تدوین اطلس نیاز‌های زنان محلات مختلف مشهد با رویکرد آینده‌پژوهی استفاده از رژیم گیاهخواری مطلق، عامل مهم افزایش خطر شکستگی استخوان لگن در زنان راه‌اندازی بیش از ۳۵۰ گروه روضه‌خوانی توسط بانوان در کشور آموزش مسئولیت‌پذیری به کودکان با تمرکز بر رشد هوش هیجانی آن‌ها بهروزآذر: مشکلات مادران و نوزادان با مشارکت بخش خصوصی حل می‌شود پوسیدگی شدید دندان در کودکان کمتر از ۱۲ سال آموزش مجازی، عامل مهم افت تحصیلی دانش‌آموزان آغاز اردوی تیم ملی والیبال‌نشسته بانوان از ۱۲ اسفند ۱۴۰۳ ضرورت هماهنگی و همکاری بین پدر و مادر در خانواده وجود ۲۵ میلیون زن در سنین کار در کشور کاهش علائم سندروم پیش‌ازقاعدگی با مصرف به‌اندازه یک گیاه دارویی طرزتهیه شیرینی شکلاتی ساده برای عید نوروز + فیلم احتمال بروز اختلال اضطراب جدایی از والدین در کودکان ۳ تا ۱۰ سال سقوط ۵ پله‌ای زنان بسکتبال ایران در رنکینگ فیبا نارضایتی فعالان مد و لباس از نبود نظارت کافی بر برگزاری نمایشگاه‌های لاکچری
سرخط خبرها
«ته‌چین شهمیرزادی» در مسیر ثبت ملی

«ته‌چین شهمیرزادی» در مسیر ثبت ملی

  • کد خبر: ۳۰۲۷۹۰
  • ۱۰ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۰
پژوهشگر فرهنگ عامه و میراث ناملموس گفت: پرونده غذای «ته‌چین شهمیرزادی» برای ثبت این غذای سنتی در فهرست آثار ناملموس کشور گردآوری شده و این پرونده در نوبت ثبت ملی قرار دارد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ هانی رستگاران گفت: پرونده غذای «ته‌چین شهمیرزادی» برای ثبت این غذای سنتی در فهرست آثار ناملموس کشور گردآوری شده و این پرونده در نوبت ثبت ملی قرار دارد.

وی ادامه داد: با وجود رواج زندگی و فرهنگ شهرنشینی و تغییر شیوه‌های سنتی و گذران زندگی در اثر مدرنیته و تنوع انواع غذا‌ها و فست‌فود‌ها در شهر «شهمیرزاد»، که شهری کوهستانی و منطقه ییلاقی در شمال استان سمنان واقع در شهرستان مهدی‌شهر است، مهارت پخت غذای «ته‌چین شهمیرزادی» از نسلی به نسل دیگر همچنان منتقل‌شده و زینت‌بخش سفره‌های دورهمی و مهمانی‌های مهم بوده و همچنان پویا و زنده است؛ لذا ضرورت دارد برای حفظ این میراث معنوی حداقل به‌صورت مکتوب و مصور، ثبت و ضبط شود.

این پژوهشگر فرهنگ عامه درباره ضرورت ثبت غذا به عنوان میراث ناملموس گفت: میراث ناملموس غذا‌ها شامل تمام عادات، رسوم و فنون مرتبط با تهیه و مصرف غذاهاست که در یک فرهنگ و جامعه خاص گسترش‌یافته و به نسل‌های بعدی منتقل می‌شود. این میراث نه‌تنها به‌عنوان بخشی از هویت فرهنگی و اجتماعی جوامع تلقی می‌شود، بلکه می‌تواند تأثیرات عمیقی بر هویت ملی، سلامت جامعه و اقتصاد منطقه‌ای داشته باشد. روش‌ها و تکنیک‌های آشپزی که از نسل به نسل منتقل می‌شود، بخش مهمی از میراث ناملموس غذایی است. این شامل فنون پخت‌وپز، استفاده از ادویه‌های بومی و روش‌های خاص نگهداری و آماده‌سازی مواد غذایی است. برای مثال، در ایران، روش تهیۀقورمه‌سبزی و طعم دهی آن با لیمو عمانی و سبزی‌های خاص، بخشی از این میراث محسوب می‌شود.

ثبت ملی مرغ ترش و قورمه سبزی در میراث ناملموس کشور

رستگاران افزود: غذا‌های ایرانی تنوع زیادی دارند که ریشه در تنوع زیستی و فرهنگی مناطق مختلف کشور دارد. به‌عنوان نمونه در شمال ایران به دلیل رطوبت بالا، غذا‌هایی با طعم ترش مانند «مرغ‌ترش» بیشتر رواج دارد، درحالی‌که جنوب ایران بیشتر به غذا‌های تند علاقه‌مند است.

این پژوهشگر گفت: سفره ایرانی نه‌تنها محلی برای صرف غذا، بلکه نمایانگر مهمان‌نوازی و فرهنگ مشترک است که انواع چاشنی‌ها، سبزی‌خوردن و ماست معمولاً همراه آن سرو شده و در جشن‌ها و مناسبت‌های مختلف، همچون نوروز و یلدا نقشی محوری ایفا می‌کنند. برای مثال «سبزی‌پلو با ماهی» یک غذای ویژه نوروز است.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.