تولد دختری افغانستانی در اولین زایمان در حج ۱۴۰۴ لزوم رسیدگی مسئولان به دختران مناطق کم‌برخوردار، دغدغه یک نوجوان نخبه اسفراینی اجرای ممنوعیت حجاب در دانشگاه‌های فرانسه رفع مشکلات اقتصادی با ورود هوشمندانه زنان به این حوزه کاهش فرصت‌های فرزندآوری با بالارفتن سن ازدواج زنان، رکن مهم دستیابی به توسعه پایدار در هر کشور سهم ۴۵ درصدی زنان از جامعه کارمندان دولت قهرمانی رکورددار دوی ۲۰۰ متر زنان ایران در رقابت‌های قهرمانی کشور سرعت بالای روند پدیده قتل زنان در انگلیس و عدم توجه دادگاه‌های این کشور به این پرونده‌ها کسب دومین پیروزی تیم ملی ایران مقابل هنگ‌کنگ در جام ملت‌های فوتسال زنان آسیا تاثیر والدین سیگاری بر روی ابتلای کودکان به آسم وجود بیش از ۱۳ میلیون جوان مجرد ایرانی در آستانه ازدواج در کشور لزوم تعیین مهریه منطقی و حمایت قانونی از زنان در طرح اصلاح قانون مهریه حضور و هم‌افزایی بانوان نخبه رضوی در بوستان ریحانه مشهد برپایی موکب «محبّان‌الرضا(ع)» با مشارکت و همکاری امور بانوان و خانواده دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی درباره ضرورت حضور ماماها در  دوران بارداری و  زایمان | چرا ماما نه؟ چند گرم طلا منجر به قتل بانوی مجری شبکه افق شد
سرخط خبرها
اشتغال سرسام‌آور خانگی

اشتغال سرسام‌آور خانگی

  • کد خبر: ۲۹۷۵۸۱
  • ۱۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۴
از آنجا که تعداد قابل‌توجهی از زنان به کسب‌وکارهای خانگی اشتغال دارند، در چنین مشاغلی معمولاً هزینه‌های راه‌اندازی و اداره کسب‌وکار بر عهده‌ یک فرد یا مجموعه کوچک بوده و بسیار بالاست.

به گزارش شهرآرانیوز؛ برخی از صاحبان کسب‌وکار‌های این‌چنینی در جریان کرونا متضرر شدند و با توجه به تورم موجود در کشور و همچنین هزینه بالای ایجاد شغل نتوانسته‌اند اقدام به راه‌اندازی کسب‌وکار خود کنند.

افزایش کمیت، کاهش کیفیت

یکی از موضوعات مهم و قابل توجه در زمینه میزان مشارکت و نسبت اشتغال در بازار کار ایران، مساله حداقل دستمزد است. گفته می‌شود که با وجود افزایش کمیت اشتغال، مشاغل به‌وجودآمده از کیفیت بالایی برخوردار نیستند.

به عبارت دیگر دستمزد مربوط به میزان قابل توجهی از مشاغل مذکور، حداقل دستمزد مصوب وزارت کار بوده و افراد حاضر نیستند با چنین دستمزدی شاغل شوند. استدلال این افراد نیز ساده و قابل فهم است؛ این دستمزد نمی‌تواند پاسخگوی هزینه‌های زندگی باشد و ارزش وقت و هزینه صرف‌شده را ندارد. برای مثال با بسته شدن مکان‌هایی مانند مهدکودک‌ها و مدارس زنان بیشتری مجبور شدند که شغل خود را رها کنند و در خانه بمانند. با گذشت زمان و با تداوم تورم مزمن، کاهش ارزش دستمزد‌ها موجب شد تا این زنان به کار خود بازنگردند.

 در واقع بسیاری معتقدند که کیفیت پایین مشاغل به‌ویژه برای زنان موجب شده است بعد از شوکی مانند کرونا، افراد خارج‌شده از بازار کار تمایلی به بازگشت به آن نداشته باشند. بررسی‌ها نشان می‌دهد که عدم تناسب تورم و دستمزد‌های تعیین‌شده توسط وزارت کار در سال‌های گذشته تمایل افراد به اشتغال در بخش‌های رسمی اقتصاد کاهش یافته است.

درواقع برخی از افراد ترجیح می‌دهند به جای آنکه مجددا وارد بازار کار شوند، در بخش‌های غیر رسمی مشغول شوند یا به‌صورت مستقل کار کنند.

در ایام کرونا نیز اشتغال زنان به‌صورت قابل توجهی بیش از مردان آسیب دید. در هر صورت می‌توان گفت که این مسائل یعنی کیفیت پایین مشاغل و همچنین اشتغال پایین زنان می‌تواند در آینده چالش‌های زیادی را به همراه داشته باشد.

یکی دیگر از آثار زیان‌بار افزایش تورم در سال‌های گذشته، کاهش قدرت خرید خانوار‌های ایرانی بوده است. همین مساله موجب شده است برخی از زنان توانایی پرداخت هزینه خدماتی مانند مهدکودک‌ها را نداشته باشند و خود از فرزندانشان نگهداری کنند و به به همین دلیل به بازار کار بازنگردند.

منبع: دنیای اقتصاد

 

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.