نقش آفرینی مادران در تربیت فرزندان عاشق وطن| صدای آرام لالایی مادرانه هنوز پُرنفوذترین شیوه تربیت است روایت زندگی زنان شهید قوی‌ترین سلاح فرهنگی است لزوم حفظ هویت فرهنگی کودکان تنها با بازسازی ادبیات این گروه سنی بررسی تاثیرات آلودگی‌های شدید بر باروری زنان فعال در کانون‌های فرهنگی مساجد، الگو‌هایی ارزشمند برای تمام جامعه آشنایی با روش‌های شناخت کودکان و نوجوانان نسبت‌به شخصیت امام‌حسین(ع) حضور زنان در صف اول جنگ رسانه‌ای ۱۲ روزه اخیر کسب یک تساوی مهم توسط بانوی استاد بزرگ شطرج ایرانی در دور رفت مرحله دوم جام جهانی شطرنج بانوان ثبت ۷۰۳ واقعه ولادت از ابتدای سال ۱۴۰۴ تاکنون در تایباد برگزاری گردهمایی باشکوه بانوان مشهدی در اجتماع «یک ایران یک زینب» در حرم مطهر رضوی افتتاح ۳ بوستان دیگر برای بانوان مشهد ​برگزاری اولین جلسه شورای مشورتی مدیران زن وزارت کشور با رئیس سازمان مدیریت بحران صعود ۲ بانوی شطرنج باز ایران به دور دوم مسابقات جام جهانی ۲۰۲۵ گرجستان درباره زینت ملک، بانوی قجری شاعر، و میراث ادبی او | «زینت از جمله مردان جهان کم نَبُوَد» آیا تیم ملی هندبال دختران نوجوان ایران به مسابقات قهرمانی آسیا می‌رسد؟ بررسی ارتباط افزایش فرصت‌های اشتغال برای زنان با تقویت نهاد خانواده
سرخط خبرها
روسری زنان ترکمن، نمادی از هویت فرهنگی است

روسری زنان ترکمن، نمادی از هویت فرهنگی است

  • کد خبر: ۳۰۵۷۴۶
  • ۲۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۸
روسری زنان ترکمن، کاربرد در زندگی روزمره آنان دارد و نقش‌ها و طرح‌های آن نمادی از هویت فرهنگی است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ اگر به شهر‌هایی که اقوام ترکمن ایرانی زندگی می‌کنند، سفر کرده باشید، در نگاه اول متوجه می‌شوید که زنان در سطح شهر، روسری‌های بلندی با طرح‌ها و نقش‌هایی متنوع، اما شبیه به یک‌دیگر به سر دارند.

روسری ترکمن، پوششی از لباس قوم ترکمن است که با زندگی روزمره زنان در این شهر گره خورده است. زنان در همه حال و همه جا از آن استفاده می‌کنند. همچنین نسل جوان نیز مانند نسل‌های گذشته، پوشش سنتی خود را حفظ کرده است. در این گزارش سعی شده با روسری ترکمن، به عنوان پوشش روزمره زنان ترکمن بیشتر آشنا شوید.

روسری زنان ترکمن، کاربرد در زندگی روزمره آنان دارد. نقش‌ها و طرح‌های آن نمادی از هویت فرهنگی است و استفاده روزمره از آن توسط نسل‌های مختلف، نمایانگر تلاش مردمان برای حفظ فرهنگ و سنت گذشته است.

ترکمن‌ها حدود دو درصد جمعیت ایران و حدود دو میلیون نفر از آن را تشکیل می‌دهند. آنان امروزه در استان‌های گلستان، خراسان شمالی و خراسان رضوی زندگی می‌کنند.

امروزه روسری ترکمن در میان زنان در دو مدل است و هر کدام کاربرد خاص خود را دارند. یالیق روسری نازک از جنس حریر است و بیشتر در خانه و مراسم عروسی استفاده می‌شوند. همچنین مدل دیگر چارقد است از جنس پشم و ابریشم است و ریشه‌های پشمی دارند که به این ریشه پورچیک یا پورچینک گفته می‌شود. این ریشه‌های پشمی بلند باعث می‌شوند تا لبه‌های روسری مرتب باشد و تا نشود. چارقد دارای طرح‌ها و نقش‌هایی از گل‌های زیبا و رنگارنگ است و آن را به صورت مثلثی شکل تا می‌زنند و بر سر می‌گذارند. زنان ترکمن زمانی که بخواهند به میهمانی بروند، چارقد می‌پوشند و اغلب بیرون از خانه از آن استفاده می‌کنند.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.