ابتلا به افسردگی شدید، از عوارض مهم سقط جنین معرفی گیاهان آپارتمانی مناسب برای اتاق نوزاد فصل دوم برنامه تلویزیونی مهنا به بررسی نقش زنان در عرصه مقاومت می‌پردازد بلغورشیر، غذای کمکی مناسب برای کودکان ۱۰ تا ۱۲ماهه پرداخت تسهیلات فرزندآوری در آستانه ۴۰ همت قرار گرفت حمایت دولت از زنان سرپرست‌خانوار، از طریق توسعه مشاغل خانگی توضیحات سازمان اداری و استخدامی کشور درباره آیین نامه دورکاری مادران شاغل (۲ بهمن ۱۴۰۳) بازگشت ساره بیات به جشنواره فیلم فجر با فیلم سینمایی «چشم بادومی» رفع نیاز کودکان به تعاملات اجتماعی بیرون از خانواده با رفتن به مهدکودک از هر ۴ زن یک نفر به میگرن مبتلا است لزوم توجه والدین به نقش تربیتی بازی‌های خانوادگی در کودکان تصویب اولویت‌های موضوعی منشور زنان در جلسه شورای فرهنگی و اجتماعی خانواده و زنان همسر شهید برونسی درگذشت گفت و گو با زنی جوان که با موتورسیکلت به مشتریانش مواد مخدر می رساند | رؤیا‌های سوخته «رؤیا» رفع مشکلات زنان و خانواده با اجرای قوانین مرتبط با این حوزه در جامعه معرفی زنان موثر در پیشرفت ایران اسلامی در برنامه رادیویی «ایراندخت» مصرف زیاد غذا‌های فراوری‌شده، عامل مهم ابتلا به سرطان روده بزرگ در زنان هشدار سازمان جهانی بهداشت درباره پدیده زنانه شدن سالمندی
سرخط خبرها
تحلیل آینده جمعیتی ایران از دیدگاه مجلات خارجی

تحلیل آینده جمعیتی ایران از دیدگاه مجلات خارجی

  • کد خبر: ۲۱۵۷۹۵
  • ۱۶ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۴:۳۵
بحران‌های جمعیتی ده سال گذشته منجر به انفجار سالمندی در بیست سال آینده می‌شود. رشد جمعیت کشور اکنون از ۲۵ سال گذشته نیز پایین‌تر آمده و طبق نظر پژوهشگران کشور تا سه دهه دیگر به انفجار سالمندی می‌رسد.

به گزارش شهرآرانیوز، از عوامل بحران جمعیتی در آینده ایران می‌توان به مهاجرت، وضعیت نامناسب اقتصادی، بالارفتن سن ازدواج، تمایل زوج‌ها به زندگی بدون فرزند یا یک فرزند و تمایل به زندگی مجردی در بین جوانان نام برد که باعث بوجود آمدن این بحران شده است.

رشد جمعیت کشور اکنون از ۲۵ سال گذشته نیز پایین‌تر آمده و طبق نظر پژوهشگران کشور تا سه دهه دیگر به انفجار سالمندی می‌رسد.

وضعیت جمعیتی ایران از دید مجلات خارجی

مجله انگلیسی زبان لنست (مجله‌ای که از نظر ضریب تاثیرگذاری در بین مجلات مشهور دنیای پزشکی رتبه دوم بعد از ژورنال پزشکی نیوانگلند را دارد) در خصوص بحران سالمندی ایران نوشته است: «ایران در روند پیری جمعیت با شتاب روزافزونی رو به رو است به طوری که در سال ۲۰۲۲ نسبت افراد بالای ۶۰ سال در ایران از ۱۰ درصد کل جمعیت فراتر رفته است، در عین حال نرخ رشد جمعیت ایران ۰/۷ است که این میزان کمترین نرخ رشد جمعیت در آمار‌های ۲۵ سال گذشته بوده است.»

از دید لنست آلمان، ایتالیا، ژاپن پیرترین کشور‌های جهان می‌باشند و ایران طی دو دهه آینده نیز با این بحران دست و پنجه خواهد کرد. «در راستای چالش‌های سالمندی در ایران، سالمندان مجرد یا تنهایی هستند که در خانواده‌هایی با ابعاد کوچک‌تر زندگی می‌کنند. در حال حاضر حدود ۳۰ درصد از سالمندانی که به تنهایی زندگی می‌کنند در سنین ۸۰ و بالاتر هستند.»

لنست مهاجرت جوانان و عدم تمایل به بچه دار شدن را دو عامل اساسی این بحران بشمار آورد.

دلبری، رییس انجمن سالمندان ایران اظهار کرد: در مسیر سیاست جوانی چالش‌های بسیاری وجود دارد، مردم این را باور ندارند که با تولد فرزند حمایت بیشتری از آن‌ها صورت بگیرد، و شرایط بد اقتصادی نیز به این قضیه دامن میزند.

وی همچنین در پایان افزود: اکنون ۸۰ هزار سالمند مجرد داریم، اما در آینده نزدیک این رقم به ۲ میلیون ۵۰۰ هزار نفر خواهد رسید. در دهه شصت نیز بدون درنظر گرفتن برنامه، تشویق به فرزند آوری کردیم اکنون نیز چشم اندازی برای سالمندان در نظر نگرفته و تا ۲۰ سال آینده چالش‌های دوره سالمندی تبدیل به اصلی‌ترین مسائل حوزه جمعیتی و بهداشت و درمان کشور خواهد شد.

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.