وقتی پوشک از لیست خرید خط می‌خورد| گفت‌وگو با مادری که دغدغه‌های محیط زیستی دارد ارتباط میان مصرف چای و سلامت استخوان‌های زنان چیست؟ جزئیاتی از انتخاب مهرانه مهین ترابی برای اجرا در برنامه «دلربا» پایان نیم فصل اول لیگ شمشیربازی بانوان زنان، بیشترین قربانی ابتلا به بیماری «ام‌اس» | آمار‌ها چه می‌گویند؟ روایتی از ۶۰ شب حماسه‌آفرینی دختران مسجدی در پاتوق مروارید ریاست بانوی ایرانی در کمیته جهانی «پاراتنیس روی میز» قطعی شد برگزاری نخستین اردوی آمادگی تیراندازی در سال ۱۴۰۵ با حداقل نفرات| ارزیابی فنی، هدف نهایی است افزایش خطر ابتلای کودک به اوتیسم با مصرف برخی دارو‌های رایج در دوران بارداری بازگشت دختران بدمینتون‌باز مشهدی به لیگ| برنامه هفته‌های نهم و دهم مشخص شد بررسی اثرات کنشگری زنان در خانواده و جامعه در دوران جنگ تحمیلی سوم پاسخ به پرسش‌های حقوقی بانوان؛ از توقیف نفقه تا مشکلات خرید خانه برای زنان سهم ۶۸ درصدی بانوان سالمند در کمیته امداد زنجان
سرخط خبرها
کشف استعداد‌های قرآنی در بین نابینایان توسط دو بانوی نابینای تربت‌حیدریه

کشف استعداد‌های قرآنی در بین نابینایان توسط دو بانوی نابینای تربت‌حیدریه

  • کد خبر: ۳۰۹۴۲۰
  • ۱۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۲
در تربت‌حیدریه دو بانوی کم‌بینا و نابینا با علاقه و حوصله به‌دنبال کشف استعداد‌های قرآنی در بین نابینایان و کم‌بینایان هستند و طی ۱۰ سال اخیر با راه‌اندازی یک موسسه قرآنی به آموزش قرآن کریم در بین روشندلان می‌پردازند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در تربت‌حیدریه دو بانوی کم‌بینا و نابینا با علاقه و حوصله به‌دنبال کشف استعداد‌های قرآنی در بین نابینایان و کم‌بینایان هستند و طی ۱۰ سال اخیر با راه‌اندازی یک موسسه قرآنی به آموزش قرآن کریم در بین روشندلان می‌پردازند.

روش‌های آموزشی برای نابینایان متفاوت است

زهرا روانبخش، مدیر مؤسسه فرهنگی قرآنی آیه‌های نور تربت نیز از جمله این روشندلانی است که از سال ۱۳۹۰ با تأسیس مؤسسه قرآنی توانسته خدماتی نه‌تنها به روشندلان تربت‌حیدریه؛ بلکه به روشندلان سایر شهرستان‌های خراسان‌رضوی ارائه دهد.

او درباره علت آغاز به کار این مؤسسه قرآنی می‌گوید: علت نخست شروع آموزش قرآن برای نابینایان این بود که خودم نابینا و حافظ قرآن هستم. پیش از راه‌اندازی این مؤسسه قرآنی، ۱۰ سال مدیر جامعه نابینایان بودم و در جریان تمامی آموزش‌ها به جامعه نابینایان قرار داشتم. پس از پایان دوره مسئولیت، بسیار تمایل داشتم بچه‌های بااستعداد را انتخاب کنم؛ زیرا آنها واقعاً بااستعداد و علاقه‌مند بودند و نیاز به ایجاد یک مؤسسه قرآنی ویژه نابینایان احساس می‌شد؛ چرا که وقتی بچه‌های نابینا به مؤسسات عادی می‌رفتند، پیشرفت مطلوبی نداشتند؛ زیرا روش‌های آموزشی برای نابینایان متفاوت است.

