۶۰ درصد شرکت‌کنندگان در نخستین جشنواره ملی صنایع خلاق، بانوان هستند| تلاش برای پیوند خلاقیت دانشگاهی با مدل‌های کسب‌وکار ناهنجاری‌های ژنتیکی جنین، علت بیشتر سقط‌های خودبه‌خودی تعداد بانوان زائر از مردان در حج سال ۱۴۰۵ بیشتر است افزایش وزن در دوران بارداری باید تدریجی باشد| ضرورت توجه به میزان غذا و انرژی دریافتی تهران، استانی با باروری بسیار پایین در کشور| مسئله جمعیت در ایران به یک چالش فرهنگی تبدیل شده است سمنان، میزبان نخستین اردوی استعداد‌های برتر هندبال دختران زیر ۱۶ سال کشور| ۷۷ بازیکن منتخب حضور دارند آشنایی با پیامد‌های استفاده از رژیم‌های فانتزی| در هرم کاهش وزن، دریافت پروتئین ضروری است جذب دختران ۱۲ تا ۱۸ ساله به باشگاه «دختیژن» بنیاد کرامت رضوی تکلیف مشخص شد| اعلام اسامی تیم‌های راه یافته به مرحله نیمه‌نهایی لیگ برتر بسکتبال بانوان خانه داری| مصرف سبزیجات تازه بهتر است یا منجمد؟ نایب رئیس فدراسیون فوتبال در جمع ملی‌پوشان: هدف ما فقط کسب نتیجه نیست، با تمام انرژی بازی کنید تیم فوتبال زنان تراکتور به صدر جدول لیگ دسته دو رسید| صعود تقریباً قطعی به لیگ دسته یک فوتبال اهمیت بررسی ناسازگاری گروه خونی مادر و جنین | تأمین بموقع خون‌های کمیاب، چه اثری در زنده‌ماندن جنین دارد؟ ثبت رکورد ۵۸۸ توسط هانیه رستمیان در لیگ برتر تیراندازی ضرورت کنترل افزایش وزن در دوران بارداری| برخی مواد غذایی باید با احتیاط جدی مصرف شوند آغاز مرحله نخست اردوی آماده سازی تیم ملی نوجوانان از امروز (دوشنبه ۲۷ بهمن ماه ۱۴۰۴) انجام بیش از ۸۰ درصد سقط‌های غیرقانونی در خارج از مراکز درمانی| حدود ۱۰ تا ۱۲ هزار سقط خودبه‌خودی است مشارکت سیاسی بانوان در انتخابات، فرصتی مهم برای نقش‌آفرینی آن‌ها در توسعه اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی سهم ۴۷ درصدی بانوان در تولید صنایع‌دستی خراسان رضوی
سرخط خبرها
پروفسور پریرخ و رسالت شفای روح

پروفسور پریرخ و رسالت شفای روح

  • کد خبر: ۲۲۴۸۶۵
  • ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۲:۱۵
انسان‌ها در سراشیبی رنج دنیا هم‌سفر ملامت‌هایی می‌شوند که روحشان را درمانده و رنجور ساخته و تیمارگر روح درمانده هم آوا با دغدغه‌های تلاطم انگیزشان، اندیشیدن در روان را به آنان آموخته تا مسیر گمشده خوشبختی را دوباره پیدا کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، زنان بسیاری از دیرباز در پیشبرد علم روان‌شناسی نقش پررنگی داشته و در ایران که مهد رشد والای زنانی توانمند و اثرگذار است “پروفسور پری‌رخ دادستان” بانویی که زاده فصل رویش سال ۱۳۱۲ تهران بود در حوزه “روان‌شناسی رشد و بالینی” علم روان را همچون مادری دلسوز در ایران متجلی ساخت.

وی که از هوش وافری بهره‌مند بودند از ۴سالگی وارد مقطع ابتدایی شده و هم‌زمان به یادگیری زبان فرانسه مشغول شد و در تمام سال‌های تحصیل، تدریس به همنوعان را سرلوحه خدمات بی‌شائبه خویش قرار می‌داد.

تلاش‌های دختر تیزهوش ایران‌زمین برای او دیپلم ادبی و علمی را از دو دبیرستان به ارمغان آورد تا در سن ۱۶ سالگی در قامت اولین زن اعزامی به خارج برای تحصیلات دانشگاهی در دومین آزمون اعزام قبول شده و پس از یک سال وارد دانشگاه ژنو شده و تحصیلات روان‌شناسی را زیر نظر اساتید مطرح دنیای غرب ادامه داد و نبوغ و پشتکار بسیار بانو دادستان با اخذ مدرک دکترا با راهنمایی استاد بزرگ روان‌شناسی بالینی” دکتر ژان پیاژه” به حد اعلای خود ظاهر گشت تا آنجا که پیشنهاد پژوهش و همکاری در مرکز شناختی نیویورک به وی داده شد؛ اما حس ستودنی وطن‌دوستی و ریشه داشتن در سرزمین اسطوره‌ای موجب شد تا در سن ۲۶ سالگی به کشور بازگشته و در اولین قدم عالمانه، نخستین مرکز هدایت حرفه‌ای و تحصیلی را در ایران راه‌اندازی نماید.

این بانوی پرتوان در سال ۱۳۵۴ به گروه روان‌شناسی دانشگاه تهران پیوسته و دیری نپایید که در سال ۱۳۶۵ استاد تمام دانشگاه شد.

جبر ناملایمات روزگار در دنیای علم در حق مادر روان‌شناسی ایران اجحاف نموده و بازنشستگی اجباری را در سال ۱۳۸۱ رقم زد.

از آنجاکه این بانو علم خود را در خدمت مردم سرفراز سرزمین تاریخی خود قرار داده بود همچنان از سال ۱۳۷۲ تا ۱۳۸۹ به‌عنوان مدیر دفتر تحقیقات دانشگاه آزاد واحد جنوب تهران و از سال ۱۳۷۵ تا ۱۳۸۹ مدیرگروه روان‌شناسی مرتبط با کتاب‌های “سمت” از پا ننشسته و رسالت شفای روح را تا ۲۲ آبان‌ماه ۱۳۸۹ ایفا نماید.

این بانوی جهادگر عرصه علوم روان‌شناختی در سال ۱۳۸۱ در مقام چهره ماندگار معرفی شده و جزو معدود مؤلفان بین‌المللی بودند که از دیدگاه تحولی به تبیین روان‌شناسی مرضی پرداخت.

تألیفات بسیاری که شامل ۱۵ کتاب و ۵۰ مقاله علمی‌پژوهشی در حوزه روان‌شناسی است از ثمرات علمی این بانوی دانشمند به یادگار مانده تا شاگردان او با اقتدا به اسوه تلاش خادمانه، نبض حیات را در روان مردمان صبور و جریان‌ساز نظم نوین جهانی به تکاپو درآورند.

منبع: جهان بانو

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.