مسئولیت مشترک والدین در برابر تربیت فرزندان عزاداری محرم، الگویی از قدرت زن مسلمان را به نمایش می‌گذارد توجه شهید طهرانچی به حوزه زنان و خانواده مبتنی بر جهان بینی الهی بود رواج طلاق، عاملی در تضعیف نهاد خانواده و کاهش فرزندآوری در جامعه حضور ۲۵ بازیکن در دومین اردوی تیم ملی فوتسال بانوان اشتغال زنان، نمادی از موفقیت و سرمایه ای اجتماعی برای خانواده ناترازی بانک‌ها، مشکل مهم شبکه بانکی در پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری نقش کلیدی‌ زنان در فرآیند بازتوانی، حمایت اجتماعی و مراقبت از آسیب‌دیدگان ثبت یک پیروزی دیگر برای تیم ملی بسکتبال زنان ایران رونمایی از جلد دوم کتاب «چله کلمات» با محور اشعار اربعینی شاعران زن حضور پررنگ بانوان ورزشکار ایرانی در بازی‌های جهانی ۲۰۲۵ چنگدو کتاب «جان جهان» دریچه‌ای به دنیای زنان می‌گشاید بلاتکلیفی تیم‌های مدعی برای حضور در فصل جدید رقابت‌های فوتبال لیگ برتر زنان ایجاد فضایی مثبت و پرمحبت در خانواده، یکی از کلید‌های تربیت دختران باحجاب و عفیف بررسی نقش زنان در تربیت دینی کودکان و الگوبرداری از بانوان کربلا حوزه سنی ۷ سال، بیشترین متقاضی برای فرزندخواندگی در کشور کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان در زنان با مصرف به‌اندازه زعفران
سرخط خبرها
روش قانونی پس گرفتن جهیزیه بعد از طلاق

روش قانونی پس گرفتن جهیزیه بعد از طلاق

  • کد خبر: ۳۰۰۸۴۰
  • ۰۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۰
یک وکیل پایه یک دادگستری درباره جایگاه حقوقی پس گرفتن جهیزیه بعد از طلاق توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ هاتف حسین زاده، وکیل پایه یک دادگستری می‌گوید: وسایلی که زن برای زندگی مشترک همراه خود به خانه مرد می‎برد، را در اصطلاح جهیزیه می‌گویند. اما فراموش نکنیم که در نظام حقوقی ایران در ماده‌های ۱۱۰۶ و ۱۱۰۷ از قانون مدنی وظیفه فراهم کردن وسایل زندگی بر عهده مرد گذاشته شده است.

او می‌افزاید:، اما در عرف جامعه ایرانی مرسوم است که عروس جهیزیه را همراه خود به خانه داماد می‌برد و همچنین مرسوم است لیستی کامل و دقیق از وسایل تهیه می‌شود که در اصطلاح به آن سیاهه گفته می‌شود و این لیست به امضاء مرد و چند نفر شاهد می‌رسد.

حسین‌زاده می‌افزاید: این برگه سیاهه دلیل محکمی است که مالکیت زن بر جهیزیه را ثابت می‌کند، اما در برخی موارد خانواده عروس از تهیه سیاهه و لیست جهیزیه امتناع می‌کنند.

این وکیل پایه یک دادگستری ادامه می‌دهد: تهیه نکردن سیاهه زمانی تبدیل به چالش و مشکل می‌شود که زوجین بخواهند از یکدیگر جدا شده و طلاق بگیرند و هر یک مدعی مالکیت بر اموال هستند. همانطور که ابتدا بیان شد اصل بر تهیه وسایل زندگی توسط مرد است و زن باید خلاف اصل را ثابت کند.

وی می‌گوید: دلایلی که هر شخصی می‌تواند در دادگاه استفاده کند تا ادعای خود را به اثبات رساند اعم است از:

۱. اقرار، که معمولا هیچ شخصی به ضرر خود اقرار نمی‌کند.

۲. سند، که در این نوشتار منظور سند عادی می‌باشد مانند فاکتور خرید و یا رسید پرداخت وجه ۳. شهادت، حداقل دو نفر مرد که شاهد ماجرا بودند و در مراجع قضایی شهادت بدهند که جهیزیه توسط زن به خانه داماد برده شده است.

او می‌گوید: در نتیجه اثبات مالکیت زن بر جهیزیه در دادگاه با تهیه فاکتور‌های خرید جهیزیه و اسناد پرداخت وجه و یا تهیه استشهادیه و شهادت شهود امکان پذیر است و با توجه به عرف کشور ما که اصولا زن جهیزیه را همراه خود به خانه مرد می‌برد. دادگاه‌ها راحت‌تر از سایر دعاوی ادعای زن را مورد پذیرش قرار می‌دهند.

حسین‌زاده می‌گوید: در نهایت با توجه به آنچه بیان شد حتما لیست سیاهه تهیه کرده و در زمان خرید جهیزیه اقلام مهم از نمایندگی‌های مجاز خریداری شود که فاکتور رسمی و معتبر ارائه می‌کنند.

منبع: خبر فوری

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.