اولین ناکامی تیم ملی کبدی دختران ایران در مقابل مدعی قهرمانی قانون جدید جهانی به نفع دختران ورزشکار ایرانی ایران، کشور برتر در حوزه پارالمپیک زنان جهان پاسداشت مادر شهید آرمان علی‌وردی در رویداد ملی «با هنران» زنان، بهترین مبلغان دین در جامعه مهدیه اسفندیاری به وطن بازمی‌گردد ارتباط عجیب بیماری تیروئید با سقط جنین شهیده کرباسی؛ بانوی مقاومت، الگوی سوم زن مسلمان شیوع اختلالات اضطرابی در زنان بیشتر از مردان نشانه‌های عدم بلوغ فکری همسران پس از ازدواج سراب جراحی‌های زیبایی در شبکه‌های اجتماعی تکرار افتخار آفرینی دختران ایران|برد تاریخی تیم ملی هندبال برابر چین قهرمانی دختران کبدی کار خراسان رضوی در المپیاد ورزشی کشور ماجرا‌های عجیب مهریه در ایران| شگفتانه‌های صفحه پنجم عقدنامه برد شیرین دختران تیم ملی کبدی در دومین دیدار در رقابت‌های آسیایی تاریخچه‌ای عجیب از مدشدن نوعی پتوی نمدی در ایران توانمندسازی زنان سرپرست‌خانوار، ابعاد مختلف دارد اصلی‌ترین مانع بر سر راه فرزندآوری چیست؟
سرخط خبرها
نان تموشی، یکی از پرطرفدارترین نان‌های محلی جنوب کشور

نان تموشی، یکی از پرطرفدارترین نان‌های محلی جنوب کشور

  • کد خبر: ۳۰۵۵۷۴
  • ۲۷ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۷
در استان هرمزگان ۴۰ نوع نان محلی و سنتی پخت می‌شود که نان تموشی یکی از پرطرفدارترین این نان‌ها است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در استان هرمزگان ۴۰ نوع نان محلی و سنتی پخت می‌شود که نان «تموشی»، «ریخته»، «دَستی»، «بالا تاوه‌ای»، «فَتیر»، «بنی یا لیهی»، «تخم مرغی»، «چَم چَمو»، «کَپوک» و «کولوکو» از معروف‌ترین این نان‌ها بوده که هر یک طعم و مزه خاص خود را دارند.

نان تموشی یکی از نان‌های سنتی و دلچسب استان‌های جنوبی کشور از جمله سیستان و بلوچستان و هرمزگان بوده که این نان ساده و خوش طعم در استان ما در منطقه میناب، جزیره قشم، جزیره هرمز، بندرعباس، بستک و روستا‌های آن بیشتر پخت می‌شود که بسیاری از گردشگران و مسافران را میهمان این صبحانه گرم و خوشمزه و یا بهتر بگوییم دِسِر شبانه کرده است.

نان توموشی (تموشی) که به آن سیلک، تومشتی، نون تاوه، لیتک و نان مشتا هم گفته می‌شود، یکی از پرطرفدارترین نان‌های محلی جنوب کشور و پُراستفاده در جزیره قشم است که آن را با نوعی سُس مخصوص به نام سوراغ و یا مهیاوه به همراه روغن آغشته می‌کنند؛ البته برخی‌ها ترجیح می‌دهند بر روی آن پنیر، کره و یا تخم‌مرغ هم بزنند که به خوشمزگی آن افزوده می‌شود. نان توموشی (تموشی) که به آن سیلک، تومشتی، نون تاوه، لیتک و نان مشتا هم گفته می‌شود، یکی از پرطرفدارترین نان‌های محلی جنوب کشور و پُراستفاده در جزیره قشم است که آن را با نوعی سُس مخصوص به نام سوراغ و یا مهیاوه به همراه روغن آغشته می‌کنند.

برخی از زنان نیز در شهر‌های هرمزگان، روی این نان یک تخم مرغ می‌شکنند و اجازه می‌دهند که نان به همراه تخم مرغی که روی خمیر زده و پهن شده بپزد. سپس با یک کفگیر، نان نازک برآمده را جمع می‌کنند.

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.