روایت بانوی شاعر مشهدی از اشعاری که برای مادرش سروده است| «سه‌شنبه»؛ سرودن اشعاری در سکوت سوگواری معرفی چند ترفند ساده و کاربردی برای سروسامان‌دادن به کارهای خانه‌تکانی تحویل حدود ۹۰ هزار زمین به متقاضیان در قالب اجرای قانون جوانی جمعیت بزرگ‌ترین بوستان بانوان شرق کشور در مشهد آماده استقبال از بهار ۱۴۰۴ شد لزوم مصرف روزانه حدود ۲.۷ لیتر مایعات توسط بانوان توجه ویژه بیانیه گام دوم انقلاب به ضرورت انکارناپذیر نقش زنان در عرصه‌های مختلف روش‌های مناسب آموزش تصمیم گیری درست به کودک تقدیر از مادران مجاهد ایران‌زمین در همایش «در آغوش بهشت» کدام مواد غذایی را نمی‌توان در یخچال نگهداری کرد؟ افزایش خطر ابتلا به سرطان و ناباروری با مصرف این نوع چای تدوین اطلس نیاز‌های زنان محلات مختلف مشهد با رویکرد آینده‌پژوهی استفاده از رژیم گیاهخواری مطلق، عامل مهم افزایش خطر شکستگی استخوان لگن در زنان راه‌اندازی بیش از ۳۵۰ گروه روضه‌خوانی توسط بانوان در کشور آموزش مسئولیت‌پذیری به کودکان با تمرکز بر رشد هوش هیجانی آن‌ها بهروزآذر: مشکلات مادران و نوزادان با مشارکت بخش خصوصی حل می‌شود پوسیدگی شدید دندان در کودکان کمتر از ۱۲ سال آموزش مجازی، عامل مهم افت تحصیلی دانش‌آموزان آغاز اردوی تیم ملی والیبال‌نشسته بانوان از ۱۲ اسفند ۱۴۰۳ ضرورت هماهنگی و همکاری بین پدر و مادر در خانواده وجود ۲۵ میلیون زن در سنین کار در کشور
سرخط خبرها
نگاهی به دوران بارداری نرجس خاتون (س) و تولد امام زمان (عج) در ماه شعبان

نگاهی به دوران بارداری نرجس خاتون (س) و تولد امام زمان (عج) در ماه شعبان

  • کد خبر: ۲۱۳۶۷۸
  • ۰۶ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۲
تاریخ تولد حضرت ولیعصر (عج) در ماه شعبان است و نشان می‌دهد نرجس خاتون (س)، مادر امام در دوران حمل، ماه‌های با عظمت حرام یعنی ذی القعده، ذی الحجه، محرم و رجب را درک کرده است.
مریم دهقان
خبرنگار مریم دهقان

به گزارش شهرآرانیوز، جدا از تربیت و وراثت، تاثیر زمان و مکان بر تولد افراد و شخصیتی که بر روی آن‌ها دارد نیز مورد توجه است. از آنجایی که گفته شده ائمه (ع) و خاندانشان الگوی مسلمانان در سبک زندگی انتخابی هستند توجه به این موضوع نیز برای مادرانی که به دوران وضع حمل توجه می‌کنند از اهمیت بالایی برخوردار است.

تولد امام زمان (عج) و دورانی که مادر بزگوارشان، نرجس خاتون (س) نیز سپری کردند می‌تواند به این سوال جواب بدهد که زمان وضع حمل توسط مادر چه آثاری بر جنین می‌گذارد که به صورت چکیده، این موضوع را با مریم پورحسینی، استاد حوزه علمیه و پژوهشگر علوم دینی مطرح کردیم.

برنامه ریزی برای بارداری

این استاد حوزه علمیه در خصوص اهمیت برنامه ریزی برای انعقاد نطفه با توجه به سیره معصومین (ع) گفت: بشر امروز همه مسائل را با برنامه پیش می‌برد و این موضوع در تولد فرزند بیشتر لحاظ می‌شود؛ اهمیت دادن به برنامه ریزی و نظم درباره ائمه (ع) نیز در مرتبه اولی قرار دارد.

