چرا مداح معروف ثواب مداحی‌اش را به مادران تقدیم کرد؟ پیروزی تیم‌ملی بسکتبال بانوان ایران با دو یار خراسانی‌اش در دیدار دوستانه در چین افزایش نقش زنان نویسنده و مترجم، یکی از مهم‌ترین تحولات در عرصه تولید کتاب معرفی چند نکته راهبردی برای داشتن یک ازدواج موفق فرصت های بیشتر مشارکت در فعالیت‌های تولیدی و بازاریابی در ادغام صندوق‌های خرد زنان روستایی و عشایری نفقه، حق قانونی زن برای تأمین معاش در زندگی مشترک نقش موثر بازی‌های آموزشی و الگو‌های مذهبی در کاهش اضطراب و افزایش تاب‌آوری فرزندان آشنایی با فواید مصرف شاه توت برای زنان چند توصیه‌ تابستانی به بانوان باردار| آنچه لازم است برای پیشگیری از گرمازدگی بدانید حضرت زینب (س)، زن مسلمان شجاع ایستاده در متن عاشورا حضور ۲ بانوی استاد شطرنج ایران در رقابت‌های جام جهانی شطرنج بانوان ۲۰۲۵ گرجستان اعلام آمادگی کامل برای میزبانی نخستین نشست عالی‌رتبه سالانه زنان اکو در سال آینده دستور تهیه دسر تیرامیسو فوری و ساده در خانه+ فیلم زنان مایه افتخار ایران هستند ویژه برنامه «بانوان عاشورایی» با حضور زائران اردوزبان در حرم مطهر رضوی برگزار شد بررسی ابعاد مختلف خانه‌داری و اشتغال زنان در خانواده از دیدگاه اسلام رنگ و بوی زنانه مستند کوتاه «مادر جبهه‌ها»
سرخط خبرها
روایت زندگی همسر یک جانباز در مستند «مامان»

روایت زندگی همسر یک جانباز در مستند «مامان»

  • کد خبر: ۳۰۹۳۹۲
  • ۱۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۹
مستند «مامان» ازجمله فیلم‌های برگزیده در هجدهمین دوره سینما حقیقت (جشنواره فیلم مستند ایران) است که زندگی همسر یک جانباز دفاع مقدس را روایت می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ مستند «مامان» روایتی از زندگی ثریا نوروزی یکی از زنان این مرزوبوم است.

این مستند ازجمله فیلم‌های برگزیده در هجدهمین دوره سینما حقیقت (جشنواره فیلم مستند ایران) است که پس از اختتامیه جشنواره در ۴۲ شهر ایران به همراه دیگر آثار برگزیده به نمایش درآمد.

«مامان» محصول سال ۱۴۰۳ شمسی، کاری از فرزند ثریا و کاظم یعنی علی‌محمد صادقی است. راوی نیز خود او است و وقتی قصه‌اش را گوش می‌دهیم بار‌ها می‌شنویم که نقش‌های اصلی مستند را با همان مامان و بابا صدا می‌کند. همین رویه، یعنی رویارویی با یک «خانواده» تأثیر عمیقی بر مخاطب می‌گذارد، به دل می‌نشیند و ماجرا‌ها را پراحساس‌تر می‌کند؛ شاید، چون مخاطب می‌تواند خانواده خود را فرایاد آورد و در آن موقعیت خیال کند.

فیلم در لحظات دیگر، سال‌هایی را نشان می‌دهد که مردِ خانه آسمانی شده است، اما ثریا همچنان چراغ کوچک خانه را روشن نگاه داشته و هنوز هم سفره کوچکی در خانه پهن می‌کند که بهانه کنار هم نشستن باشد. مگر نه اینکه بعد از مرگ هم زندگی معنا دارد، حتی اگر درد‌های گذشته روی سینه آدم سنگینی کند؟

مستند «مامان» در دل روایت خود از زندگی همسر یک جانباز و یک رنج خانوادگی به سراغ دغدغه تبعیض می‌رود. این فیلم نشان می‌دهد که جانباز دفاع مقدس، کاظم صادقی و بچه‌هایش برخلاف تصور دست‌کم بخشی از جامعه زندگی مرفه و امتیاز‌های متعدد و رنگ‌به‌رنگ ندارند.

«مامان» نشان می‌دهد که همسر و بچه‌های کاظم صادقی، مانند بسیاری دیگر از خانواده‌های جانباز هرروزه چه رنجی را تحمل می‌کنند. برخلاف تصور‌ها بچه‌های این خانه سهمیۀ کنکور ندارند یا معشیت خانواده را جز کار و کوشش ثریا، یعنی زن خانه، هیچ‌کس دیگری تأمین نمی‌کند.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.