به گزارش شهرآرانیوز؛ در استان هرمزگان ۴۰ نوع نان محلی و سنتی پخت میشود که نان «تموشی»، «ریخته»، «دَستی»، «بالا تاوهای»، «فَتیر»، «بنی یا لیهی»، «تخم مرغی»، «چَم چَمو»، «کَپوک» و «کولوکو» از معروفترین این نانها بوده که هر یک طعم و مزه خاص خود را دارند.
نان تموشی یکی از نانهای سنتی و دلچسب استانهای جنوبی کشور از جمله سیستان و بلوچستان و هرمزگان بوده که این نان ساده و خوش طعم در استان ما در منطقه میناب، جزیره قشم، جزیره هرمز، بندرعباس، بستک و روستاهای آن بیشتر پخت میشود که بسیاری از گردشگران و مسافران را میهمان این صبحانه گرم و خوشمزه و یا بهتر بگوییم دِسِر شبانه کرده است.
نان توموشی (تموشی) که به آن سیلک، تومشتی، نون تاوه، لیتک و نان مشتا هم گفته میشود، یکی از پرطرفدارترین نانهای محلی جنوب کشور و پُراستفاده در جزیره قشم است که آن را با نوعی سُس مخصوص به نام سوراغ و یا مهیاوه به همراه روغن آغشته میکنند؛ البته برخیها ترجیح میدهند بر روی آن پنیر، کره و یا تخممرغ هم بزنند که به خوشمزگی آن افزوده میشود. نان توموشی (تموشی) که به آن سیلک، تومشتی، نون تاوه، لیتک و نان مشتا هم گفته میشود، یکی از پرطرفدارترین نانهای محلی جنوب کشور و پُراستفاده در جزیره قشم است که آن را با نوعی سُس مخصوص به نام سوراغ و یا مهیاوه به همراه روغن آغشته میکنند.
برخی از زنان نیز در شهرهای هرمزگان، روی این نان یک تخم مرغ میشکنند و اجازه میدهند که نان به همراه تخم مرغی که روی خمیر زده و پهن شده بپزد. سپس با یک کفگیر، نان نازک برآمده را جمع میکنند.
منبع: ایرنا