برخاستی که سرو قدت سروری کند

این‌قدر می‌شود که کسی دلبری کند؟!

آن نقطه‌ای که گوشه لب‌های تو گم است

تنها بس است تا همه را مشتری کند

خلق عظیم! هیچ‌کسی را خدا نخواست

از بین خلق بعد تو پیغمبری کند

انگار دوست داشت که تنها شوی و بعد

تنها خودش همیشه تو را یاوری کند

کوثر عطا کند که برای یتیمی‌ات

با دست مهربان خدا مادری کند

از خیمه‌های آتش و از دشت‌های خون

زینب برون بیاید و روشنگری کند

یک سر ز خاندان تو بالای نیزه‌ای

بر سروران هر دو جهان سروری کند

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.