«راویان افتخار»، رویدادی دخترانه با محتوای رسانه‌ای برگزاری اردوی آمادگی تیم ملی شمشیربازی بانوان زیر ۲۳ سال در گنبدکاووس جشنواره غذا در ملایر برای کمک به مردم لبنان و فلسطین برگزار می‌شود ترویج تفکر بسیجی مسئولیت مهم بانوان در خانواده است سرود «مادرانه» در ایام فاطمیه در تهران اجرا می‌شود بهروز آذر تاکید کرد: کاهش تأثیر تحریم‌ها بر توانمندسازی زنان حضور ۹ تیم در بیست‌وچهارمین دوره مسابقات والیبال قهرمانی باشگاه‌های برتر زنان ایران مشاغل خانگی، راهکاری برای افزایش مشارکت بانوان در فعالیت‌های اقتصادی لزوم تولید آثار سینمایی با محوریت ایستادگی زنان و کودکان فلسطینی تمرینات بانوی رکورددار سبزواری برای حضور در مسابقات انتخابی تیم ملی برای میان‌وعده‌های بوفه‌های مدارس، فکری شود مصرف محصولات شیمیایی در دوران بارداری، چه تأثیراتی بر جنین می‌گذارد؟ استفاده کاربردی از یخ در پخت غذا‌های ایرانی راهیابی بانوی ایرانی به جمع چهار بازیکن برتر رقابت‌های بین‌المللی اسکواش ورود جمعیت کشور به تله باروری پایین برگزاری جشنواره غذا در خمین با هدف کمک به مردم مظلوم فلسطین و لبنان مشخص شدن تیم صدرنشین نیم‌فصل اول لیگ برتر فوتسال بانوان ایران فضای مجازی، متهم ردیف اول ازدواج‌های پرریسک و بی‌سرانجام جوانان
سرخط خبرها
تأثیر مخرب استفاده از تلفن همراه در دوران شیردهی بر نوزاد

تأثیر مخرب استفاده از تلفن همراه در دوران شیردهی بر نوزاد

  • کد خبر: ۲۴۰۳۶۹
  • ۰۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۰
در این عصر مدرن استفاده از تلفن همراه به یک امر عادی تبدیل شده است، اما این مسئله عادی در دوران شیرهی می‌تواند خطراتی را برای نوزاد در پی داشته باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، استفاده از تلفن همراه در دوران مدرن به یک روش رایج تبدیل شده است، به‌طوری‌که بسیاری از افراد، از جمله مادران جدید، برای گذراندن زمان در دوران مرخصی زایمان، و حتی در هنگام شیردادن به نوزاد خود به آنها متوسل می‌شوند. بااین‌حال، تحقیقات نشان داده است که نوزادان ممکن است به دلیل تفاوت‌های آناتومیکی و فیزیولوژیکی در برابر خطرات تشعشعات دستگاه‌های تلفن همراه آسیب‌پذیرتر باشند. علاوه بر این، استفاده بیش از حد از تلفن همراه می‌تواند مانع توسعه پیوند مادر و کودک شود. ازاین‌رو، این سؤال مطرح می‌شود که آیا می‌توانیم در دوران شیردهی از تلفن همراه استفاده کنیم؟ و اگر چنین است، اثرات مضر بالقوه چیست و چگونه می‌توانیم آنها را به حداقل برسانیم؟

دوران مهم شیردهی را با استفاده از تلفن همراه از دست ندهید

تغذیه با شیر مادر هم برای مادر و هم برای نوزاد مزایای زیادی دارد. شیردهی حاوی تمام ویتامین‌ها و مواد مغذی موردنیاز کودک است، همچنین شیر مادر سرشار از سلول‌ها، هورمون‌ها و آنتی‌بادی‌هایی است که از سیستم ایمنی درحال‌رشد کودک در برابر بیماری محافظت می‌کند.   همچنین به سیستم گوارشی درحال‌رشد کودک کمک می‌کند و مشکلات کمتری با یبوست، اسهال و آلرژی‌های غذایی ایجاد می‌کند. شیر مادر سرشار از اسید‌های چرب است که از سلول‌های مغز محافظت می‌کند و ترکیب کاملی از پروتئین‌ها را برای ساخت بافت عضلانی فراهم می‌کند.

