به گزارش شهرآرانیوز، حسادت خواهر و برادرها نسبت به بچه دوم فرایندی طبیعی است، اما روشهایی وجود دارند که میتوانند این ویژگی را در فرزند اول کاهش دهند.
در ابتدا وقتی میخواهیم صاحب فرزند دوم شویم، باید بپذیریم یک سری تغییرات در خانواده طبیعتا ایجاد میشود، ما باید بر اساس این تغییرات خودمان را تغییر داده و با آن هماهنگ شویم.
یکی از این تغییرات میتواند این باشد که وقتی مادر تمام مسئولیتهای فرزند اول مانند غذا یا خواب را بر عهده داشته است، مسلما بعد از فرزند دوم این دیگر شدنی نیست. حتما نیاز به همکاری پدر دارد؛ بنابراین اگر میخواهیم صاحب فرزند دوم شویم، قدم اول این است که در خانه تقسیم مسئولیت داشته باشیم. یعنی یک سری از کارهای فرزند اول مثل غذا دادن یا خواباندن کودک که تا حالا خودمان انجام میدادیم، این مسئولیتها را آهسته آهسته با پدر تقسیم کنیم و بر عهده او بگذاریم.
اگر بدون هیچ مقدمهای بعد تولد فرزند دوم، ناچارا این مسئولیتها را بر عهده شخص دیگری بگذاریم، اینجاست که حسادت در فرزند اول نسبت به فرزند دوم شکل میگیرد، چرا که او فکر میکند که بچه دوم، مادر را کلا از او گرفته است.
وقتی که صاحب فرزند دوم میشویم یک سری موارد مثل حسادتهای گاه و بیگاه خواهر و برادرها نسبت به بچه دوم قابل مشاهده است که این حسادتها، طبیعی است. یعنی بچه وقتی میبیند که شما به نوزاد جدید شیر میدهید، جایش را عوض میکنید یا یک سری از فعالیتها را انجام میدهید و به او توجه میکنید، طبیعتا دچار حسادت میشود. دلش میخواهد که شما بیشتر به او توجه کنید. بهتر است برای این که این اتفاق نیافتد یا کمتر شود، شما برای فرزندتان این موضوع را توضیح بدهید یا فیلمها و عکسهایی که در گذشته از او گرفتید را به او نشان دهید.
مورد مهم بعدی، در مورد وسایلی است که فرزند اول ما دارد و میخواهیم از این وسایل برای فرزند دوممان استفاده کنیم. مثلا تخت یا کالسکهای دارد. اگر میخواهیم از این وسایل استفاده کنیم حتما باید از فرزندمان اجازه بگیریم. برایش توضیح بدهیم که این خواهر یا برادر تو اگر اجازه میدهی از این وسایل تو استفاده کند. ولی اگر فرزند اول ما مخالفت کرد، بهتر است این کار را نکنیم و از آن وسایل برای فرزند دوممان استفاده نکنیم. چون همین میتواند عاملی باشد که حسادت بچهها را نسبت به همدیگر تحریک کند.
منبع: ایسنا