رشد چشمگیر مراسم عقد در حرم مطهر حضرت رضا(ع) طی دهه کرامت ۱۴۰۴ پرسش حقوقی بانوان | قانون چه دیدگاهی درباره پرداخت حق نفقه دارد؟ چاپ مجموعه شعر «ندای هبه» با هدف روایت نقش‌آفرینی زنان در جبهه مقاومت کمک به نیازمندان، حکم یک زن شیرینی فروش متخلف در تهران پیروزی مبینا علی‌نسب در چهارمین دور از رقابت‌های قهرمانی شطرنج آسیا ۲۰۲۵ بررسی موانع اصلی مشارکت زنان در ترویج علم آغاز اردوی تیم ملی تنیس روی میز بانوان با حضور ۴ ملی‌پوش بانوی کوهنورد خراسان‌شمالی در آستانه پیوستن به باشگاه هشت‌هزارمتری‌های جهان کاهش ابتلا به سرطان در زنان با فرزندآوری و شیردهی به کودک تولد دختری افغانستانی در اولین زایمان در حج ۱۴۰۴ لزوم رسیدگی مسئولان به دختران مناطق کم‌برخوردار، دغدغه یک نوجوان نخبه اسفراینی اجرای ممنوعیت حجاب در دانشگاه‌های فرانسه رفع مشکلات اقتصادی با ورود هوشمندانه زنان به این حوزه کاهش فرصت‌های فرزندآوری با بالارفتن سن ازدواج زنان، رکن مهم دستیابی به توسعه پایدار در هر کشور سهم ۴۵ درصدی زنان از جامعه کارمندان دولت قهرمانی رکورددار دوی ۲۰۰ متر زنان ایران در رقابت‌های قهرمانی کشور سرعت بالای روند پدیده قتل زنان در انگلیس و عدم توجه دادگاه‌های این کشور به این پرونده‌ها
سرخط خبرها
روش قانونی پس گرفتن جهیزیه بعد از طلاق

روش قانونی پس گرفتن جهیزیه بعد از طلاق

  • کد خبر: ۳۰۰۸۴۰
  • ۰۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۰
یک وکیل پایه یک دادگستری درباره جایگاه حقوقی پس گرفتن جهیزیه بعد از طلاق توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ هاتف حسین زاده، وکیل پایه یک دادگستری می‌گوید: وسایلی که زن برای زندگی مشترک همراه خود به خانه مرد می‎برد، را در اصطلاح جهیزیه می‌گویند. اما فراموش نکنیم که در نظام حقوقی ایران در ماده‌های ۱۱۰۶ و ۱۱۰۷ از قانون مدنی وظیفه فراهم کردن وسایل زندگی بر عهده مرد گذاشته شده است.

او می‌افزاید:، اما در عرف جامعه ایرانی مرسوم است که عروس جهیزیه را همراه خود به خانه داماد می‌برد و همچنین مرسوم است لیستی کامل و دقیق از وسایل تهیه می‌شود که در اصطلاح به آن سیاهه گفته می‌شود و این لیست به امضاء مرد و چند نفر شاهد می‌رسد.

حسین‌زاده می‌افزاید: این برگه سیاهه دلیل محکمی است که مالکیت زن بر جهیزیه را ثابت می‌کند، اما در برخی موارد خانواده عروس از تهیه سیاهه و لیست جهیزیه امتناع می‌کنند.

این وکیل پایه یک دادگستری ادامه می‌دهد: تهیه نکردن سیاهه زمانی تبدیل به چالش و مشکل می‌شود که زوجین بخواهند از یکدیگر جدا شده و طلاق بگیرند و هر یک مدعی مالکیت بر اموال هستند. همانطور که ابتدا بیان شد اصل بر تهیه وسایل زندگی توسط مرد است و زن باید خلاف اصل را ثابت کند.

وی می‌گوید: دلایلی که هر شخصی می‌تواند در دادگاه استفاده کند تا ادعای خود را به اثبات رساند اعم است از:

۱. اقرار، که معمولا هیچ شخصی به ضرر خود اقرار نمی‌کند.

۲. سند، که در این نوشتار منظور سند عادی می‌باشد مانند فاکتور خرید و یا رسید پرداخت وجه ۳. شهادت، حداقل دو نفر مرد که شاهد ماجرا بودند و در مراجع قضایی شهادت بدهند که جهیزیه توسط زن به خانه داماد برده شده است.

او می‌گوید: در نتیجه اثبات مالکیت زن بر جهیزیه در دادگاه با تهیه فاکتور‌های خرید جهیزیه و اسناد پرداخت وجه و یا تهیه استشهادیه و شهادت شهود امکان پذیر است و با توجه به عرف کشور ما که اصولا زن جهیزیه را همراه خود به خانه مرد می‌برد. دادگاه‌ها راحت‌تر از سایر دعاوی ادعای زن را مورد پذیرش قرار می‌دهند.

حسین‌زاده می‌گوید: در نهایت با توجه به آنچه بیان شد حتما لیست سیاهه تهیه کرده و در زمان خرید جهیزیه اقلام مهم از نمایندگی‌های مجاز خریداری شود که فاکتور رسمی و معتبر ارائه می‌کنند.

منبع: خبر فوری

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.