زنان چطور می‌توانند هیئت‌های عزاداری محرم را از زباله پلاستیکی نجات دهند؟ فوت پیرترین زن ایران| بانویی که متعلق به ۵ نسل گذشته بود سهم اعتیاد زنان در ایران حدود یک سوم میانگین جهانی است فرمول طلایی مادران برای بردن کودک به هیئت و روضه محرم درخشش دختر اسکیت‌باز سرعت خراسان رضوی در رقابت‌های کشوری صعود ۱۰۹ پله‌ای دختر تنیسور ایرانی در رنکینگ جهانی سرمربی تیم ملی فوتسال بانوان ایران: برگزاری رقابت‌های باشگاهی، انگیزه را افزایش می‌دهد نگاهی زنانه به جنگ در کتاب «دوازده خوان» ۴ خراسانی در تیم ملی والیبال کمتر از ۱۸ سال دختران| مشهدی‌ها حریفان آسیایی خود را شناختند مصرف این ادویه جادویی از پیری زودرس پیشگیری می‌کند! ارتباط میان کم‌خوابی و استرس با چاقی چیست؟ افزایش اعتبارات پروژه‌های «شهربانو» به ۵۹۰ میلیارد تومان در شورای اسلامی شهر مشهد چطور زندگی عروس ۱۶ ساله در چند روز نابود شد؟ | روایت دختری که با گریه به مرکز مشاوره پلیس مشهد آمد چند زوج نابارور با کمک پژوهشگاه رویان فرزندشان را در آغوش کشیدند؟ هشدار یک متخصص: غر زدن به مغزتان آسیب می‌رساند ضرورت توجه به حوزه زنان و خانواده در سیاستگذاری های کلان فرهنگی خانه داری| چرا کیک، یک طرفه پف می‌کند؟ کم‌کاری تیروئید احتمال ناباروری را افزایش می‌دهد اصفهان، میزبان دومین اردوی تیم ملی هندبال زنان| شرایط آمادگی بازیکنان نسبتاً خوب است
سرخط خبرها
نگاه دولت و مجلس به زنان در تدوین و اجرای سیاست‌های حمایتی، تشریفاتی است

نگاه دولت و مجلس به زنان در تدوین و اجرای سیاست‌های حمایتی، تشریفاتی است

  • کد خبر: ۲۹۴۹۰۶
  • ۲۶ مهر ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۸
مدیر شورای همکاری‌های زنان و مدیر شبکه ایران زنان با اشاره به اینکه موضوع زنان و خانواده در کشور ما بدون سرپرست و متولی است، گفت: نگاه دولت ومجلس درتدوین واجرای سیاست‌های حمایتی به زنان تشریفاتی است

به گزارش شهرآرانیوز؛ اگر به چالش‌های زنان سرپرست خانوار نگاهی بیندازیم، قطعا یکی از اولین مسائل فشار مالی است، چراکه در حال حاضر بسیاری از زنان سرپرست خانوار با چالش‌های مالی قابل‌توجهی روبه‌رو هستند. آنها ممکن است تنها نان‌آور خانه باشند و اغلب کمتر از همتایان مرد خود درآمد دارند که می‌تواند منجر به فقر و بی‌ثباتی اقتصادی شود.

بررسی آمار گزارش‌های رسمی در‌خصوص وضع فعالیت خانوار‌های معمولی دارای سرپرست زن نشان می‌دهد که جمعیت فعال زن سرپرست خانوار طی سال‌های ۹۰ تا ۹۸ از ۳۵۶هزار و ۱۱۷نفر به ۴۳۹هزار و ۹۸۵ نفر رسیده که بیانگر افزایش ۲۳.۶درصدی است. از طرفی جمعیت شاغل زن سرپرست خانوار طی سال‌های مذکور از ۳۳۹ هزار و ۲۸۴ نفر به ۴۱۷ هزار و ۵۶۶ نفر رسیده که به معنای افزایش ۲۳.۱درصدی است.

همچنین درسال ۹۸نرخ مشارکت اقتصادی برای زنان سرپرست خانوار ۱۲.۵درصد و برای زنان خودسرپرست معادل ۸.۸درصد بوده است. افزون بر این نرخ بیکاری برای زنان سرپرست خانوار ۵.۱درصد و برای زنان خودسرپرست ۶.۵درصد برآورد شده است. 

نگاه تشریفاتی به زنان 

با توجه به این‌که پرداختن به این مسائل نیازمند رویکردی چند‌جانبه از‌جمله تغییر سیاست، حمایت جامعه و افزایش آگاهی از چالش‌های پیش‌روی زنان سرپرست خانوار است، توانمندسازی زنان از طریق آموزش، دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی و فرصت‌های اقتصادی می‌تواند به کاهش بخشی از درد و رنج آنها کمک کند.

توران ولی‌مرادی، مدیر شورای همکاری‌های زنان و مدیر شبکه ایران زنان با بیان این‌که موضوع زنان و خانواده در کشور ما بدون سرپرست و متولی است، می‌گوید: بررسی هر موضوع در حوزه زن سرپرست خانواده برای بهبود و پیشگیری از آسیب آینده نیازمند برنامه دقیق و اجرای پروژه‌های کارآمد است تا هم مسأله حل شود و هم از مشکلات آینده جلوگیری کند.

وی می‌افزاید: در حال‌حاضر مسائل و مشکلات زنان ما در سطح ملی مشکل دارد و موضوع فقط نقش‌آفرینی زنان در پست‌های عالی کشور نیست؛ چراکه زنان در طول این ۴۵ سال توانمند شدند و تحصیلات عالیه کردند. از نظر فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی رشد قابل‌توجهی داشتند، اما با این حال نگاه دولت ومجلس درتدوین واجرای سیاست‌های حمایتی به زنان تشریفاتی است.

این فعال زنان با اشاره به توانمندسازی می‌افزاید: در حال‌حاضر این مفهوم به این معنی است که فرد بتواند از پس خود بر‌بیاید بنابراین ما نباید با کلمات بازی کنیم تا عدم کارکرد خود را پوشش دهیم. اکنون افراد در اقشار و شرایط مختلف هستند و در این شرایط توانمندسازی به این معناست که فرد با امکاناتی که دارد بتواند خود را مدیریت کند.

ولی‌مرادی می‌گوید: قصور اصلی در تمام دولت‌ها از معاونت زنان ریاست‌جمهوری است چرا که تجربه در طول این سال‌ها ثابت کرده دغدغه این معاونت تهیه برنامه اقدام و عمل نیست و دغدغه صرفا ارائه گزارش است.

وی ابراز امیدواری می‌کند معاونت زنان در دولت چهاردهم پا را از شعار فراتر بنهد و کاری عملی انجام دهد.

منبع: جام جم

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.