ابتلا به افسردگی شدید، از عوارض مهم سقط جنین معرفی گیاهان آپارتمانی مناسب برای اتاق نوزاد فصل دوم برنامه تلویزیونی مهنا به بررسی نقش زنان در عرصه مقاومت می‌پردازد بلغورشیر، غذای کمکی مناسب برای کودکان ۱۰ تا ۱۲ماهه پرداخت تسهیلات فرزندآوری در آستانه ۴۰ همت قرار گرفت حمایت دولت از زنان سرپرست‌خانوار، از طریق توسعه مشاغل خانگی توضیحات سازمان اداری و استخدامی کشور درباره آیین نامه دورکاری مادران شاغل (۲ بهمن ۱۴۰۳) بازگشت ساره بیات به جشنواره فیلم فجر با فیلم سینمایی «چشم بادومی» رفع نیاز کودکان به تعاملات اجتماعی بیرون از خانواده با رفتن به مهدکودک از هر ۴ زن یک نفر به میگرن مبتلا است لزوم توجه والدین به نقش تربیتی بازی‌های خانوادگی در کودکان تصویب اولویت‌های موضوعی منشور زنان در جلسه شورای فرهنگی و اجتماعی خانواده و زنان همسر شهید برونسی درگذشت گفت و گو با زنی جوان که با موتورسیکلت به مشتریانش مواد مخدر می رساند | رؤیا‌های سوخته «رؤیا» رفع مشکلات زنان و خانواده با اجرای قوانین مرتبط با این حوزه در جامعه معرفی زنان موثر در پیشرفت ایران اسلامی در برنامه رادیویی «ایراندخت» مصرف زیاد غذا‌های فراوری‌شده، عامل مهم ابتلا به سرطان روده بزرگ در زنان هشدار سازمان جهانی بهداشت درباره پدیده زنانه شدن سالمندی
سرخط خبرها
نگاهی به دوران بارداری نرجس خاتون (س) و تولد امام زمان (عج) در ماه شعبان

نگاهی به دوران بارداری نرجس خاتون (س) و تولد امام زمان (عج) در ماه شعبان

  • کد خبر: ۲۱۳۶۷۸
  • ۰۶ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۲
تاریخ تولد حضرت ولیعصر (عج) در ماه شعبان است و نشان می‌دهد نرجس خاتون (س)، مادر امام در دوران حمل، ماه‌های با عظمت حرام یعنی ذی القعده، ذی الحجه، محرم و رجب را درک کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز، جدا از تربیت و وراثت، تاثیر زمان و مکان بر تولد افراد و شخصیتی که بر روی آن‌ها دارد نیز مورد توجه است. از آنجایی که گفته شده ائمه (ع) و خاندانشان الگوی مسلمانان در سبک زندگی انتخابی هستند توجه به این موضوع نیز برای مادرانی که به دوران وضع حمل توجه می‌کنند از اهمیت بالایی برخوردار است.

تولد امام زمان (عج) و دورانی که مادر بزگوارشان، نرجس خاتون (س) نیز سپری کردند می‌تواند به این سوال جواب بدهد که زمان وضع حمل توسط مادر چه آثاری بر جنین می‌گذارد که به صورت چکیده، این موضوع را با مریم پورحسینی، استاد حوزه علمیه و پژوهشگر علوم دینی مطرح کردیم.

برنامه ریزی برای بارداری

این استاد حوزه علمیه در خصوص اهمیت برنامه ریزی برای انعقاد نطفه با توجه به سیره معصومین (ع) گفت: بشر امروز همه مسائل را با برنامه پیش می‌برد و این موضوع در تولد فرزند بیشتر لحاظ می‌شود؛ اهمیت دادن به برنامه ریزی و نظم درباره ائمه (ع) نیز در مرتبه اولی قرار دارد.

با این وجود باید پرسید آیا تصور اینکه تولد دو فرزند امام حسین (ع)، در ماه شعبان صورت گرفته، اتفاقی است یا خیر؟! این موضوع برای تولد امام زمان (عج) نیز صادق است و قطعا با برنامه ریزی بوده است.

پورحسینی اظهار کرد: از طرفی زمانی که مادر، وضع حمل می‌کند و او حالات و ایام خاصی را در این ۹ ماه پشت سر می‌گذارد نیز بر شخصیت و سرنوشت فرزند اثرگذار است. اگر به تاریخ تولد حضرت ولیعصر (عج) که در ماه شعبان به دنیا آمدند و ۹ ماهه‌ای که مادرشان پیش از تولد گذرانده است توجه کنیم خواهیم دید نرجس خاتون (س)، مادر بزگوار امام در دوران حمل، ماه‌های با عظمت حرام یعنی ذی القعده، ذی الحجه، محرم و رجب را درک کرده است.

باز هم باید سوال کرد آیا ماه‌هایی که مادر باردار، فرزندش را حمل می‌کند که این ماه‌ها از عظمت خاص و والایی برخوردار است در معنویت فرزند تاثیر دارد یا خیر؛ که درباره امام زمان (عج) اینگونه است و یقینا این ایام بر جنین اثرگذار است. این اثرگذاری بر مادران در دیگر معصومین (ع) نیز وجود داشته است و اهمیت زمان را بر وضع حمل نشان می‌دهد.

اثر وضعی ماه‌های حرام بر جنین

این پژوهشگر دینی ابراز کرد: این چهار ماه حرام طبق اسناد روایی و تاریخی، بسیار با عظمت هستند و انسان به دعا و مناجات توصیه شده که برکات فراوانی دارد.

این عظمت در طول تاریخ بوده و اسلام آن را امضا کرده و مهر تاییدی بر آن زده است. عظمت این ماه‌ها به قدری بالا بود که هیچگونه جنگ و خونریزی صورت نمی‌گرفت و قبایل مختلف با یکدیگر در صلح بودند.

مثلا در ماه ذی القعده، چله موسوی را داریم که خداوند به حضرت موسی دستور دارد چهل روز عبادت کند، یا در ماه ذی الحجه، حضور حاجیان در مناسک حج واجب را داریم و مناجات زیبای روز عرفه که انسان به واسطه این عبادات و برکاتی که خداوند در این ماه‌ها قرار داده است گویی در آب زلالی شناور است و خود را در دریای رحمت و مغفرت الهی شستشو می‌دهد.

پورحسینی ادامه داد: این اهمیت در ماه محرم و رجب نیز وجود دارد. این چهار ماه یقینا اثر وضعی خود را بر مادر و جنین می‌گذارد. مادر در این چهار ماه، به واسطه عبادات این ماه‌ها حال خوش معنوی داشته و همچنین ارتباطی که نرجس خاتون در ماه محرم داشته و عزادار واقعه کربلا بوده بر شخصیت معنوی فرزندش اثرگذار است.

وی تصریح کرد: انعقاد نطفه در اسلام آدابی دارد که مادران متدین و معتقد به آن توجه دارند. مثلا گفته شده آغاز فرزند آوری در زمان‌های خاصی باشد و در ایام خاصی نیز از این کار منع شده است مانند ایام قمر در عقرب یا اول ماه و ...، اما شاید کمتر به این نکته توجه کرده باشیم مادری که قرار است فرزند خود را حمل کند چه ماه‌هایی را باید در این دوران طی کند.

مسلما ماه‌هایی که معنویت بیشتری به مادر می‌دهد تاثیر بیشتری نیز بر جنین دارد که تمام این‌ها در چیدمان پازل معنویت جنین اثر می‌گذارد.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.