یکی از مهم‌ترین فواید شیردهی، ایجاد پیوند عاطفی بین مادر و نوزاد است. این زمانی است که مادر با کودک خود ارتباط برقرار کنید و یک پیوند ایجاد کنید. کودک برای احساس امنیت و آرامش به حضور و مشارکت مادر متکی است. به مادرانی که سؤال می‌کنند، «آیا می‌توانیم در دوران شیردهی از موبایل استفاده کنیم؟» باید گفت، وقتی از تلفن همراه خود در دوران شیردهی استفاده می‌کنید، خطر ازدست‌دادن این زمان مهم را دارید و به طور بالقوه به پیوند خود با کودکتان آسیب می‌رسانید. تحقیقات نشان داده است که زمان بیش‌ازحد صفحه‌نمایش و انجام چند کار می‌تواند کیفیت تجربه شیردهی را کاهش داده، حافظه را کاهش دهد و منجر به مشکل در یادگیری چیز‌های جدید شود. درحالی‌که تغذیه با شیر مادر تأثیر زیادی بر رشد کودک دارد، همچنین می‌تواند فواید زیادی برای بدن مادر داشته باشد و به بهبود سریع بدن او کمک کند. همچنین، مادرانی که به نوزادان خود شیر می‌دهند، خطر ابتلا به پوکی‌استخوان، بیماری‌های قلبی عروقی و سرطان سینه و سایر سرطان‌ها در طول زندگی‌شان کاهش می‌یابد.

اثرات استفاده از تلفن همراه در هنگام شیردادن به نوزاد

استفاده از موبایل در طول شیردهی می‌تواند به روش‌های زیر تأثیر بگذارد:

ارتباط چشمی

مادر و نوزاد برای برقراری ارتباط بهتر باید سطح مشخصی از تماس چشمی داشته باشند. وقتی نوزادان به دنیا می‌آیند، تنها دید آنها از سینه تا صورت مادر است. به‌این‌ترتیب آنها به‌شدت خیره می‌شوند و سعی می‌کنند مادر خود را بشناسند. تصور کنید، اگر کودک شما فقط گوشی را به‌جای صورت شما ببیند. آیا رابطه خوبی با کودک شکل می‌گیرد؟

لمس فیزیکی

با دستانتان که گوشی را گرفته‌اید، هرگز متوجه نخواهید شد که کودکتان چه زمانی به‌خواب‌رفته است. علاوه بر این، شما حتی متوجه نخواهید شد که آیا کودک شما شیر کافی برای نوشیدن خورده است یا خیر. ممکن است کودک شما در نیمه شیردهی به خواب رود. مهم است که کودک خود را لمس کنید و او را به‌آرامی نوازش کنید.

مشکلات رفتاری

بی‌توجهی به نوزادان می‌تواند برای آنها تنش‌زا باشد. وقتی شما به خندیدن، لبخندزدن و صدا تولیدکردن نوزادتان نگاه نمی‌کنید، آنها سعی می‌کنند با دستان کوچک خود شما را در آغوش بگیرند و شما را وادار کنند که به آنها نگاه کنید. اگر به آنها نگاه نکنید یا احساسات و عواطف آنها را متقابل نکنید، ممکن است احساس آسیب‌پذیری کنند و کنار گذاشته شوند. آنها حساس هستند و باید خیلی به آنها نگاه کرد!

تشعشع تلفن همراه

بدن نوزادان آن‌قدر کوچک است که به‌راحتی اشعه‌های مضری را که از وسایل ساطع می‌شود، جذب می‌کند. جذب چنین مواد مضری برای آنها واقعاً خطرناک است؛ زیرا می‌تواند ساختار ژنتیکی آنها را تغییر دهد یا احتمالاً باعث رشد سلول‌های سرطانی شود. استفاده از تلفن همراه در حین شیردهی علاوه بر جلوگیری از فرایند‌های رشد مغز باعث می‌شود تا لحظات خاصی را با کودک خود از دست دهید.

ترشح اکسی‌توسین کمتر

وقتی حواس مادر در حین شیردهی با تلفن همراه پرت می‌شود، می‌تواند تجربه لذت کمتری را هم برای مادر و هم برای نوزاد به همراه داشته باشد. ممکن است کودک بی‌قرار شود یا شیر خوردن را متوقف کند، و مادر ممکن است احساس استرس یا حواس‌پرتی کند؛ این امر می‌تواند در ترشح هورمون اکسی‌توسین که مسئول تخلیه شیر است، اختلال ایجاد کند.

مطالعات نشان داده است که تماشای بیش از حد صفحه‌نمایش و انجام چند کار در هنگام شیردهی می‌تواند کیفیت پیوند بین مادر و نوزاد را کاهش دهد. نوزادان نسبت به محیط خود بسیار حساس هستند و برای احساس امنیت و آرامش به توجه کامل مادر نیاز دارند.

