لزوم تولید آثار سینمایی با محوریت ایستادگی زنان و کودکان فلسطینی تمرینات بانوی رکورددار سبزواری برای حضور در مسابقات انتخابی تیم ملی برای میان‌وعده‌های بوفه‌های مدارس، فکری شود مصرف محصولات شیمیایی در دوران بارداری، چه تأثیراتی بر جنین می‌گذارد؟ استفاده کاربردی از یخ در پخت غذا‌های ایرانی راهیابی بانوی ایرانی به جمع چهار بازیکن برتر رقابت‌های بین‌المللی اسکواش ورود جمعیت کشور به تله باروری پایین برگزاری جشنواره غذا در خمین با هدف کمک به مردم مظلوم فلسطین و لبنان مشخص شدن تیم صدرنشین نیم‌فصل اول لیگ برتر فوتسال بانوان ایران فضای مجازی، متهم ردیف اول ازدواج‌های پرریسک و بی‌سرانجام جوانان روش‌های کاهش حسادت‌ خواهر و برادر‌ها نسبت به بچه دوم نقش بانوان در تداوم و حفظ روحیه بسیجی در جامعه بانو دباغ، الگوی زنان در مسیر پرپیچ‌وخم انقلاب جای خالی روایت از زن خبرنگار یا زن پزشک مقاومت مرحومه دباغ الگوی بانوی مسلمان مقاوم است احتمال ابتلای بانوان به بیماری‌های قلبی با مصرف شیر گاو مصرف چای سبز جایگزین مناسب قهوه برای بانوان باردار
سرخط خبرها
روش قانونی پس گرفتن جهیزیه بعد از طلاق

روش قانونی پس گرفتن جهیزیه بعد از طلاق

  • کد خبر: ۳۰۰۸۴۰
  • ۰۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۰
یک وکیل پایه یک دادگستری درباره جایگاه حقوقی پس گرفتن جهیزیه بعد از طلاق توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ هاتف حسین زاده، وکیل پایه یک دادگستری می‌گوید: وسایلی که زن برای زندگی مشترک همراه خود به خانه مرد می‎برد، را در اصطلاح جهیزیه می‌گویند. اما فراموش نکنیم که در نظام حقوقی ایران در ماده‌های ۱۱۰۶ و ۱۱۰۷ از قانون مدنی وظیفه فراهم کردن وسایل زندگی بر عهده مرد گذاشته شده است.

او می‌افزاید:، اما در عرف جامعه ایرانی مرسوم است که عروس جهیزیه را همراه خود به خانه داماد می‌برد و همچنین مرسوم است لیستی کامل و دقیق از وسایل تهیه می‌شود که در اصطلاح به آن سیاهه گفته می‌شود و این لیست به امضاء مرد و چند نفر شاهد می‌رسد.

حسین‌زاده می‌افزاید: این برگه سیاهه دلیل محکمی است که مالکیت زن بر جهیزیه را ثابت می‌کند، اما در برخی موارد خانواده عروس از تهیه سیاهه و لیست جهیزیه امتناع می‌کنند.

این وکیل پایه یک دادگستری ادامه می‌دهد: تهیه نکردن سیاهه زمانی تبدیل به چالش و مشکل می‌شود که زوجین بخواهند از یکدیگر جدا شده و طلاق بگیرند و هر یک مدعی مالکیت بر اموال هستند. همانطور که ابتدا بیان شد اصل بر تهیه وسایل زندگی توسط مرد است و زن باید خلاف اصل را ثابت کند.

وی می‌گوید: دلایلی که هر شخصی می‌تواند در دادگاه استفاده کند تا ادعای خود را به اثبات رساند اعم است از:

۱. اقرار، که معمولا هیچ شخصی به ضرر خود اقرار نمی‌کند.

۲. سند، که در این نوشتار منظور سند عادی می‌باشد مانند فاکتور خرید و یا رسید پرداخت وجه ۳. شهادت، حداقل دو نفر مرد که شاهد ماجرا بودند و در مراجع قضایی شهادت بدهند که جهیزیه توسط زن به خانه داماد برده شده است.

او می‌گوید: در نتیجه اثبات مالکیت زن بر جهیزیه در دادگاه با تهیه فاکتور‌های خرید جهیزیه و اسناد پرداخت وجه و یا تهیه استشهادیه و شهادت شهود امکان پذیر است و با توجه به عرف کشور ما که اصولا زن جهیزیه را همراه خود به خانه مرد می‌برد. دادگاه‌ها راحت‌تر از سایر دعاوی ادعای زن را مورد پذیرش قرار می‌دهند.

حسین‌زاده می‌گوید: در نهایت با توجه به آنچه بیان شد حتما لیست سیاهه تهیه کرده و در زمان خرید جهیزیه اقلام مهم از نمایندگی‌های مجاز خریداری شود که فاکتور رسمی و معتبر ارائه می‌کنند.

منبع: خبر فوری

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.