راز تقویت مهارت گفتگو در مناجات عرفه تولید محصولات مشابه خارجی توسط زنان شهرک صنعتی چناران «دانش‌ورزی حاصلخیز» در کتاب‌فروشی‌ها | روایت حضور زنان در عرصه فناوری چلّه‌نشینی بانوان زائر و مجاور در حرم امام‌رضا(ع) برای ظهور منجی عالم از اعطای بسته اعتباری به زوج‌های جوان تا موضع‌گیری درباره حجاب؛ اظهارات نامزد‌های انتخابات در حوزه زنان و خانواده (بخش سوم) خانم‌ها این برق‌لب‌ها را نخرند پنج فایده شگفت انگیز روغن نارگیل برای سلامت مو زنان در برابر خشونت به کجا پناه می‌برند؟ درگذشت بانوی زائر ایرانی در مکه اظهارات کاندیدا‌های انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۳ در حوزه زنان و خانواده (بخش دوم) هوای مادری و دخترانه‌های دومین رویداد هم‌آفرینی دعوت در مشهد آخرین امضای شهید جمهور برای زنان خبر خوش برای روستاییان متولد دهه ۶۰ افزایش مصرف دخانیات در مدارس| دختران از پسران سبقت گرفتند از بانوان تأثیرگذار منتخب تقدیر خواهد شد برنامه نامزد‌های انتخابات ریاست جمهوری در حوزه زنان و خانواده (بخش اول) باید از توانمندی، قدرت و هوش بانوان در حوزه کارآفرینی استفاده کنیم «لایحه اهدای تخمک» ابلاغ می‌شود اجرای قانون جوانی جمعیت با کمک و نظارت مردم | اعطای تسهیلات فرزندآوری آسان شود مجاهدت همسران شهدا کمتر از شهادت نیست قرص‌های ضدبارداری با بروز اضطراب مرتبط هستند
سرخط خبرها
شهید رئیسی، الگوی سوم زن را در زندگی شخصی خود محقق کرد

شهید رئیسی، الگوی سوم زن را در زندگی شخصی خود محقق کرد

  • کد خبر: ۲۳۰۱۴۶
  • ۰۵ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۶
فعال حقوق زن و خانواده گفت: این مسئله خیلی مهمی است که آقای رئیسی نه‌تنها در سطح دولت، مسائل زنان را پیگیری می‌کردند بلکه در زندگی شخصی خودشان و در ارتباط با همسر و دخترانشان هم عملاً زمینه تحقق الگوی سوم زن را فراهم کردند.

به گزارش شهرآرانیوز، فاطمه شجاعی، فعال حقوق زن و خانواده، در ویژه‌برنامه‌ای درباره شهادت رئیس‌جمهور در شبکه چهار، نکاتی را در خصوص عملکرد آقای رئیسی در حوزه زنان یادآور شد که در ادامه از نظر می‌گذرانید.

شجاعی در ابتدای سخنان خود ضمن تسلیت شهادت آیت‌الله رئیسی به وعده انتخاباتی رئیس‌جمهور در حوزه زن و خانواده اشاره کرد و گفت: یکی از مهم‌ترین اقداماتی که آقای رئیس‌جمهور وعده داده بودند و در طول کمتر از ۳ سال محقق شد، جنبش تعهد خانواده بود که با توجه به انواع اقداماتی که در جبهه باطل و مقابل صورت می‌گیرد، جنبش بسیار مهمی است و مورد استقبال کشور‌های مختلف دنیا قرار گرفته است. چیزی که ما سال‌های سال آرزو داشتیم و دوست داشتیم این اتفاق محقق شود، نقش‌آفرینی جمهوری اسلامی ایران به عنوان پرچم‌دار ارزش‌های اسلامی و انقلابی در عرصه بین‌المللی است و خوشبختانه با تهیه سندی با موضوع جنبش تعهد به خانواده که در معاونت امور زنان در حال انجام است، در حال رسیدن به این مهم و قدم‌برداشتن در این راستا هستیم.

