منیره گرجی درگذشت + سوابق (۲۳ دی ۱۴۰۳) اشتغال برای ۵۰۰ زن ایلامی توسط اولین بانوی دکتری مدیریت کارآفرینی این استان رصد انواع اختلالات روانی در صدر جست‌و‌جو‌های شبکه‌های مجازی آسیب‌های بلاگری زوجین جوان در فضای مجازی پاکستان، میزبان کنفرانس دو روزه آموزش دختران در جوامع اسلامی پیامد‌های جبران‌ناپذیر تبلیغات زیبایی زنان در شبکه‌های اجتماعی افزایش ۳ برابری حضور زنان در مسابقات تنیس روی میز بانوان در المپیاد ورزشی زمستان مشهد کاهش نشانه‌های سرماخوردگی در کودکان با مصرف مداوم پرتقال تأسیس مدرسه، از مهم‌ترین فعالیت‌های اولین بانوی روزنامه‌نگار ایران کسب ۲ دیپلم افتخار توسط بانوان هنرمند استان سیستان و بلوچستان برگزاری اختتامیه کنگره بین‌المللی شعر بانوی بلاغت در زنجان سوزن‌دوزی‌ها و تکه‌دوزی‌های لباس اقوام، الگوهایی مناسب برای طراحی لباس‌های مدرن ایرانی افزایش خطر ابتلا به سندرم متابولیک در زنان با مصرف مستمر نودل فوری فَرَت‌بافی، راهی برای درآمدزایی زنان پایان هفته یازدهم لیگ برتر فوتبال بانوان با صدرنشینی تیم خاتون بم افزایش شیوع استعمال سیگار توسط بانوان مادر درنای سیبری درگذشت (۲۰ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها
تأسیس مدرسه، از مهم‌ترین فعالیت‌های اولین بانوی روزنامه‌نگار ایران

تأسیس مدرسه، از مهم‌ترین فعالیت‌های اولین بانوی روزنامه‌نگار ایران

  • کد خبر: ۳۱۰۰۷۰
  • ۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۱
کارگردان نمایش «مزین‌السلطنه» هدف اصلی اجرای این تئاتر را پرداختن به شخصیت این بانوی روزنامه‌نگار دانست و تأسیس مدرسه و کار در زمینه باسوادشدن زنان را از مهم‌ترین فعالیت‌های او نام برد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ نمایش «مزین‌السلطنه» از روز چهارشنبه، ۱۹ دی ۱۴۰۳، اجرای خود را در تماشاخانه همای مشهد آغاز کرده و تا جمعه (۱۹ بهمن ۱۴۰۳) این اجرا ادامه خواهد داشت.

حمید ملاحسینی، کارگردان این نمایش، اظهار کرد: واقعیت این است که پیش از مطرح شدن اجرای این نمایشنامه، نامی از این شخصیت نشنیده بودم. در واقع نویسندگان پرتره‌نویس، شخصیت‌هایی را که از یاد‌ها رفته‌اند، زنده می‌کنند.

وی ادامه داد: بزرگترین دلیل من برای کارگردانی این نمایشنامه، خود شخصیت «مزین‌السلطنه» بود که در آن دوره سخت تلاش می‌کرده  تا با تاسیس مدارس و باسواد کردن زنان، آنان را به سمت استقلال ببرد. در حالی که در آن مقطع فشار‌های سیاسی و اجتماعی زیادی بخصوص بر زنان وجود داشته است.

کارگردان نمایش «مزین‌السلطنه» درباره میزان مستند بودن این نمایشنامه نیز توضیح می‌دهد: مستندات زیادی درباره این شخصیت در دسترس نیست ولی میزان قدرتمندی و پیشرو بودن او کاملا مشخص است. در دوره‌ای که بخشی از جامعه سواد نداشته‌اند، او به دو زبان انگلیسی و فرانسه مسلط بوده است، اما اطلاعات اندکی درباره او وجود دارد.

به گفته وی، مریم عمید سمنانی مشهور به «مزین‌ السلطنه» که از او به عنوان نخستین بانوی روزنامه‌نگار ایران یاد می‌شود، اهل سمنان و دارای یکی از نشریات تأثیرگذار در سیر تاریخ مطبوعات کشور به نام نشریه «شکوفه» است.

این کارگردان تئاتر بیان کرد: گفته می‌شود که مریم عمید خواندن و نوشتن و علوم دین را در محضر پدر خویش فرا گرفت و به دلیل برخورداری از استعداد فراوان به آموختن علوم مختلف از جمله زبان فرانسه، فن عکاسی و برخی دیگر از علوم جدید پرداخت.

ملاحسینی اضافه کرد: او هم مدرسه‌ای برای تحصیل بانوان تاسیس کرد و هم با انتشار روزنامه «شکوفه» برای آگاهی بخشی تلاش می‌کرده است.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.