تأثیر بر دلبستگی

هنگامی که مادر در دوران شیردهی از موبایل استفاده می‌کند، ممکن است کودک ارتباط فیزیکی و عاطفی را که برای رشد و تکامل او بسیار مهم است، دریافت نکند. این می‌تواند به دلبستگی کمتر ایمن منجر شود و به طور بالقوه بر روابط آینده کودک تأثیر بگذارد.

تأثیر منفی بر الگو‌های تغذیه

علاوه بر این، استفاده از تلفن در هنگام شیردهی نیز می‌تواند بر الگو‌های تغذیه کودک تأثیر منفی بگذارد. نوزادان برای دانستن زمان تغذیه و زمانی که سیر هستند، به نشانه‌های مادر، مانند تماس چشمی و زبان بدن تکیه می‌کنند. اگر مادر به‌جای کودک روی تلفن خود متمرکز شود، ممکن است کودک گیج یا ناامید شود و این امر منجر به افزایش خطر تغذیه بیش از حد یا کم‌خوراکی می‌شود.

چگونه در هنگام استفاده از تلفن همراه خطرات را به حداقل برسانیم؟

اگر همچنان نیاز به استفاده از تلفن در دوران شیردهی دارید، چندین نکته برای به‌حداقل‌رساندن حواس‌پرتی و حفظ کیفیت رابطه شیردهی وجود دارد. در اینجا نکاتی وجود دارد که باید در نظر داشته باشید:

برای استفاده از تلفن همراه حدومرز تعیین کنید

این موارد شامل خاموش‌کردن اعلان‌ها، قراردادن گوشی در حالت بی‌صدا، یا محدودکردن زمانی است که در هنگام شیردادن به تلفن خود می‌گذرانید.

از تلفن خود برای منابع مفید استفاده کنید

اگر نیاز به استفاده از تلفن خود دارید، از آن برای منابع مفیدی مانند برنامه‌های شیردهی و روش‌های تربیت فرزندپروری استفاده کنید. این می‌تواند به شما کمک کند به‌جای احساس استرس یا حواس‌پرتی، احساس آگاهی و اعتمادبه‌نفس بیشتری داشته باشید.

استراحت کنید

فاصله‌گرفتن از تلفن همراه به شما زمان می‌دهد تا با کودک خود ارتباط برقرار کنید و روی رابطه شیردهی خود تمرکز کنید.

نکات ایمنی استفاده از تلفن همراه هنگام شیردادن به کودک

اگر به هر دلیلی مجبورید در دوران شیردهی از تلفن همراه استفاده کنید، به مسائل زیر توجه کنید:

از تماس مستقیم خودداری کنید

برای کاهش خطر قرارگرفتن در معرض تشعشعات الکترومغناطیسی، هنگام شیردهی، تلفن همراه خود را مستقیماً روی پا یا نزدیک کودک خود قرار ندهید. کارشناسان توصیه می‌کنند گوشی خود را حداقل ۱۵ سانتی‌متر از بدن دور نگه دارید تا خطرات تشعشعات را کاهش دهید.

از قاب گوشی استفاده کنید

استفاده از قاب گوشی را برای محافظت از تلفن همراه خود و به‌حداقل‌رساندن خطر آسیب به نوزاد در نظر بگیرید. قاب تلفن همراه باید از مواد ایمن و غیرسمی مانند سیلیکون یا پلی‌کربنات ساخته شود.

تلفن را دور از دسترس نگه دارید

تلفن همراه خود را دور از دسترس کودک نگه دارید تا از گرفتن تصادفی آن یا ضربه‌زدن به آن جلوگیری کنید.

مراقب کم‌شدن باتری تلفن همراه و منفجرشدن آن باشید

اگر باتری گوشی شما کم است، از استفاده از آن در نزدیکی کودک خودداری کنید. در مواردی که تلفن بیش از حد داغ شود، باتری ممکن است نشت کند یا منفجر شود و کودک شما را در معرض خطر قرار دهد.

در نهایت دقت کنید شیردهی زمان خاصی برای مادران و نوزادان است و یافتن تعادل بین استفاده از تلفن همراه و ایجاد یک تجربه مثبت مهم است. با تعیین حدومرز، فاصله‌گرفتن از تلفن همراه و وسایل الکترونیکی دیگر مثل لب تاپ و تبلت، مصرف تنقلات مغذی، و اولویت‌دادن به‌وقت خود با کودکتان، می‌توانید حواس‌پرتی را به حداقل برسانید و از مزایای این زمان نهایت استفاده را ببرید.

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.