رشد استعداد‌های رسانه‌ای نوجوانان وظیفه والدین است پاسخ رد دختر دونده ایران به مهاجرت| آرزوی دریافت مدال بازی های آسیایی را دارم طرز تهیه بادمجان پیچ، غذایی خاص و دلپذیر + فیلم حضور ۵۵ درصدی زنان به عنوان زائران حج آتی ویدئو| قانون پورن و تجاوز سرسام آور در دانمارک، کشور مدعی حقوق زنان! سری جدید برنامه «از مامان بگو»، فرصتی برای دست‌بوسی مقام مادر خانواده باید محلی برای آرامش باشد اثرگذاری پرداخت خمس توسط بانوان در جامعه صعود یک بانوی ایرانی به مرحله فینال لیگ جهانی کاراته افزایش هزینه‌های افطاری‌های خانوادگی با تغییر سبک زندگی کاهش ۹ درصدی آمار طلاق در خراسان شمالی نقش مادران در تربیت نسل منتظر لزوم ارتقای قدرت خلاقیت کودکان در مدارس روایت زهرا داوودنژاد از بازی در نقش مادر دکتر بهاروند، دانشمند ایرانی، در سریال «ذهن زیبا» هزینه مهدکودک به مادران شاغل پرداخت می‌شود | بخش خصوصی از قانون دورکاری والدین در تعطیلی مدارس پیروی نمی‌کند روایت مشهورترین داور زن فوتسال ایران در دنیا از فعالیت در حوزه داوری افزایش تعداد زنان کارآفرین کشور در زمینه فناوری و اقتصاد دیجیتال آسیب‌های نگهداری از حیوانات خانگی برای خانواده عنوان «نایب‌رئیس کمیته توسعه راگبی آسیا» به یک زن ایرانی رسید
سرخط خبرها
بیماری آلزایمر شایع‌ترین نوع زوال عقل است

بیماری آلزایمر شایع‌ترین نوع زوال عقل است

  • کد خبر: ۲۹۴۴۳۱
  • ۲۴ مهر ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۴
بیماری آلزایمر شایع‌ترین نوع زوال عقل است و پس از آن، زوال عقل عروقی قرار دارد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ زوال عقل از نظر فنی یک بیماری نیست بلکه اصطلاحی برای اختلال در توانایی تفکر، به خاطر سپردن یا تصمیم‌گیری است، با این حال یکی از ترسناک‌ترین اختلال‌ها در سنین بالا محسوب می‌شود.

با ورود افراد به دهه ۹۰ سالگی، میزان بروز این اختلال به طرز چشمگیری افزایش می‌یابد. بر اساس آمار‌ها حدود پنج درصد افراد ۷۱ تا ۷۹ ساله زوال عقل دارند، در حالی که حدود ۳۷ درصد افراد در حدود ۹۰ سال با این اختلال دست به گریبانند.

افراد مسن ممکن است نگران از دست دادن عملکرد مغزی و همچنین هزینه و فشار ناشی از مراقبت از مبتلایان به زوال عقل باشند. نتایج مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۸ تخمین می‌زند که در ایالات متحده هزینه‌های زندگی برای مراقبت از یک فرد مبتلا به آلزایمرــ شایع‌ترین شکل زوال عقل‌ــ به حدود ۳۲۹ هزار و ۳۶۰ دلار می‌رسد. این رقم بدون شک رو به افزایش است و فشار بیشتری روی سیستم‌های خدمات و تامین اجتماعی وارد خواهد کرد.

به گزارش ایندیپندنت، بیماری آلزایمر شایع‌ترین نوع زوال عقل است و پس از آن، زوال عقل عروقی قرار دارد. این دو بیماری علائم مشابهی دارند؛ از جمله سردرگمی، گم شدن، فراموش کردن دوستان یا اعضای نزدیک خانواده، یا ناتوانی در محاسبات مانند کنترل حساب بانکی. برخی بیماری‌ها مانند اختلالات تیروئید یا سفلیس هم می‌توانند علائمی شبیه زوال عقل ایجاد کنند. انواع کمتر شایع زوال عقل هم می‌توانند علائم متفاوتی داشته باشند، در حالی که آلزایمر یک مجموعه علائم خاص دارد که اغلب با تغییرات مشخص در مغز مرتبطند.

تمرکز بر ایمنی و نظارت مناسب به‌ویژه در خانه برای همه افراد مبتلا به زوال عقل حیاتی است و بر همین اساس پزشک یا مددکار اجتماعی می‌تواند در این زمینه کمک کند.

همچنین مهم است که به دو عامل دیگر که می‌توانند به کاهش عملکرد ذهنی منجر شوند، توجه داشته باشید: دلیریوم یا روان‌آشفتگی (Delirium) و افسردگی.

دلیریوم تغییر سریع در شناخت یا عملکرد ذهن است و می‌تواند در افرادی که به یک بیماری حاد مبتلا هستند مانند ذات‌الریه یا حتی کرونا رخ دهد. خطر ابتلا به دلیریوم با افزایش سن یا آسیب‌های قبلی مغزی افزایش می‌یابد و علائم آن کاهش تمرکز و مشکلات حافظه است.

افسردگی هم مشکلی است که می‌تواند افراد را در هر سن‌وسالی درگیر کند، اما با افزایش سن شایع‌تر می‌شود. افسردگی معمولا به وضعیتی گفته می‌شود که فرد به طور مداوم احساس غمگینی، بی‌حوصلگی یا ناراحتی می‌کند و علاقه به فعالیت‌هایی را که همیشه از آنها لذت می‌برده، از دست می‌دهد. افراد گاهی اوقات با دوره‌های مکرر افسردگی مواجه می‌شوند. در برخی موارد هم سوگواری طولانی به افسردگی تبدیل می‌شود. علائم آن هم به شکل اضطراب، ناامیدی، پایین آمدن سطح انرژی و مشکلات حافظه است. در صورت تشخیص نشانه‌های افسردگی در خود یا اطرافیانتان حتما با متخصص مشورت کنید.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.