با این وجود باید پرسید آیا تصور اینکه تولد دو فرزند امام حسین (ع)، در ماه شعبان صورت گرفته، اتفاقی است یا خیر؟! این موضوع برای تولد امام زمان (عج) نیز صادق است و قطعا با برنامه ریزی بوده است.

پورحسینی اظهار کرد: از طرفی زمانی که مادر، وضع حمل می‌کند و او حالات و ایام خاصی را در این ۹ ماه پشت سر می‌گذارد نیز بر شخصیت و سرنوشت فرزند اثرگذار است. اگر به تاریخ تولد حضرت ولیعصر (عج) که در ماه شعبان به دنیا آمدند و ۹ ماهه‌ای که مادرشان پیش از تولد گذرانده است توجه کنیم خواهیم دید نرجس خاتون (س)، مادر بزگوار امام در دوران حمل، ماه‌های با عظمت حرام یعنی ذی القعده، ذی الحجه، محرم و رجب را درک کرده است.

باز هم باید سوال کرد آیا ماه‌هایی که مادر باردار، فرزندش را حمل می‌کند که این ماه‌ها از عظمت خاص و والایی برخوردار است در معنویت فرزند تاثیر دارد یا خیر؛ که درباره امام زمان (عج) اینگونه است و یقینا این ایام بر جنین اثرگذار است. این اثرگذاری بر مادران در دیگر معصومین (ع) نیز وجود داشته است و اهمیت زمان را بر وضع حمل نشان می‌دهد.

اثر وضعی ماه‌های حرام بر جنین

این پژوهشگر دینی ابراز کرد: این چهار ماه حرام طبق اسناد روایی و تاریخی، بسیار با عظمت هستند و انسان به دعا و مناجات توصیه شده که برکات فراوانی دارد.

این عظمت در طول تاریخ بوده و اسلام آن را امضا کرده و مهر تاییدی بر آن زده است. عظمت این ماه‌ها به قدری بالا بود که هیچگونه جنگ و خونریزی صورت نمی‌گرفت و قبایل مختلف با یکدیگر در صلح بودند.

مثلا در ماه ذی القعده، چله موسوی را داریم که خداوند به حضرت موسی دستور دارد چهل روز عبادت کند، یا در ماه ذی الحجه، حضور حاجیان در مناسک حج واجب را داریم و مناجات زیبای روز عرفه که انسان به واسطه این عبادات و برکاتی که خداوند در این ماه‌ها قرار داده است گویی در آب زلالی شناور است و خود را در دریای رحمت و مغفرت الهی شستشو می‌دهد.

پورحسینی ادامه داد: این اهمیت در ماه محرم و رجب نیز وجود دارد. این چهار ماه یقینا اثر وضعی خود را بر مادر و جنین می‌گذارد. مادر در این چهار ماه، به واسطه عبادات این ماه‌ها حال خوش معنوی داشته و همچنین ارتباطی که نرجس خاتون در ماه محرم داشته و عزادار واقعه کربلا بوده بر شخصیت معنوی فرزندش اثرگذار است.

وی تصریح کرد: انعقاد نطفه در اسلام آدابی دارد که مادران متدین و معتقد به آن توجه دارند. مثلا گفته شده آغاز فرزند آوری در زمان‌های خاصی باشد و در ایام خاصی نیز از این کار منع شده است مانند ایام قمر در عقرب یا اول ماه و ...، اما شاید کمتر به این نکته توجه کرده باشیم مادری که قرار است فرزند خود را حمل کند چه ماه‌هایی را باید در این دوران طی کند.

مسلما ماه‌هایی که معنویت بیشتری به مادر می‌دهد تاثیر بیشتری نیز بر جنین دارد که تمام این‌ها در چیدمان پازل معنویت جنین اثر می‌گذارد.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.