۱۸ بازار میوه و تره‌بار در مشهد میزبان پویش همدلی "صد دانه مهربانی" صدور هشدار نارنجی آلودگی برای مشهد و ۳ کلانشهر دیگر (۲۷ آذر ۱۴۰۳) ذخایر خونی درخراسان رضوی رو به کاهش است | نیاز فوری به همه‌ی گروه‌های خونی (۲۷ آذر ۱۴۰۳) ضرورت ترویج فرهنگ ميهمانی و ارتباط با خویشاوندان محدودیت تردد جاده‌ای در محدوده ملک آباد |وضعیت شکننده محور ملک آباد به دلیل استمرار کولاک (۲۷ آذر ۱۴۰۳) ۵۰ هزار بسته یلدایی کمیته امداد به نیازمندان در مشهد توزیع خواهد شد کمک‌رسانی به ۷۱۸ خودرو گرفتار در برف | امدادرسانی به ۱۷۹۵ گرفتار در یخبندان جاده‌های خراسان رضوی (۲۷ آذر ۱۴۰۳) اسکان‌دهی به ۲۶۲ نفر بی‌سرپناه در مددسرا‌های شهرداری مشهد (۲۷ آذر ۱۴۰۳) ترافیک پرحجم جاده‌ای در مسیر ملک‌آباد- تربت‌حیدریه (۲۷ آذر ۱۴۰۳) افشای جنایت هولناک گروگانگیران خارجی برای ۵۰ هزار تتر + عکس نسخه طب سنتی برای سینوزیت چیست؟ خاموشی برخی چراغ‌های راهنمایی و رانندگی در مشهد | ترافیک روان در معابر شهری و بزرگراه‌ها در مشهد (۲۷ آذر ۱۴۰۳) لغو تردد قطار سرخس-‌مشهد به علت بارش شدید برف (۲۷ آذر ۱۴۰۳) نظارت بر دیابت بدون درد از طریق یک حسگر تعریق بازنگری در برنامه غنی‌سازی آرد با «آهن و اسید فولیک» پس از ۱۵ سال تعیین مبلغ اضافه کاری پرستاران به کجا رسید؟ نحوه شرکت دانشجویان در آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ اعلام شد چگونه بهترین صندلی هواپیما را انتخاب کنیم؟ عمره رجبیه از نهم دی ماه ۱۴۰۳ آغاز می‌شود کشف ۲۴۷ دستگاه گوشی سرقتی در تایباد (۲۷ آذر ۱۴۰۳) تاکید وزیر آموزش و پرورش بر ضرورت تغییر محتوا و برنامه درسی دانش‌آموزان پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (سه‌شنبه، ۲۷ آذر ۱۴۰۳) | نیشابور با دمای منفی ۱۷ درجه سردترین شهر کشور متقاضیان حج تمتع ۱۴۰۴ به حدود ۴۰ هزار نفر رسیدند آغاز ثبت‌نام عتبات عالیات تا نیمه دی‌ماه ۱۴۰۳ فعالیت ۱۷ پایگاه اورژانس بانوان در کشور تاثیر ورزش بر کاهش فشارخون کاهش خطر «سکته» با یک رژیم غذایی سالم نگاهی به مراکزی غیرمجاز در مشهد با نام خوابگاه شاغلان | خواب آشفته در خوابگاه دختران انهدام یک شبکه پیچیده سرقت خودرو توسط پلیس آگاهی مشهد انجام بیش از ۱۰۰ مأموریت مرتبط با زمین‌خوردن شهروندان توسط اورژانس مشهد بازخورد‌های مردمی به شرایط جوی دو روز اخیر | از تقدیر خدمات شهری تا تدبیر دیرهنگام برای تعطیلی‌ها پیش‌بینی بارش برف در نوار غربی کشور از جمعه (۳۰ آذر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

آیا بیان فواید پخت غذا در ظرف مسی و مصرف نمک دریا، با توصیه‌های طب ایرانی ارتباط دارد؟

  • کد خبر: ۲۹۴۹۷۱
  • ۲۶ مهر ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۱
آیا بیان فواید پخت غذا در ظرف مسی و مصرف نمک دریا، با توصیه‌های طب ایرانی ارتباط دارد؟
مدیرگروه طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: یک روز می‌گویند نمک دریا بهترین نوع نمک است و فردا می‌گویند بهترین ظرف پخت غذا ظرف مسی است؛ اما این توصیه‌ها ارتباطی به منابع علمی طب ایرانی ندارد.

