ویدئو | مادرانه | روایتی از دلتنگی مادران شهدا | شهید سید احمد مقدم انجام یک دیدار دوستانه و تدارکاتی میان تیم ملی والیبال زنان ایران و استرالیا عضویت حدود ۵۰۰ نفر از سمن‌های مردم نهاد در شبکه ارتباطی سازمان‌های غیردولتی زنان وجود حدود ۶.۵ میلیون زن سرپرست خانوار در کشور | بانوان از بهزیستی چه خدماتی دریافت می‌کنند؟ شناسایی شیوع چشمگیر کمبود ویتامین D در میان مادران باردار نیشابور سهم زنان جهان از مشاغل پردرآمد چقدر است؟ چگونه با دختران با کرامت رفتار کنیم؟ طرز تهیه عدسی؛ یک شام مقوی، ساده و کم‌هزینه آغاز فصل جدید لیگ برتر فوتسال زنان از ۱۷ مهر ۱۴۰۵ نگاهی به چالش زایمان طبیعی و سزارین در کشور | کاهش ۱۰ برابری مرگ‌ومیر مادران یک دستاورد غیرقابل انکار است مرحله نهایی رقابت‌های انتخابی تیم ملی اسکواش بانوان برگزار شد | حضور باران محمدپور در ترکیب تیم ملی ارومیه؛ میزبان اولین رقابت روئینگ قهرمانی دختران جوان کشور تکرار افتخارآفرینی دختران بسکتبالیست خراسانی در لیگ ملت‌های آسیا | تیم ملی مدال برنز گرفت سهم ۳۶ درصدی زنان از  پست‌های مدیریتی خراسان رضوی آغاز سومین اردوی آماده‌سازی تیم ملی فوتسال زنان در رده جوانان از امروز (دوشنبه ۲۶ مرداد ۱۴۰۵) ریشه بگو‌مگو‌های تمام‌نشدنی میان زوجین در زندگی مشترک‌شان چیست؟ سردرگمی مادران جوان در هدایت فضای مجازی برای بهبود در فرزندپروری | راهکار چیست؟ هوش مصنوعی و تحول دوگانه در بازار کار زنان ضمانت کمیته امداد کشور از وام‌های قرض‌الحسنه اشتغال زنان تحت پوشش این سازمان
سرخط خبرها
حکیمه خواهر والامقام حضرت علی‌ابن‌موسی‌الرضا (ع)؛ روایت بانوی عالمی که تاریخ کم‌تر از او گفت

حکیمه خواهر والامقام حضرت علی‌ابن‌موسی‌الرضا (ع)؛ روایت بانوی عالمی که تاریخ کم‌تر از او گفت

  • کد خبر: ۴۱۰۹۲۰
  • ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۵ - ۱۰:۳۹
او دختر امام موسی کاظم (ع)، خواهر امام رضا (ع) و عمه امام جواد (ع) بود؛ سه امام را درک کرد و از برادرش روایت نقل نمود.

ریحانه عامل نیک، کارشناس الهیات | شهربانو، تاریخ نه‌فقط آنجا که منحصر به روایت جنگ‌ها و لشکرکشی‌هاست که در ثبت و ضبط زندگی دانشمندان و علما هم بیشتر در پی حفظ نام و نشان مردان بوده است. به همین علت، عجیب نیست که از زنان دانشمند حتی در امور دینی هم گاه تنها نام و نشان اندکی باقی مانده است و گاه حتی زمان تولد و مرگشان مشخص نیست. با وجود این، مشخص است که همین نام و نشان اندک مانند نوک صخره بلندی در پهنه اقیانوس است. چه اگر این زنان بسیار رفیع نبودند، در همین حد هم نامشان در تاریخ باقی نمی‌ماند. یکی از این زنان بلندقامت در تاریخ شیعه، حکیمه دختر امام موسی کاظم (ع) و خواهر امام رضا (ع) است.

حکیمه خواهر عالمه حضرت علی‌ابن‌موسی‌الرضا (ع) | روایت بانوی عالمی که تاریخ کم‌تر از او گفت

حکیمه به گواه کتب تاریخ از زنان برجسته شیعه در قرن دوم و سوم هجری قمری و یکی از افراد حاضر در زمان ولادت امام جواد بوده است. درباره جزئیات زندگی حکیمه اطلاعات چندانی در منابع تاریخی وجود ندارد. حتی تاریخ تولد و وفاتش ثبت نشده است، اما با توجه به اینکه هنگام تولد امام جواد (ع) حضور داشته، می‌توان گفت سه امام را درک کرده است. به گفته بحرانی، حکیمه عمر طولانی کرده است، اما از تأهل یا تجرد ایشان ذکری در کتب تاریخ نیامده است.

حکیمه خواهر عالمه حضرت علی‌ابن‌موسی‌الرضا (ع) | روایت بانوی عالمی که تاریخ کم‌تر از او گفت

 آنچه مشخص است جایگاه علمی اوست. ایشان از برادر خود امام رضا (ع) روایت نقل کرده است و به گفته کارشناسان، از روایات نقل‌شده می‌توان دریافت امام رضا (ع) او را به اسرارش آگاه کرده بوده است. بحرانی درباره ایشان گفته است: بانو حکیمه عالم و از بزرگان و عابدان و صالحان بودند و عمر طولانی داشتند.... ایشان صاحب نفوذ و عقل و درایت بودند و اعتبار و ارزش بسیاری در نزد ائمه معصومین (ع) و سایر سادات اهل‌بیت و مردم داشتند. در کتاب‌های اصول کافی، اثبات‌الهداه و بحارالأنوار روایاتی از حکیمه‌خاتون و زندگی‌اش نقل‌های آمده است.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.