مدیر مؤسسه فرهنگی قرآنی آیه‌های نور تربت با بیان اینکه اولویت ما آموزش به نابینایان در زمینه حفظ قرآن است، می‌افزاید: زمانی که این مؤسسه را در سال ۱۳۹۰ تأسیس کردیم، تنها یک مؤسسه قرآنی ویژه نابینایان در اصفهان وجود داشت و ما دومین مؤسسه ویژه نابینایان بودیم. اکنون ۲۵ قرآن‌آموز فعال در مؤسسه داریم که به‌صورت حضوری و غیرحضوری در کلاس‌های حفظ قرآن شرکت می‌کنند. همچنین ۱۵ حافظ قرآن داریم که دوره آموزشی‌شان تکمیل شده است.

روانبخش با اشاره به اینکه هر سال در مسابقات قرآنی که توسط آموزش و پرورش، اوقاف و بهزیستی برگزار می‌شود، قرآن‌آموزان ما شرکت کرده و موفق به کسب مقام‌های استانی و کشوری نیز شده‌اند، عنوان می‌کند: قرآن‌آموزانی از شهرستان‌های زاوه، مه‌ولات و خواف نیز داریم که به‌صورت غیرحضوری و مجازی در کلاس‌های حفظ قرآن ما شرکت می‌کنند. 

در تابستان بیشترین متقاضی را داریم  

زهره سید الموسوی، مدیر مؤسسه قرآنی آوای تسنیم تربت نیز کم‌بیناست و دارای مدرک کارشناسی‌ارشد فقه و حقوق و حافظ کل قرآن بوده، نیز چند سالی است با تأسیس مؤسسه قرآنی، به مردم عادی، کم‌بینا و نابینای تربت‌حیدریه خدمات آموزشی ارائه می‌دهد.

او با بیان اینکه از سال ۹۱ برای تأسیس مؤسسه قرآنی اقدام کردم و در سال ۹۲ اداره ارشاد به من اجازه فعالیت داد، در سال ۹۳ موافقت اصولی و در سال ۹۴ پروانه فعالیت مؤسسه صادر شد، می‌گوید: انگیزه اولیه من، علاقه شخصی به قرآن بود و دوست داشتم آن را به دیگران نیز آموزش دهم. اکنون در مؤسسه کلاس‌های حفظ، تجوید، روخوانی، روان‌خوانی و مفاهیم قرآنی را آموزش می‌دهیم.

مدیر مؤسسه قرآنی آوای تسنیم تربت می‌افزاید: یکی دیگر از انگیزه‌هایم این بود به قرآنی که این روز‌ها در خانه‌ها مهجور واقع شده بپردازم؛ چرا که خانواده‌ها قرآن را مانند نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه در منازلشان دارند؛ اما بیشتر افراد از این کتاب‌ها استفاده نمی‌کنند و اگر هم می‌خوانند، معنای آن را نمی‌دانند. به همین خاطر تصمیم گرفتم مؤسسه‌ای تأسیس کنم تا مردم را با معنی و مفهوم آیات قرآن آشنا کنم.

سیدالموسوی ویژگی خاص این مؤسسه را کم‌بینا بودن خودش دانسته ومی‌گوید: مجموع کادر مؤسسه ما چهار نفر هستند و تعداد قرآن‌آموزان متغیر است و در تابستان بیشترین متقاضی را داریم. با وجود این، دانش‌آموزانی که حفظ قرآن را پیگیری می‌کنند. در ایام حضور در مدارس نیز هفته‌ای دو جلسه در کلاس‌های حفظ شرکت می‌کنند.

او درباره رده‌بندی سنی آموزشی در این مؤسسه نیز می‌گوید: برای کودکان شش یا هفت ساله که امکان خواندن و نوشتن را ندارند، کلاس حفظ قرآن داریم. برای نوجوانان نیز تا ۱۵ سالگی کلاس‌های خاصی ارائه می‌دهیم و از ۱۵ سال به بعد، رده سنی بزرگسال است که کلاس‌هایی در زمینه حفظ و تجوید برای این گروه سنی برگزار می‌شود.

منبع: قدس آنلاین

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.