فاطمه شجاعی در ادامه به برخی از اقدامات دولت در راستای جنبش تعهد خانواده در داخل و خارج از کشور اشاره کرد و گفت: دغدغه‌ای که آقای رئیسی نسبت به تشکیل خانواده، تحکیم خانواده و بحث فرزندآوری داشتند، به طرق مختلف هم در داخل کشور و هم خارج از کشور پیگیری می‌شود؛ مسائل مربوط به جمعیت و تسهیلاتی که در نظر گرفتند، بحث ازدواج به‌خصوص ازدواج دختران و پسران دهه‌شصتی، مسئله اشتغال که در وزارت‌خانه‌های مرتبط پیگیری می‌شد و مسئله مسکن که یکی از موانع مهم و بسیار جدی در بحث ازدواج و تشکیل خانواده است. حمایت‌هایی که از سمن‌های مختلف در این راستا صورت گرفته و بودجه‌هایی که قرار دادند. هم در داخل کشور در سلسله‌مراتب مختلف از خود معاونت زنان ریاست‌جمهوری و هم در سطح خارجی از طریق دفتر بین‌المللی معاونت، اقدامات بسیار موثری صورت گرفته و در حال انجام است. با توجه به اینکه ایران عضویت و ریاست آیورا را داشته و دارد، از این طریق و از طریق نهاد‌ها و سازمان‌های بین‌المللی که عضو هستند این موضوع را پیگیری می‌کند و تا به حال جلسات متعددی با کشور‌های مختلف برگزار شده است.

وی افزود: این مسئله بسیار برای ما امیدبخش بود. تقریباً ۱۰ روز پیش هم جلسه‌ای با معاونت امور زنان داشتیم و آنجا گزارش‌های خیلی خوب و اقدامات بسیار مؤثری در جهت تشکیل و تحکیم و پایداری خانواده داده شد.

شجاعی به ارتقای جایگاه زنان در عرصه حکمرانی به عنوان یکی دیگر از دستاورد‌های دولت آقای رئیسی اشاره کرد و گفت: ارتقای جایگاه بانوان و حضورشان در شورا‌های عالی تصمیم‌گیری که به نقش‌آفرینی زنان و بیان مسائل و مطالبات بانوان خیلی کمک می‌کند، یکی دیگر از اقدامات مفید و مؤثری است که صورت گرفته است. شورای عالی برنامه‌ریزی استان‌ها، عالی‌ترین شورای تصمیم‌گیری در استان‌هاست که خانم‌ها در این جلسات حضور صرف ندارند بلکه حضور مؤثر دارند. جایگاه مشاور امور زنان وزرا به معاون رئیس‌جمهور ارتقا پیدا کرده است.

وی به تدوین شاخص‌های الگوی سوم به عنوان یکی دیگر از اقدامات معاونت زنان اشاره کرد و گفت: تهیه و تدوین شاخص‌های الگوی سوم یکی دیگر از پروژه‌های مهمی است که در معاونت امور زنان ریاست‌جمهوری در دست انجام است. در حال حاضر سند تدوین‌ شده، نظرات کارشناسان و افراد نخبه دریافت شده، و مراحل پایانی آماده‌شدن سند هست تا به دستگاه‌های مختلف ابلاغ شود و همین‌طور به کشور‌ها و ملیت‌های مختلف عرضه شود.

