درباره «پروین ژف»، مادر ۳ شهید دفاع مقدس | مادر ستاره‌ها روایت یک عکس و امنیتی که برای دختران و بانوان جان‌ها داد آشنایی با «پروین ژف» هم زمان با روز تکریم همسران و مادران شهدا​| آتش دل مادر شهید خاموش شدنی نیست بررسی سیره مادر حضرت ابوالفضل (ع) | اوج مقام امّ‌البنین در حادثه کربلا آشکار شد افزایش خطر ابتلا و مرگ‌ومیر سرطان پستان با رشد شیوع دیابت در زنان معرفی ۵ علت مهم برای ضرورت مصرف پروتئین توسط زنان از عواقب جبران‌ناپذیر سقط‌های غیرقانونی چه می‌دانید؟ سرمربی تیم ملی فوتسال زنان: قول می‌دهم در جام جهانی آینده، جزو ۴ تیم برتر باشیم طلاق در ۳ مقطع حساس زندگی مشترک کمین کرده است دختر «ورژن طلایی» هندبال ایران | ۱۴ سال جنگندگی روی خط پرتاب ستاره‌ای از مشهد در میدان کبدی | مسیر دشوار و رؤیا‌های بزرگ هندوانه‌ات را چشم‌بسته برندار آشنایی با نشانه‌های‌ کمبود کلسیم در زنان نمایش تصویر واقعی از کیفیت فوتسال زنان ایران در جام جهانی احتمال تغییر در حوزه مهریه وجود دارد هزاران نفر از زنان و دختران با رهبر معظم انقلاب دیدار داشتند نگاهی به مشارکت زنان در اقتصاد محلی | با پایه‌های توسعه پایدار در کسب‌وکار بانوان بیشتر آشنا شویم
سرخط خبرها
نان تموشی، یکی از پرطرفدارترین نان‌های محلی جنوب کشور

نان تموشی، یکی از پرطرفدارترین نان‌های محلی جنوب کشور

  • کد خبر: ۳۰۵۵۷۴
  • ۲۷ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۷
در استان هرمزگان ۴۰ نوع نان محلی و سنتی پخت می‌شود که نان تموشی یکی از پرطرفدارترین این نان‌ها است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در استان هرمزگان ۴۰ نوع نان محلی و سنتی پخت می‌شود که نان «تموشی»، «ریخته»، «دَستی»، «بالا تاوه‌ای»، «فَتیر»، «بنی یا لیهی»، «تخم مرغی»، «چَم چَمو»، «کَپوک» و «کولوکو» از معروف‌ترین این نان‌ها بوده که هر یک طعم و مزه خاص خود را دارند.

نان تموشی یکی از نان‌های سنتی و دلچسب استان‌های جنوبی کشور از جمله سیستان و بلوچستان و هرمزگان بوده که این نان ساده و خوش طعم در استان ما در منطقه میناب، جزیره قشم، جزیره هرمز، بندرعباس، بستک و روستا‌های آن بیشتر پخت می‌شود که بسیاری از گردشگران و مسافران را میهمان این صبحانه گرم و خوشمزه و یا بهتر بگوییم دِسِر شبانه کرده است.

نان توموشی (تموشی) که به آن سیلک، تومشتی، نون تاوه، لیتک و نان مشتا هم گفته می‌شود، یکی از پرطرفدارترین نان‌های محلی جنوب کشور و پُراستفاده در جزیره قشم است که آن را با نوعی سُس مخصوص به نام سوراغ و یا مهیاوه به همراه روغن آغشته می‌کنند؛ البته برخی‌ها ترجیح می‌دهند بر روی آن پنیر، کره و یا تخم‌مرغ هم بزنند که به خوشمزگی آن افزوده می‌شود. نان توموشی (تموشی) که به آن سیلک، تومشتی، نون تاوه، لیتک و نان مشتا هم گفته می‌شود، یکی از پرطرفدارترین نان‌های محلی جنوب کشور و پُراستفاده در جزیره قشم است که آن را با نوعی سُس مخصوص به نام سوراغ و یا مهیاوه به همراه روغن آغشته می‌کنند.

برخی از زنان نیز در شهر‌های هرمزگان، روی این نان یک تخم مرغ می‌شکنند و اجازه می‌دهند که نان به همراه تخم مرغی که روی خمیر زده و پهن شده بپزد. سپس با یک کفگیر، نان نازک برآمده را جمع می‌کنند.

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.