به گزارش شهرآرانیوز، علیرضا درخشان، استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان کرد: بر اساس مطالعات جهانی انجام شده روند تقاضای جهانی برای بهره مندی از خدمات طب سنتی روند رو به رشدی هست و ایران هم از این قاعده مستثنی نبوده است. به این معنی که با تقاضا‌های روز افزون در این حوزه روبرو هستیم و سیاست گذاران نظام سلامت باید پاسخگوی این نیاز باشند و الا سودجویان و مداخله‌گران در حوزه سلامت مدیریت این تقاضا‌ها را در دست خواهند گرفت.

وی با اشاره به تعداد فارغ التحصیلان متخصص طب سنتی در مشهد گفت: ۶۴ متخصص طب ایرانی تا کنون از دانشکده طب سنتی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد فارغ‌التحصیل شده اند و حدود ۲۰۰ پزشک عمومی هم دوره‌های آموزشی خاص طب ایرانی را گذرانده و در بخش‌هایی از حوزه طب سنتی مجاز به فعالیت هستند. اما آمارِ دانشجویان و فارغ التحصیلان متخصصِ طب ایرانی و مکمل در کشور چیزی در حدود هزار نفر است که با توجه به نیاز و تقاضای روز افزون در جامعه حتما بایستی از منظر کمی برای رشد و توسعه این رشته تخصصی برنامه ریزی‌های لازم انجام پذیرد.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین به سو برداشتی که از طب سنتی وجود دارد که طب سنتی مسیرش از مسیر علمیِ پزشکی جداست؛ اشاره کرد و گفت: با تاسیس دانشکده‌های طب ایرانی، این طب در مسیر طب مبتنی بر شواهد و در مسیر تبدیل کردن گزاره‌های طب سنتی به گزاره‌های علمی و آکادمیک حرکت کرد. البته که علت اصلی اتهام غیرعلمی بودن طب سنتی مرتبط با فعالیت سودجویان و مداخله گران این حوزه است که لطمات و صدمات جبران ناپذیری را به افکار عمومی و بنیان‌های طب سنتی وارد کرده و می‌کنند. امیدوارم که سیاست گذاران نظام سلامت با هدف گذاری مناسب بتوانند آگاهی مردم از حدود و سقور طب سنتی ِ علمی را افزایش داده و دست مداخله گران این حوزه را کوتاه سازند. 

این استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با اشاره به جایگاه ایران در حوزه تولید مقالات علمی در زمینه طب سنتی گفت: ایران پس از آمریکا، چین و هند جایگاه چهارم را در حوزه تولید مقالات علمی تخصصی طب سنتی دارد؛ بنابراین در سیر تولید علم و بحث آکادمیک شدن طب ایرانی ما دستاورد‌های خوبی داشتیم.

وی با انتقاد از آشفته بازار فضای مجازی به ویژه در حوزه طب سنتی گفت: یک روز می‌آیند و می‌گویند نمک دریا بهترین نوع نمک است. فردا می‌گویند بهترین ظرف پخت غذا ظرف مسی است من عرض کنم این توصیه‌ها ارتباطی به منابع علمی طب ایرانی ندارد. مثلا طبق منابع بدترین نوع نمک مصرفی نمک دریا است، چون ترکیبات مضر فراوان دارد و بدترین نوع ظرف پخت غذا، ظرف مسی است، چون مس را به غذا وارد می‌کند که در طولانی مدت تهدید کننده سلامت فرد خواهد بود.

درخشان گفت: طب سنتی یک جزیره جداگانه در حوزه سلامت مردم نیست و نباید باشد. تا سال ۲۰۱۸ طبق آمار سازمان جهانی بهداشت از ۱۹۴ کشورِ عضو، ۱۷۰ کشور اعلام کرده اند که از طب سنتی و مکمل استفاده می‌کنند و از این تعداد حدود ۵۰ درصد سیاست‌های ملی برای توسعه طب سنتی و مکمل دارند. حدود ۱۲۰ کشور اعلام کرده اند سیاست توسعه و گسترش تولید گیاهان داروئی را تعقیب می‌کنند.

وی افزود: بر طبق مقالات منتشر شده، ۸۴ درصد مردم دنیا در کنار طب مدرن خواهان دریافت خدمات طب سنتی و مکمل هستند و تمایل دارند از هر دو مدالیته بهره‌مند شوند. ایران هم از این قاعده مستثنی نیست. این یعنی تقاضا فراوان است و البته بازار داغ سودجویان و کلاهبرداری نیز فراوان، لذا تاکید می‌کنم رشد و توسعه طب ایرانیِ علمی در کنار طب مدرن نیاز مبرم و بِروز جامعه است.

منبع: خبرگزاری فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->