شجاعی با بیان اینکه رئیس‌جمهور نه‌تنها در سطح دولت که در زندگی شخصی خودشان، زمینه تحقق الگوی سوم زن را فراهم کرده بود، خاطرنشان کرد: استاد نادر ابراهیمی جمله‌ای داشتند که می‌گفت «کسی که نتواند به خانواده خودش خدمت کند، به جامعه هم نمی‌تواند خدمت کند». من مصاحبه‌ای از آقای رئیسی را در تلویزیون دیدم در ارتباط با فعالیت‌های اجتماعی همسرشان، خانم علم‌الهدی؛ ظاهراً در دوران جوانی بچه‌دار شده بودند و می‌گفتند گاهی من بچه را با خودم به اداره می‌بردم و گاهی خانم می‌بردند که ایشان هم بتوانند در مقطع ارشد و دکتری ادامه‌تحصیل بدهند و بتوانند فعالیت‌های اجتماعی و اثرگذاری در جامعه داشته باشند. این خیلی مهم است که ایشان در زندگی خودشان عملاً الگوی سوم را پیاده کردند؛ نه‌فقط در ارتباط با همسرشان که در ارتباط با دخترخانم‌هایشان هم همین‌طور. 

فاطمه شجاعی در پاسخ به این انتقاد که برخی در مجموع خیلی از روند اجرایی‌شدن قانون جوانی جمعیت راضی نیستند، خاطرنشان کرد: عملیاتی‌کردن موضوعاتی که صرفاً جنس اقتصادی ندارد، بلکه جنس فرهنگی هم دارد، قطعاً زمان‌بر است؛ ولی اینکه شما در کمتر از سه سال بتوانید قریب به ۱۰۰ هزار زمین به خانواده‌های پرجمعیت واگذار کنید، بتوانید به دختران و پسران دهه‌شصتی در مناطق روستایی که شرایط پیچیده‌تری برای ازدواج دارند کمک‌های مستقیم کنید تا تشکیل خانواده بدهند و سن ازدواجشان نگذرد، به نظرم می‌رسد این‌ها اقدامات مؤثری است. ولی اقناع فکری افراد قطعاً زمان‌بر است یعنی شما برای اینکه بتوانید ذهنیتی را که در یک مدت طولانی برای شما ساخته شده است، اصلاح کنید، قطعاً زمان می‌برد. ولی اینکه شما موفق شدید در ۲ سال و ۹ ماه این اتفاقات را رقم بزنید که بخشی از آن‌ها را عرض کردم، قطعاً یک موفقیت بزرگ است و نیازمند تلاش‌های شبانه‌روزی است که توسط این دولت و در رأس آن، رئیس‌جمهور شهید پیگیری شده و اقدامات خوبی نیز انجام شده است.

شجاعی درباره اینکه برخی انتقاد می‌کنند که بدنه دولت هنوز فضای سند۲۰۳۰ را دنبال می‌کند، توضیح داد: به عنوان کسی که از نزدیک شاهد عملکرد دولت هستم، به هیچ عنوان موافق نیستم. بنده خودم در وزارت کشور هستم؛ گرچه در دفتر بانوان نیستم، اما از نزدیک دارم می‌بینم که واقعاً در همان معاونت اجتماعی افراد بسیار توانمند، دلسوز، متخصص و متدین که به‌شدت نسبت به این مسائل و اصل استقلال کشور حساسیت دارند، حضور دارند. در‌واقع این سوء‌تفاهم ظاهراً از گفتگوی معاون رئیس‌جمهور در امور بانوان به وجود آمده بود. اتفاقاً ما هم با ایشان جلسه‌ای داشتیم و همین انتقاد را مطرح کردیم. ایشان در پاسخ گفتند «عرض من پروتکل‌هایی بود که مرتبط با جمهوری اسلامی است که من گفتم ما این‌ها را حتماً عملیاتی می‌کنیم و در آن چهارچوب حرکت خواهیم کرد، ولی من دچار اشتباه لفظی شدم و گفتم تحفظات یعنی با تحفظ و حق شرط آن را عملی می‌کنیم». ایشان حتی گفتند من بار‌ها توییت زدم و مصاحبه کردم و این مسئله را توضیح دادم ولی متأسفانه هنوز افرادی که به نظرم می‌رسد باید این‌ها را تبیین کنند، شاید کم‌کاری می‌کنند.

منبع: تسنیم

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.