برپایی بازارچه مقاومت در حمایت از مردم فلسطین و لبنان در مشهد اشتغال سرسام‌آور خانگی توقیف خودروی زن جوان با سرعت ۲۲۰ کیلومتر بر ساعت افزایش میزان انتقاد‌ها از تیم فوتسال زنان مس رفسنجان در لیگ برتر مزایای کیوی برای مادران باردار بانوان هنرمند آثار هنرهای تجسمی خود با موضوع فلسطین را در نمایشگاه «هنر طوفان» برپا کردند بانوی بلوچ برای بانوان ناشنوا شغل ایجاد کرد راهکارهایی برای کمتر هدر رفتن انرژی و بیشتر گرم شدن منزل در فصل سرما مرحوم طاهره صفارزاده یکی از شاعران پیشرو و خاص در تجربه‌های فرمی‌‌ در شعر معاصر ایران است کسب مدال‌های رنگارنگ توسط دختران تکواندوکار ایرانی در المپیک دانش آموزی ۲۰۲۴ زنان سرپرست خانوار ۶۶ درصد افراد تحت پوشش کمیته امداد در خراسان رضوی را تشکیل می‌دهند نگاهی به بهترین ترکیب‌های رنگ کابینت برای جذابیت دو چندان دکوراسیون آشپزخانه نمایش سیگار کشیدن زنان در سریال‌ها می‌تواند به عادی‌سازی این رفتار ناسالم منجر شود سه مرکز زیبایی و پزشکی غیرمجاز در شهرستان اهواز مهر و موم شدند زندگی یکی از نخستین خبرنگاران زن الجزیره در قالب یک کتاب منتشر شد
سرخط خبرها
اشتغال سرسام‌آور خانگی

اشتغال سرسام‌آور خانگی

  • کد خبر: ۲۹۷۵۸۱
  • ۱۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۴
از آنجا که تعداد قابل‌توجهی از زنان به کسب‌وکارهای خانگی اشتغال دارند، در چنین مشاغلی معمولاً هزینه‌های راه‌اندازی و اداره کسب‌وکار بر عهده‌ یک فرد یا مجموعه کوچک بوده و بسیار بالاست.

به گزارش شهرآرانیوز؛ برخی از صاحبان کسب‌وکار‌های این‌چنینی در جریان کرونا متضرر شدند و با توجه به تورم موجود در کشور و همچنین هزینه بالای ایجاد شغل نتوانسته‌اند اقدام به راه‌اندازی کسب‌وکار خود کنند.

افزایش کمیت، کاهش کیفیت

یکی از موضوعات مهم و قابل توجه در زمینه میزان مشارکت و نسبت اشتغال در بازار کار ایران، مساله حداقل دستمزد است. گفته می‌شود که با وجود افزایش کمیت اشتغال، مشاغل به‌وجودآمده از کیفیت بالایی برخوردار نیستند.

به عبارت دیگر دستمزد مربوط به میزان قابل توجهی از مشاغل مذکور، حداقل دستمزد مصوب وزارت کار بوده و افراد حاضر نیستند با چنین دستمزدی شاغل شوند. استدلال این افراد نیز ساده و قابل فهم است؛ این دستمزد نمی‌تواند پاسخگوی هزینه‌های زندگی باشد و ارزش وقت و هزینه صرف‌شده را ندارد. برای مثال با بسته شدن مکان‌هایی مانند مهدکودک‌ها و مدارس زنان بیشتری مجبور شدند که شغل خود را رها کنند و در خانه بمانند. با گذشت زمان و با تداوم تورم مزمن، کاهش ارزش دستمزد‌ها موجب شد تا این زنان به کار خود بازنگردند.

 در واقع بسیاری معتقدند که کیفیت پایین مشاغل به‌ویژه برای زنان موجب شده است بعد از شوکی مانند کرونا، افراد خارج‌شده از بازار کار تمایلی به بازگشت به آن نداشته باشند. بررسی‌ها نشان می‌دهد که عدم تناسب تورم و دستمزد‌های تعیین‌شده توسط وزارت کار در سال‌های گذشته تمایل افراد به اشتغال در بخش‌های رسمی اقتصاد کاهش یافته است.

درواقع برخی از افراد ترجیح می‌دهند به جای آنکه مجددا وارد بازار کار شوند، در بخش‌های غیر رسمی مشغول شوند یا به‌صورت مستقل کار کنند.

در ایام کرونا نیز اشتغال زنان به‌صورت قابل توجهی بیش از مردان آسیب دید. در هر صورت می‌توان گفت که این مسائل یعنی کیفیت پایین مشاغل و همچنین اشتغال پایین زنان می‌تواند در آینده چالش‌های زیادی را به همراه داشته باشد.

یکی دیگر از آثار زیان‌بار افزایش تورم در سال‌های گذشته، کاهش قدرت خرید خانوار‌های ایرانی بوده است. همین مساله موجب شده است برخی از زنان توانایی پرداخت هزینه خدماتی مانند مهدکودک‌ها را نداشته باشند و خود از فرزندانشان نگهداری کنند و به به همین دلیل به بازار کار بازنگردند.

منبع: دنیای اقتصاد

 

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.