خانواده‌های ایرانی پس از ازدواج، تمایل به فرزندآوری دارند| افزایش نرخ باروری کل کشور با رفع مشکلات جوانان مجرد قطعی اعطای تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی خرید کالا به زوجین جوان خراسان جنوبی ترویج فرهنگ ازدواج آسان با اجرای طرح «نوید زندگی» توسط کمیته امداد آیا ابتلاء به پوکی استخوان از شبکیه چشم قابل پیش بینی است؟ جذب یک مربی خارجی دیگر در تیم ملی والیبال زنان کسب مقام سوم ترای اتلون بانوان خراسان رضوی در مسابقات کشوری درباره توانمندسازی اجتماعی والدین برای حضور مجدد فرزندان چه می‌دانید؟ | حمایت بهزیستی از خانواده‌ها بعد از بازپیوند جزییاتی از پرداخت تسهیلات ۵۰۰‌ میلیونی برای زوج‌های جوان در خراسان رضوی| برنامه‌های هفته ازدواج اعلام شد ثبت ۳۰ هزار ازدواج در کشور طی جنگ تحمیلی سوم به خانه شهید خوش آمدید | روایتی ساده و خودمانی از دیدار بانوان رسانه‌ای مشهد با مادر شهید رئیسی جشن ازدواج زوج‌های جان‌فدا در تهران برگزار شد + فیلم نخستین کنگره «سلام بر ابراهیم» در حرم رضوی؛ شبی که بانوان شاعر برای شهید جمهور شعر می‌خوانند نگاهی به وضعیت متفاوت فرزندآوری در مناطق ۲۲گانه تهران| وقتی کار فرهنگی، حرف اول را می‌زند ضرورت تدوین نقشه راه سلامت زنان| تشخیص زودرس بیماری‌ها موجب کاهش مرگ‌ومیر می‌شود چهارمی تیم ملی هندبال زیر ۱۶ سال دختران ایران در مسابقات آسیایی شناسایی ۴۰۰ مورد سرطان پستان در غربالگری زنان آذربایجان شرقی طی سال ۱۴۰۴
سرخط خبرها
روسری زنان ترکمن، نمادی از هویت فرهنگی است

روسری زنان ترکمن، نمادی از هویت فرهنگی است

  • کد خبر: ۳۰۵۷۴۶
  • ۲۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۸
روسری زنان ترکمن، کاربرد در زندگی روزمره آنان دارد و نقش‌ها و طرح‌های آن نمادی از هویت فرهنگی است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ اگر به شهر‌هایی که اقوام ترکمن ایرانی زندگی می‌کنند، سفر کرده باشید، در نگاه اول متوجه می‌شوید که زنان در سطح شهر، روسری‌های بلندی با طرح‌ها و نقش‌هایی متنوع، اما شبیه به یک‌دیگر به سر دارند.

روسری ترکمن، پوششی از لباس قوم ترکمن است که با زندگی روزمره زنان در این شهر گره خورده است. زنان در همه حال و همه جا از آن استفاده می‌کنند. همچنین نسل جوان نیز مانند نسل‌های گذشته، پوشش سنتی خود را حفظ کرده است. در این گزارش سعی شده با روسری ترکمن، به عنوان پوشش روزمره زنان ترکمن بیشتر آشنا شوید.

روسری زنان ترکمن، کاربرد در زندگی روزمره آنان دارد. نقش‌ها و طرح‌های آن نمادی از هویت فرهنگی است و استفاده روزمره از آن توسط نسل‌های مختلف، نمایانگر تلاش مردمان برای حفظ فرهنگ و سنت گذشته است.

ترکمن‌ها حدود دو درصد جمعیت ایران و حدود دو میلیون نفر از آن را تشکیل می‌دهند. آنان امروزه در استان‌های گلستان، خراسان شمالی و خراسان رضوی زندگی می‌کنند.

امروزه روسری ترکمن در میان زنان در دو مدل است و هر کدام کاربرد خاص خود را دارند. یالیق روسری نازک از جنس حریر است و بیشتر در خانه و مراسم عروسی استفاده می‌شوند. همچنین مدل دیگر چارقد است از جنس پشم و ابریشم است و ریشه‌های پشمی دارند که به این ریشه پورچیک یا پورچینک گفته می‌شود. این ریشه‌های پشمی بلند باعث می‌شوند تا لبه‌های روسری مرتب باشد و تا نشود. چارقد دارای طرح‌ها و نقش‌هایی از گل‌های زیبا و رنگارنگ است و آن را به صورت مثلثی شکل تا می‌زنند و بر سر می‌گذارند. زنان ترکمن زمانی که بخواهند به میهمانی بروند، چارقد می‌پوشند و اغلب بیرون از خانه از آن استفاده می‌کنند.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.