مازندران، میزبان المپیاد زنان نجاتگر کشور عدم آموزش کافی برای مهارت‌های زندگی، عامل مهم طلاق عاطفی بایدها و نبایدهای ذخیره باروری به شیوه فریز تخمک | شانسی برای مادر شدن فتح ۱۲ قله از ۱۴ قله بالای ۸ هزار متر جهان توسط بانوی سبزواری نقش مشکلات شنوایی در یادگیری کودکان اشتغال ۵۱ درصد از زنان فعال اقتصادی خراسان رضوی در صنعت پوشاک طرزتهیه کیک رژیمی با شیره‌انگور + فیلم رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر مشهد: اقدامات حوزه بانوان و خانواده نقطه پایان ندارد شهره سلطانی با نمایش «من و گربه پری» در چهل و سومین جشنواره تئاتر فجر بازگشت هدیه تهرانی به شبکه خانگی با سریال «هزار و یک شب» کسب سه سهمیه المپیک ۲۰۲۸، هدف‌گذاری تیم ملی تکواندو بانوان ایران فواید مصرف روغن آرگان در دوران بارداری درخواست بانوی فعال اقتصادی از رهبر معظم انقلاب + فیلم ۴۹ درصد آمار بیماران سرطانی کشور را زنان تشکیل داده‌اند ابتلا به افسردگی شدید، از عوارض مهم سقط جنین معرفی گیاهان آپارتمانی مناسب برای اتاق نوزاد فصل دوم برنامه تلویزیونی مهنا به بررسی نقش زنان در عرصه مقاومت می‌پردازد بلغورشیر، غذای کمکی مناسب برای کودکان ۱۰ تا ۱۲ماهه پرداخت تسهیلات فرزندآوری در آستانه ۴۰ همت قرار گرفت حمایت دولت از زنان سرپرست‌خانوار، از طریق توسعه مشاغل خانگی
سرخط خبرها
روش قانونی پس گرفتن جهیزیه بعد از طلاق

روش قانونی پس گرفتن جهیزیه بعد از طلاق

  • کد خبر: ۳۰۰۸۴۰
  • ۰۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۰
یک وکیل پایه یک دادگستری درباره جایگاه حقوقی پس گرفتن جهیزیه بعد از طلاق توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ هاتف حسین زاده، وکیل پایه یک دادگستری می‌گوید: وسایلی که زن برای زندگی مشترک همراه خود به خانه مرد می‎برد، را در اصطلاح جهیزیه می‌گویند. اما فراموش نکنیم که در نظام حقوقی ایران در ماده‌های ۱۱۰۶ و ۱۱۰۷ از قانون مدنی وظیفه فراهم کردن وسایل زندگی بر عهده مرد گذاشته شده است.

او می‌افزاید:، اما در عرف جامعه ایرانی مرسوم است که عروس جهیزیه را همراه خود به خانه داماد می‌برد و همچنین مرسوم است لیستی کامل و دقیق از وسایل تهیه می‌شود که در اصطلاح به آن سیاهه گفته می‌شود و این لیست به امضاء مرد و چند نفر شاهد می‌رسد.

حسین‌زاده می‌افزاید: این برگه سیاهه دلیل محکمی است که مالکیت زن بر جهیزیه را ثابت می‌کند، اما در برخی موارد خانواده عروس از تهیه سیاهه و لیست جهیزیه امتناع می‌کنند.

این وکیل پایه یک دادگستری ادامه می‌دهد: تهیه نکردن سیاهه زمانی تبدیل به چالش و مشکل می‌شود که زوجین بخواهند از یکدیگر جدا شده و طلاق بگیرند و هر یک مدعی مالکیت بر اموال هستند. همانطور که ابتدا بیان شد اصل بر تهیه وسایل زندگی توسط مرد است و زن باید خلاف اصل را ثابت کند.

وی می‌گوید: دلایلی که هر شخصی می‌تواند در دادگاه استفاده کند تا ادعای خود را به اثبات رساند اعم است از:

۱. اقرار، که معمولا هیچ شخصی به ضرر خود اقرار نمی‌کند.

۲. سند، که در این نوشتار منظور سند عادی می‌باشد مانند فاکتور خرید و یا رسید پرداخت وجه ۳. شهادت، حداقل دو نفر مرد که شاهد ماجرا بودند و در مراجع قضایی شهادت بدهند که جهیزیه توسط زن به خانه داماد برده شده است.

او می‌گوید: در نتیجه اثبات مالکیت زن بر جهیزیه در دادگاه با تهیه فاکتور‌های خرید جهیزیه و اسناد پرداخت وجه و یا تهیه استشهادیه و شهادت شهود امکان پذیر است و با توجه به عرف کشور ما که اصولا زن جهیزیه را همراه خود به خانه مرد می‌برد. دادگاه‌ها راحت‌تر از سایر دعاوی ادعای زن را مورد پذیرش قرار می‌دهند.

حسین‌زاده می‌گوید: در نهایت با توجه به آنچه بیان شد حتما لیست سیاهه تهیه کرده و در زمان خرید جهیزیه اقلام مهم از نمایندگی‌های مجاز خریداری شود که فاکتور رسمی و معتبر ارائه می‌کنند.

منبع: خبر فوری

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.