یک شیشه عطر قرمز اهدای مدال طلای دانش آموز بندرعباسی به رهبر معظم انقلاب تجلیل از ۱۳۵ بانوی پیشکسوت هیئتی کشور در رویداد ملی «بانوان بهشت» تولد دختر قهرمان شهید جنگ ۱۲ روزه، ۶ ماه بعد از شهادت پدر کسب مقام سوم توسط تیم ملی اسکیت رولبال بانوان ایران در رقابت‌های جام جهانی افزایش سلامت مادر و جنین با مصرف مغز‌ها در ایام بارداری بررسی ارتباط مستقیم میان فرهنگ و سیاست‌های جمعیتی آغاز نیم‌فصل دوم بیست‌وچهارمین دوره رقابت‌های بسکتبال لیگ برتر زنان از فردا (۲۷ آذر ۱۴۰۴) + برنامه دیدارها مشکلات خواب در دوران بارداری، بر جنین اثرات منفی می‌گذارد ویدئو| مادرانه| روایتی از دلتنگی مادران شهدا| شهید علیرضا معتمدی حفظ قرآن، از کلاسی که تعطیل شد تا مسیری که ادامه دارد ملی‌پوش میز مستطیلی | مهشید اشتری، ۷ سال با لباس تیم ملی وقتی «دور دورِ مجازی» به زندگی واقعی می‌رسد کمپ‌های غیراستاندارد ترک اعتیاد و نبود حمایت خانوادگی از زنان معتاد | راه سخت برگشت بانوان معتاد به خانه زنان و دام الگو‌های زرد مجازی
سرخط خبرها
نان تموشی، یکی از پرطرفدارترین نان‌های محلی جنوب کشور

نان تموشی، یکی از پرطرفدارترین نان‌های محلی جنوب کشور

  • کد خبر: ۳۰۵۵۷۴
  • ۲۷ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۷
در استان هرمزگان ۴۰ نوع نان محلی و سنتی پخت می‌شود که نان تموشی یکی از پرطرفدارترین این نان‌ها است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در استان هرمزگان ۴۰ نوع نان محلی و سنتی پخت می‌شود که نان «تموشی»، «ریخته»، «دَستی»، «بالا تاوه‌ای»، «فَتیر»، «بنی یا لیهی»، «تخم مرغی»، «چَم چَمو»، «کَپوک» و «کولوکو» از معروف‌ترین این نان‌ها بوده که هر یک طعم و مزه خاص خود را دارند.

نان تموشی یکی از نان‌های سنتی و دلچسب استان‌های جنوبی کشور از جمله سیستان و بلوچستان و هرمزگان بوده که این نان ساده و خوش طعم در استان ما در منطقه میناب، جزیره قشم، جزیره هرمز، بندرعباس، بستک و روستا‌های آن بیشتر پخت می‌شود که بسیاری از گردشگران و مسافران را میهمان این صبحانه گرم و خوشمزه و یا بهتر بگوییم دِسِر شبانه کرده است.

نان توموشی (تموشی) که به آن سیلک، تومشتی، نون تاوه، لیتک و نان مشتا هم گفته می‌شود، یکی از پرطرفدارترین نان‌های محلی جنوب کشور و پُراستفاده در جزیره قشم است که آن را با نوعی سُس مخصوص به نام سوراغ و یا مهیاوه به همراه روغن آغشته می‌کنند؛ البته برخی‌ها ترجیح می‌دهند بر روی آن پنیر، کره و یا تخم‌مرغ هم بزنند که به خوشمزگی آن افزوده می‌شود. نان توموشی (تموشی) که به آن سیلک، تومشتی، نون تاوه، لیتک و نان مشتا هم گفته می‌شود، یکی از پرطرفدارترین نان‌های محلی جنوب کشور و پُراستفاده در جزیره قشم است که آن را با نوعی سُس مخصوص به نام سوراغ و یا مهیاوه به همراه روغن آغشته می‌کنند.

برخی از زنان نیز در شهر‌های هرمزگان، روی این نان یک تخم مرغ می‌شکنند و اجازه می‌دهند که نان به همراه تخم مرغی که روی خمیر زده و پهن شده بپزد. سپس با یک کفگیر، نان نازک برآمده را جمع می‌کنند.

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.