۳ تا ۵ سال، اختلاف سنی مطلوب بین فرزندان استفاده از ظرفیت داوران زن برای قضاوت در هفته پایانی بیست‌و‌چهارمین دوره لیگ برتر فوتبال ایران تدوین و اجرای طرح‌های ملی برای توانمندسازی اقتصادی زنان روستایی و عشایری کاهش جمعیت، چالشی جهانی خانواده، بنیان بسیاری از تحولات اساسی کشور مشکلات لگن و بی‌اختیاری ادرار در زنان بالای ۴۰ سال بیشتر است لزوم اصلاح سازوکار‌ها درراستای تحقق مشوق‌های اقتصادی فرزندآوری برای خانواده‌ها ثبت ازدواج بیش از ۵۵ هزار نفر با اختلاف سن کمتر از یک سال بین زوجین لزوم معرفی الگو‌های برجسته بانوان شهید و انقلابی به جامعه تصویب بودجه یک درصدی برای حوزه زنان، دستاوردی مهم در دولت سیزدهم اثرگذاری سبک زندگی سالم در انجام مراحل درمان ناباروری مریم میرزاخانی، فخر جامعه ریاضی ایران و جهان وعده صیغه شرعی، پوششی برای کلاهبرداری‌های میلیونی اشتغال بانوان در مشاغل خانگی ایران بالاتر از میانگین جهانی تیم ملی فوتسال زنان ایران راهی دور دوم مسابقات جام ملت‌های آسیا شد رشد چشمگیر مراسم عقد در حرم مطهر حضرت رضا(ع) طی دهه کرامت ۱۴۰۴
سرخط خبرها
پاسخ به پرسش‌های حقوقی بانوان | نفقه فرزندی که پدر و مادرش جدا از هم زندگی می‌کنند، بر عهده کیست؟

پاسخ به پرسش‌های حقوقی بانوان | نفقه فرزندی که پدر و مادرش جدا از هم زندگی می‌کنند، بر عهده کیست؟

  • کد خبر: ۲۲۳۳۵۱
  • ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۶
در این مطلب کارشناس حقوق به پرسش‌های حقوقی مخاطبان عزیز شهرآرانیوز پاسخ داده است.
زهرا  شوشتری
خبرنگار زهرا شوشتری

به گزارش شهرآرانیوز، این‌جانب در محل کارم مورد توهین و غصب شغلی واقع شده‌ام. باید چه‌کاری انجام دهم؟

مطابق قانون مجازات اسلامی، می‌توانید شکایت کیفری کنید. درباره غصب شغلی سؤال واضح نیست. درباره غصب عناوین و مشاغل می‌توانید به ماده ۵۵۵ تا ۵۵۷ قانون مجازات اسلامی، بخش تعزیرات مراجعه کنید. توجه داشته باشید با توجه به اینکه شکایت توهین به دلایل مستند (از جمله شاهد، فیلم، پیامک، گزارش پلیس و ...) نیاز دارد تا امکان محکومیت وجود داشته باشد؛ بنابراین اگر توهین تکرار شد، می‌توانید با پلیس تماس بگیرید تا صورت‌جلسه پلیس را نیز برای شکایت کیفری ضمیمه پرونده کنید یا هر کدام از مواردی را که مثال زده شد پیوست پرونده خود داشته باشید.

ما یک آپارتمان در سال ۹۷ پیش‌خرید کرده‌ایم که تاریخ تحویل خرداد ۹۹ بوده ولی پیمانکار مدام بدقولی می‌کند. از طرفی، برگه محضری هم داریم. آیا اگر بخواهیم از طریق قانون پیگیری کنیم، زمان زیادی می‌طلبد؟

برای پاسخ کامل به این پرسش باید قرارداد پیش‌خرید مطالعه شود. با این حال، می‌توانید به عنوان اولین قدم، اظهارنامه‌ای تحت عنوان انجام تعهدات را مطابق قرارداد از فروشنده بخواهید و در صورت امتناع وی، دادخواست خود را به مراجع قضایی ارسال کنید و تعهدات و ... را بخواهید. برای کسب اطلاعات بیشتر، می‌توانید به قانون پیش‌فروش ساختمان مراجعه کنید (ماده ۶ قانون پیش‌فروش ساختمان درباره پرداخت جریمه تأخیر به پیش‌خریدار است). درباره زمان پیگیری و رسیدگی و صدور رأی نیز زمان دقیقی وجود ندارد.

در صورتی که پدر و مادر از هم طلاق نگرفته باشند، اما جدا از هم زندگی کنند و فرزند هم همراه مادر زندگی کند، نفقه به عهده پدر است یا حتما باید طلاق جاری شود؟

به صورت کلی، نفقه فرزندان بر عهده پدر است؛ بنابراین می‌توان حتی در صورتی که جدا از پدر زندگی می‌کنید دادخواست مطالبه نفقه دهید. البته دقت داشته باشید در این خصوص سن، جنسیت و تأهل یا تجرد فرزند یا توافقات صورت‌گرفته برای پرداخت مخارج و نفقه فرزندان بسیار مهم است که در پرسش به آن اشاره‌ای نشده است.

زنی بدون اجازه شوهر خانه را ترک می‌کند و به خانه مادرش می‌رود. بلافاصله ۲ روز بعد، به دلیل نفقه از شوهر شکایت می‌شود و صلح نیز در شورای حل اختلاف صورت نمی‌گیرد و پرونده به دادگاه ارجاع می‌شود. آیا در این مرحله امکان دارد زن را از خانه مادرش به خانه آورد و آیا باید برای بردن زن به خانه باید شکایت کرد؟

پیشنهاد می‌شود با زور و اجبار همسر خود را به خانه نبرید. بهترین گزینه برای شما ارسال اظهارنامه برای بازگشت به منزل مشترک و پس از آن تنظیم دادخواست الزام به تمکین است.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.