الهام گرفتن بانوی کارگردان سینما از قرآن کریم در تولید فیلم‌های سینمایی ویدئو| مادرانه| روایتی از دلتنگی مادران شهدا| شهید محمد علی سروری گام‌های استوار مادران مشهدی در راهپیمایی روز قدس | مقاومت در سایه اشک‌ها و لبخند‌ها تعداد مشمولان دریافت کمک هزینه ویژه مادران باردار و کودکان زیر ۲ سال اعلام شد کاهش تعداد سکه در مهریه در دستور کار کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس آغاز رقابت دوستانه بانوان فوتسالیست در مرحله نهایی جام رمضان۱۴۰۴ تیم ملی بسکتبال سه نفره بانوان ایران از رقابت‌های کاپ آسیا حذف شد لزوم افزایش تاب‌آوری ورزش زنان در حوزه قهرمانی ارتقای کیفیت روابط بین اعضای خانواده با مدیریت درست تعارضات خانوادگی دعوت از ۱۹ قایقران بانوان در رده سنی جوانان، زیر ۲۳ سال و بزرگسالان به اردوی تیم ملی لزوم مصرف روزانه یک عدد قرص آهن توسط مادران باردار از پایان ماه چهارم بارداری تشدید علائم بارز‌ ام اس در زنان در دوره‌های قاعدگی و یائسگی محور‌های کلیدی برنامه هفتم توسعه در حوزه خانواده و ازدواج
سرخط خبرها
نگاه دولت و مجلس به زنان در تدوین و اجرای سیاست‌های حمایتی، تشریفاتی است

نگاه دولت و مجلس به زنان در تدوین و اجرای سیاست‌های حمایتی، تشریفاتی است

  • کد خبر: ۲۹۴۹۰۶
  • ۲۶ مهر ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۸
مدیر شورای همکاری‌های زنان و مدیر شبکه ایران زنان با اشاره به اینکه موضوع زنان و خانواده در کشور ما بدون سرپرست و متولی است، گفت: نگاه دولت ومجلس درتدوین واجرای سیاست‌های حمایتی به زنان تشریفاتی است

به گزارش شهرآرانیوز؛ اگر به چالش‌های زنان سرپرست خانوار نگاهی بیندازیم، قطعا یکی از اولین مسائل فشار مالی است، چراکه در حال حاضر بسیاری از زنان سرپرست خانوار با چالش‌های مالی قابل‌توجهی روبه‌رو هستند. آنها ممکن است تنها نان‌آور خانه باشند و اغلب کمتر از همتایان مرد خود درآمد دارند که می‌تواند منجر به فقر و بی‌ثباتی اقتصادی شود.

بررسی آمار گزارش‌های رسمی در‌خصوص وضع فعالیت خانوار‌های معمولی دارای سرپرست زن نشان می‌دهد که جمعیت فعال زن سرپرست خانوار طی سال‌های ۹۰ تا ۹۸ از ۳۵۶هزار و ۱۱۷نفر به ۴۳۹هزار و ۹۸۵ نفر رسیده که بیانگر افزایش ۲۳.۶درصدی است. از طرفی جمعیت شاغل زن سرپرست خانوار طی سال‌های مذکور از ۳۳۹ هزار و ۲۸۴ نفر به ۴۱۷ هزار و ۵۶۶ نفر رسیده که به معنای افزایش ۲۳.۱درصدی است.

همچنین درسال ۹۸نرخ مشارکت اقتصادی برای زنان سرپرست خانوار ۱۲.۵درصد و برای زنان خودسرپرست معادل ۸.۸درصد بوده است. افزون بر این نرخ بیکاری برای زنان سرپرست خانوار ۵.۱درصد و برای زنان خودسرپرست ۶.۵درصد برآورد شده است. 

نگاه تشریفاتی به زنان 

با توجه به این‌که پرداختن به این مسائل نیازمند رویکردی چند‌جانبه از‌جمله تغییر سیاست، حمایت جامعه و افزایش آگاهی از چالش‌های پیش‌روی زنان سرپرست خانوار است، توانمندسازی زنان از طریق آموزش، دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی و فرصت‌های اقتصادی می‌تواند به کاهش بخشی از درد و رنج آنها کمک کند.

توران ولی‌مرادی، مدیر شورای همکاری‌های زنان و مدیر شبکه ایران زنان با بیان این‌که موضوع زنان و خانواده در کشور ما بدون سرپرست و متولی است، می‌گوید: بررسی هر موضوع در حوزه زن سرپرست خانواده برای بهبود و پیشگیری از آسیب آینده نیازمند برنامه دقیق و اجرای پروژه‌های کارآمد است تا هم مسأله حل شود و هم از مشکلات آینده جلوگیری کند.

وی می‌افزاید: در حال‌حاضر مسائل و مشکلات زنان ما در سطح ملی مشکل دارد و موضوع فقط نقش‌آفرینی زنان در پست‌های عالی کشور نیست؛ چراکه زنان در طول این ۴۵ سال توانمند شدند و تحصیلات عالیه کردند. از نظر فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی رشد قابل‌توجهی داشتند، اما با این حال نگاه دولت ومجلس درتدوین واجرای سیاست‌های حمایتی به زنان تشریفاتی است.

این فعال زنان با اشاره به توانمندسازی می‌افزاید: در حال‌حاضر این مفهوم به این معنی است که فرد بتواند از پس خود بر‌بیاید بنابراین ما نباید با کلمات بازی کنیم تا عدم کارکرد خود را پوشش دهیم. اکنون افراد در اقشار و شرایط مختلف هستند و در این شرایط توانمندسازی به این معناست که فرد با امکاناتی که دارد بتواند خود را مدیریت کند.

ولی‌مرادی می‌گوید: قصور اصلی در تمام دولت‌ها از معاونت زنان ریاست‌جمهوری است چرا که تجربه در طول این سال‌ها ثابت کرده دغدغه این معاونت تهیه برنامه اقدام و عمل نیست و دغدغه صرفا ارائه گزارش است.

وی ابراز امیدواری می‌کند معاونت زنان در دولت چهاردهم پا را از شعار فراتر بنهد و کاری عملی انجام دهد.

منبع: جام جم

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.