به گزارش شهرآرانیوز، علیرضا رئیسی روز یکشنبه (۲۰ آبان ۱۴۰۳) در نشست خبری اولین رویداد ملی «نفس» با بیان اینکه همکاری بسیج و وزارت بهداشت سابقه دیرینه دارد، گفت: یکی از اولویتهای وزارت بهداشت موضوع جوانی جمعیت است و مهمترین نکتهای که نیاز است قبل از آمار و عملکرد بدانیم، تبیین موضوع است.
وی با بیان اینکه در طول یکسال در کشور، حدود ۴۵۰ هزار مرگ داریم، گفت: در حال حاضر تعداد تولد در کشور سالانه یک میلیون است و با حساب تعداد مرگ، در حقیقت سالانه ۵۵۰ هزار نفر به جمعیت کشور اضافه میشود.
وی با بیان اینکه حدودا ۱۷ سال دیگر از هر سه ایرانی یک نفر سالمند است، گفت: با وضعیت کنونی و سالمندی جمعیت، سالمندی میزان مرگ و میر را افزایش میدهد و میزان تولد پایین میآید و میزان تولد و مرگ مساوی میشود و رشد جمعیت به صفر میرسد و بعد از آن میزان مرگ به تولد پیشی میگیرد.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به وضعیت کشورهای همسایه گفت: زمانی که کشور ما ۴۲ میلیون نفر هستیم، برخی کشورهای همسایه ۵۵۰ میلیون و ۳۵۰ میلیون نفر هستند و با این اعداد، عمق فاجعه را باید درک کنیم.
وی افزود: سالمندی اتفاقی است که برای کشور ژاپن افتاده و سالانه ۵۰۰ مدرسه در ژاپن تعطیل میشود.
به گفته وی، ما تنها کشوری در دنیا هستیم که این اتفاق فقط ظرف ۱۰ سال افتاده و از ۶ فرزند به ۱ فرزند رسیدیم و یکی ازمعضلات آینده کشور موضوع سالمندی است.
وی ادامه داد: اگر همینگونه پیش برویم، ۱۰۰ سال دیگر کشوری به اسم ایران وجود ندارد، مساله جدی است و باید آن را جدی گرفت.
رئیسی تاکید کرد: مهمترین عامل نجات جمعیت کشور این است که همه مسئولین باید به این موضوع اعتقاد جدی داشته باشند و نسبت به این موضوع تعهد عملی داشته باشند.
وی تبیین موضوع، تغییر نگرش مسئولین، اقدامات عملی را از جمله راهکارهای کمک به افزایش جمعیت همگان عنوان کرد و گفت: هر برنامهای در کشور باید پیوست جوانی جمعیت داشته باشد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت و درمان با بیان اینکه پدیده سقط در دنیا موضوع مهمی است، و در کشورهای اروپایی سقط ممنوع است، اظهارداشت: در دنیا ۷۳ میلیون سقط القایی وجود دارد.
وی با اشاره به انجام مطالعهای در دانشگاه کرمان و اراک، در خصوص دلایل سقط، خاطرنشان کرد: ۴۱ درصد به دلیل نخواستن فرزند بیشتر و ۲۱ درصد مشکلات مالی بوده است.
رئیسی تاکید کرد: شیوع سقط در خانمهایی که همسرشان شغل آزاد داشته یا بیکار بوده بیشتر بوده است.
وی با اشاره به عوارض شدید سقط برای مادران تاکید کرد: ۸۴ درصد مادران دچار عارضه شدید و ۸۸ درصد نیز منجر به بستری شدن مادر میشود.
منبع: ایرنا